Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22461
De la 07 Ianuarie 2003
122908110

Manifestaţii violente la Paris împotriva căsătoriilor gay

  • peste 290 de persoane au fost arestate
  • 27 May 2013, 23:00
Un numar impresionant de persoane - 150.000 potrivit politiei, un milion potrivit organizatorilor - au manifestat duminica seara la Paris impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, care au fost legalizate luna aceasta in Franta, demonstratiile degenerand in violente, relateaza AFP. Ironic, in momentul in care protestantii erau dispersati, la Festivalul de Film de la Cannes franco-tunisianul Abdellatif Kechiche a castigat trofeul Palme d'Or pentru un film care vorbeste deschis despre relatia dintre doua lesbiene.
Numarul celor care au manifestat duminica a fost insa mult mai mic decat pe 24 martie, inainte de legalizarea de pe 23 aprilie, cand manifestatia a reunit, potrivit organizatiei "La Manif pour tous", 1,4 milioane de persoane si 300.000, potrivit politiei.
Dupa dispersarea manifestatiei, care s-a desfasurat fara tulburari, cateva sute de persoane au provocat incidente violente in cursul serii, timp de doua ore, pe Esplanada Invalizilor.
Politia a retinut 293 de persoane, dintre care 231 au fost plasate in arest preventiv, a anuntat pentru AFP prefectura de politie, precizand ca majoritatea acestora, aproximativ 200, se refera la persoane retinute pe Esplanada Invalizilor.
Sase persoane au fost ranite usor: patru politisti, un fotograf al AFP si un manifestant, a precizat prefectura de politie.
In ciuda impozantului dispozitiv de securitate, aproximativ zece militanti au grupului Generatie identitara au reusit sa escaladeze o terasa a sediului Partidului Socialist, amplasand un banner pe care se putea citi "Hollande demisia". Ei au fost luati cu furgonetele politiei, in uralele multimii.
Promisa de Francois Hollande in timpul campaniei prezidentiale si aparata de intreaga stanga, "casatoria pentru toti" a generat timp de mai multe luni o opozitie puternica in Franta, atat in Parlament, cat si in strada.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Martie şi românii
Credinţa, între scop şi mijloc
Ioan Rotundu
Angela Merkel respinge un război comercial cu China
Premierul Ponta amână rezilierea contractului cu Bechtel
Alune americane
Ioan Rotundu
413 ani de neuitare! 413 ani de la Prima Unire a românilor
La mulţi ani români! Îţi mulţumim Maria Ta!
Preţul energiei din România depăşeşte media UE
Crin Antonescu l-ar fi dat pe Chiliman afară din PNL pentru penibil
n-a avut articol în statut
Ministrul Pricopie vrea ca grădiniţa să fie obligatorie pentru copiii de 5 ani
Ionuţ Budişteanu a refuzat oferte din SUA pentru Universitatea Bucureşti
Botoşani: Ionică Nechifor – pavăza ciuruită penal a fermei Popăuţi
Ioan Rotundu
Va fi un concurs măsluit?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog