Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Administraţie
Sindicate
Horoscop
Umor
Decese
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
19925
De la 07 Ianuarie 2003
81802764

Mănăstirea Coşula, foarte aproape de reabilitare

  • 19 May 2014, 23:00

Președintele Consiliului Județean Botoșani a efectuat ieri obișnuitele vizite în teren, la una dintre cele mai importante obiective din județul Botoșani ce a intrat în reabilitare. Este vorba despre șantierul deschis de curând la Mănăstirea Coșula și unde se lucrează intens la infrastructură și la restaurarea obiectivului de patrimoniu cultural.

Constructorul și-a început treaba, sperăm ca lucrările să se deruleze conform graficului. Este o lucrare așteptată de toată lumea, iar după finalizarea lucrărilor, sperăm ca Mănăstirea Coșula să fie un punct de atracție și pentru mai mulți botoșăneni”, a declarat Florin Țurcanu, președintele Consiliului Consiliului Județean Botoșani.

Valoarea totală a proiectului este de 19.004.526,83 lei și este finanțat în Programul Operațional Regional 2007- 2013, Axa prioritară 5 “Dezvoltarea durabilă și promovarea turismului”, Domeniul major de intervenție 5.1.- Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.

Obiectivul general al proiectului îl constituie reabilitarea și valorificarea obiectivului de patrimoniu național “Complex Monahal Coșula”, în vederea includerii acestuia în circuitul turistic cultural și religios și promovarea lui pentru atragerea turiștilor, contribuind la creșterea potențialului turistic și a gradului de atractivitate a județului Botoșani și a regiunii Nord- Est.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dolineaschi anunţă plan de dezvoltare pentru Moldova
Florin Ţurcanu despre declaraţiile lui Ponta la Botoşani: „SF-uri şi minciuni”
Complet lipsit de patriotism local și încercând să manipuleze opinia publică, PSD îi pune pe botoșăneni să aleagă între omul lor, Mihai Țurcanu, și argeșeanul Mircea Diaconu!
Norica Nicolai, Mihai Țurcanu și Rareș Mănescu, la Vaslui
PSD, OPREȘTE-TE! Nu-ți pasă de viitorul acestui județ, îți pasă doar de tine!
Cărți donate de Forța Civică românilor din Ucraina
CML Botosani - Iresponsabilitatea consilierilor PSD pare să nu aibă limite
Conducerea Postei si sindicatul postal, aproape de identificarea unei solutii corecte in privinta majorarii salariilor postasilor
Adrian Vasilache -  HotNews.ro
Horoscopul zilei
Bancul zilei
Condoleanţe
Botosani - „Satule, mândră grădină!” - gloria orașului Bucecea
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă