Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
28621
De la 07 Ianuarie 2003
111099206
Manifestări la nivel de ing. dr. Ionică Nechifor

Şicanări în trafic, gesturi obscene, ameninţări

  • Ioan Rotundu
  • 13 April 2022, 17:19
Inică Nechifor face parte din categoria celor care au profitat din plin de degradarea învăţământului universitar românesc şi de la nivel de fost penitor de găini la Abatorul de păsări Răchiţi a ajuns inginer zootehnist cu doctorat obţinut prin plagiat iar prin relaţii obscure a ajuns directorul Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi.
Cu calitatea de inculpate în mai multe dosare penale, amendat penal şi în prezent judecat penal pentru constituire de grup organizat în depunerea de mărturii mincinoase, Ionică Nechifor a fost primit cu braţele deschise de către penali din conducerea PNL Botoşani, oferindu-i-se funcţia de secretar general.
În data de 17 martie 2021, în cardul emisiunii tv “Dosarul zilei” l-am avut ca invitat pe cercetătorul ştiinţific şi laureate al premiului Academiei Române pentru opera sa ştiinţifică, pe biologul dr. Gheorghe Hrincă, până de curând cercetător ştiinţific la Staţiunea Popăuţi.
În cardul emisiunii, invitatul a rezumat cum Nechifor a falimentat ştiinţific Staţiunea prin a-i înstrăina pe căi ilegale materialul biologic dar şi economic.
După această emisiune, în stilu-i violent şi cu ameninţări cu moartea, tacâm pe care mi l-a oferit şi mie, Nechifor a declanşat un întreg arsenal de pedepse asupra lui Gheorghe Hrincă, şicanându-l în trafic, făcându-i gesturi obscene, adresându-i ameninţări.

Biologul s-a adresat Poliţiei Rutiere Botoşani reclamând modul în care Nechifor se comportă în trafic. În urma cercetărilor efectuate, a audierii martorilor indicaţi de Hrincă, Poliţia Rutieră Botoşani i-a comunicat că:
“Am procedat la verificarea aspectelor sesizate de dumneavoastră în petiţie prin audierea martorilor propuşi, Zaharia Florea din sat/com. Unţeni, judeţul Botoşani şi Şuşter Nicolae Andrei din satul Costeşti, comuna Răchiţi, judeţul Botoşani, precum şi audierea numitului Nechifor Ionică, ocazie cu care la data de 30.12.2021 s-a dispus sancţionarea contravenţională a acestuia conform art,2 pct.1 din Legea 81/1999”
Sancţiunea contravenţională nu l-a liniştit pe Nechifor care continuă să-l şicaneze şi să-l ameninţe pe biolog. În ce mă priveşte, nu am luat în seamă ameninţările lui Nechifor pentru că i-aş da prea multă importanţă şi nu merită.
Redau mai jos un fragment din petiţia biologului dr. Gheorghe Hrincă depusă la Poliţia Rutieră Botoşani, ca să puteţi să vă formaţi o imagine asupra personalităţii celui care semnează acte oficial cu titlul de ing. dr. şi reprezintă PNL la cel mai înalt n9vel politic:

. „Nechifor Ionică este posesorul autoturismului marca Volkswagen înmatriculat cu nr. BT 01 WWK de culoare închisă (neagră cu reflexe ușor albăstrii) .
Acest individ sălbatic, sfertodoct și needucat. mijit din grotele preistorice ancestrale, de fiecare dată când mă întâlnește pe drumurile publice mă șicanează în trafic, mă apostrofează și etalează gesturi obscene de cea mai joasă speță la adresa mea și încearcă să mă tamponeze în cazul în care circulăm în același sens sau sau când circulăm în sensuri diferite execută manevre de intrare pe contrasens în fața mașinii mele în ideea de a pierde controlul volanului și de a provoca accidente. Iar acest comportament agresiv, belicos și antisocial la adresa mea are manifestare perpetuă.
Astfel, din arsenalul de acte contravenționale și infracționale circumscrise în această speță mă voi rezuma la două din ele care s-au petrecut și în prezența unor martori.
1. La data de 15 august 2021, în intervalul orar 14 - 15, circulam cu autoturismul meu spre comuna Unțeni pe DN 29. În mașină eram însoțit de cetățeanul Zaharia Floria din comuna Unțeni, care venise de dimineață în municipiul Botoșani cu treburi la fiica sa și apoi trebuia să mergem la Unțeni, cu prilejul hramului din localitate dată fiind zi sărbătoare religioasă de Adormirea Maicii Domnului.
La un moment dat, cam la jumătatea distanței dintre grajdurile satului Roșiori al comunei Răchiți, eu rulând regulamentar, am auzit din spatele meu sunetul de claxon puternic și continuu al unui autoturism, iar când acesta era în dreptul meu s-a apropiat la câțiva centimetri de mașina mea.
În dreptul mașinii mele, atât eu, cât și Zaharia Floria, am observat că prin geamul deschis al mașinii agresoare a apărut chipul hidos al lui Nechifor care a slobozit un noian de injurii, calomnii și amenințări cu bătaia și cu exterminarea mea fizică și etala semne obscene la adresa mea, acompaniate de manevre de apropiere de mașina mea cu scopul de a părăsi carosabilul și de a mă catapulta în șanțul care mărginește DN 29.
Acest periplu de automobilism paralel impus de Nechifor a durat pe distanța a 500 m până aproape de poarta SCDCOC Popăuți. La aproximativ 30 m de poarta Stațiunii Popăuți, Nechifor m-a depășit brusc, pe linia continuă, iar exact în dreptul porții stațiunii a virat imediat dreapta pe sensul de rulare și a oprit brusc cu intenția de a mă tampona de mașina lui, dată fiind distanța de maximum 5 m între cele două mașini. Apoi, el a virat stânga și a intrat cu autoturismul său în curtea stațiunii.
2. La data de 11 septembrie 2021, în intervalul orar 17 - 18, mă deplasam pe drumul din tarlaua Poligon dinspre satul Costeși și satul Roșiori împreună cu cetățeanul Șușter Niculae-Andrei din satul Costești căruia i-am solicitat ajutorul într-o lucrare agricolă la grădina mea din cadrul SC AGRO IND COM SRL Botoșani. La intersecția acestui drum cu DN 29, am virat dreapta pe DN 29 pentru a mă deplasa la grădină.
Imediat după ce am trecut dealul din dreptul fostei livezi a CAP Roșiori am observat în oglinda retrovizoare autoturismul BT 01 WWK, rulând cu o viteză năucitoare. După câteva secunde, când acest automobil a ajuns în dreptul mașinii mele, s-a deschis geamul în cadrul căruia a apărut figura grobiană a lui Nechifor. Iar scenariul s-a repetat, ca de atâtea ori, ca și în cazul evenimentului relatat în ziua de 15 august 2021: injurii, calomnii, amenințări și etalarea semne obscene la adresa mea, acompaniate de manevre de apropiere de mașina mea cu scopul de a părăsi carosabilul și de a mă catapulta în șanțul de la marginea comunei Răchiți.
Scenariul s-a desfășurat pe aproximativ 300 m din vârful dealului menționat până la curba abruptă premergătoare benzinăriei SOCAR din partea de nord-est a comunei Răchiți.
De reținut că în acea porțiune de drum este interzisă depășirea. Ajunși aproape de curbă, Nechifor imediat a demarat, intrând foarte aproape în fața mea cu scopul de a provoca un accident. Rețin această dată pentru pe 11 septembrie Nechifor își serbează ziua de aniversare. Din unele informații venite de la salariați de la Stațiunea Popăuți, Nechifor Ionică și-a serbat aniversarea cu un fastuos bairam (este în obișnuința sa), totodată consumând și el băuturi alcoolice.
Sunt toate premisele a crede că Nechifor a condus mașina pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. Din câte știu eu, Nechifor a mai fost depistat de organele de poliție rutieră conducând sub influența licorilor bahice, având chiar permisul auto suspendat pentru o durată de 3 luni.
Precizez că astfel de scene s-au întâmplat și înaintea datei de 15 august 2021 și se repetă mereu, în note recidivante, și după data de 11 septembrie 2021 când Nechifor mă întâlnește pe drumurile publice.
Acest comportament anacronic al bastardului Nechifor este încă unul din practicile barbare de vendetă asupra mea încă de pe vremea când activam la Stațiunea Popăuți unde mi-am construit un CV științific de ținută europeană într-o perioadă de 40 de ani de carieră științifică de excepție.
Iar această practică a lui Nechifor nu se rezumă doar la persoana mea, ci este extinsă și asupra altor persoane neagreate de el, ca să folosesc o exprimare extrem de blândă. Asta și pentru că Nechifor Ionică are agrementul poliției botoșănene conivente în frunte cu o trupă mafiotă aflată în spatele șeful IPJ Botoșani, Șerbănoiu Viorel.”


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Supliciile la care sunt supuşi jurnaliştii de investigaţie
Ioan Rotundu
Activități antiviolență la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Botoșani
Drept la replică – ISU Botoşani
Horoscopul săptămânii ]] - 17.04.2022
Bancul săptămânii: Soţul prostănac
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Accidentul rutier produs de poliţistul Sandu ar putea fi falsificat
Ioan Rotundu, Adrian Marcu
Portretul infracţional al agentului de poliţie Liviu Sandu
Ioan Rotundu
Pr8marul de Băluşeni a fost chemat de DNA la „spovedanie”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă