Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26301
De la 07 Ianuarie 2003
83957808

Mâncare de urzici

  • 15 March 2009, 23:00
Ingrediente:
8 grămăjoare de urzici, 3 cepe mijlocii, 2 legături de leurdă, 150 ml untdelemn, unt sau margarină, dupa gust piper, sare, cimbru uscat, delikat , bulion sau mai bun -suc de roşii -, mărar verde tocat (1 legătura), 1 lingură făină.

Mod de preparare:
Se spală urzicile în mai multe ape, se opăresc în apă clocotită cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg şi se păstreaza toată fiertura pentru a o adăuga la mâncare, se toacă mărunt. Intr-un vas se căleşte ceapa tăiată mărunt până devine aurie, se adaugă leurda spălată şi tocată, şi puţin din zeama în care au fiert urzicile în care s-a dizolvat şi lingura de făină. Când au fiert puţin, se adaugă sare, piper, cimbru, mărar tocat marunt, bulion, delikat . Se adaugă urzicile tocate, deasupra se pun cubuleţe de unt sau margarină şi se lasă la cuptor înca 20 minute. Merg excelent cu un ou ochi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi singurătatea
SC Locativa are de recuperat bani de la morţi
Cu ochii pe slujbaşii Primăriei!
Organele de ordine au dat iama în comercianţi
Nu vor să răspundă la provocări!
Minorii botoşăneni fură pe capete!
Iubirea!
Plan la angajat şomeri
Bolnavii în stare critică nu vor mai fi purtaţi de la un spital la altul
Pensionarea femeilor, amânată cu trei ani
Un pas spre eliminarea birocraţiei
Azi se decide soarta sporurilor profesorilor
Topul prostiei
Oameni noi, planuri noi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă