Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
10321
De la 07 Ianuarie 2003
122870388

Manifestul Mişcării Reformatoare

  • 2 September 2007, 23:00
România, azi, 2007: Sărăcie, corupţie, scandal, dezinteres, incompetenţă, minciună, fraudă, sfidare.
Timp de 18 ani clasa politică românească s-a degradat continuu, dându-şi singură măsura valorii. Timp de 18 ani, economia românească s-a dovedit incapabilă să aducă prosperitate celor mulţi, care au crezut şi cred în democraţie şi capitalism. 18 ani de ridiculizare, tranziţie absolut demolatoare, nu constructivă, 18 ani de canibalism politic.
Am aderat la UE total nepregătiţi şi fără nici un merit politic, economic, social. Am beneficiat de o conjunctură şi atât. Clasa politică actuală îşi arată din nou incompetenţa: zero fonduri europene atrase, scandaluri exportate în UE, moţiuni mincinoase şi şantajiste, trocuri transpartinice, instituţii corupte, birocrate şi incompetente.
Clasa politică de astăzi, penibilă până la absurd, este “pregătit㔠să rateze şansa imensă, unică, la prosperitate şi dreptate, pe care şi-a câştigat-o naţiunea română prin aderarea la Uniunea Europeană.
În aceste condiţii, România are nevoie urgentă de o transformare din temelii a politicii… Iar, singura cale de a schimba clasa politică şi România, sunt cetăţenii - nu alţi politicieni. Oameni obişnuiţi, care pot înlocui cu mult succes pe oricare dintre parlamentarii şi miniştrii de astăzi. PE ORICINE !
Astfel, a luat naştere MIŞCAREA REFORMATOARE, calea către o Românie europeană, prosperă şi curată.
Oameni nemultumiţi de politica falimentară din ultimii 18 ani, oameni care nu au mai făcut politică, oameni care au ceva de spus şi nu o pot face, oameni care au soluţii şi vor să se implice. Oameni într-o MIŞCARE REFORMATOARE, civică, transparentă, pentru transformarea profundă a ţării. Sunt singura şansă a României. Poate ultima!

MIŞCAREA REFORMATOARE îşi propune să mobilizeze toate energiile creatoare şi inovatoare din societatea românească. Şi o va face !

MIŞCAREA REFORMATOARE îşi propune să promoveze meritocraţia, talentele şi profesioniştii României.

MIŞCAREA REFORMATOARE îşi propune să transforme instituţiile statului, salvându-le din ghearele birocraţiei, prin promovarea unei tehnocraţii competente, înlocuitoare administraţiei corupte de azi.

MIŞCAREA REFORMATOARE îşi propune să pună capăt partitocraţiei, să înlocuiască guvernarea combinaţiilor politice cu guvernarea comunităţilor şi a cetăţenilor. Falimentul partidelor politice este de actualitate, de notorietate şi promotor de inutilitate publică.

MIŞCAREA REFORMATOARE îşi propune ca principiu de acţiune implicarea civică a tuturor cetăţenilor, care: dezgustaţi sau forţaţi, marginalizaţi sau excluşi, au stat până astăzi în afara vieţii civice sau politice.

MIŞCAREA REFORMATOARE nu îşi propune doar mobilizarea energiilor pentru construirea unei noi clase politice. MIŞCAREA REFORMATOARE vrea o nouă Românie, un nou stat, o nouă economie, o nouă societate. O Românie Europeană !

MIŞCAREA REFORMATOARE reprezintă expresia unui nou mod de gândire civică, dispărută prin impunere din viaţa politică românească şi va acţiona pentru promovarea adevăratelor valori ale poporului român, pentru o societate activă, tolerantă, deschisă şi modernă.

MIŞCAREA REFORMATOARE reprezintă indivizi, nu grupuri de interese economice; cetăţeni, nu găşti politice; valori certe, nu nimicuri consacrate, oameni normali nu vedete expirate. Suntem o mişcare elitistă, dar socială, civică şi liberală în acelaşi timp. SUNTEM ALTCEVA !

Să vină în rândurile MIŞCĂRII REFORMATOARE toţi cei care cred necondiţionat în aceste valori. Care vor! Care speră! Să rămână în afară toţi cei care au indoieli !

MIŞCAREA REFORMATOARE este aşezământul tuturor celor care au ceva de spus. Este vocea şi puterea celor mulţi şi buni.

Prin urmare: “DACA AI CEVA DE SPUS, SPUNE !!!!!!!”

Din partea Grupului de Iniţiativă,
Codrin Ştefănescu

Putem fi contactaţi la:
Tel: 021.212.00.51
Fax: 021.212.00.52
Mobil: 0744.348.951
E-mail: [email protected]
Bvd. Dacia, nr. 99, et. 1 (Piaţa Spaniei)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Rostul psihologului şcolar
Medici vor putea primi salariu mai mare, dacă se au bine cu şeful
Mai multe microbuze şcolare
La Dorohoi se fură şi ghiozdane
Nu i-a putut fraieri pe poliţişti
Accidentat pentru că împărţea aceeaşi stradă cu maşinile
E.ON ne încarcă factura la energie după cum îi este vrerea
Tu esti PRO TV!
Furnicuţa pare să dezamăgească
Birocraţia - umbrela ce protejează incompetenţa firmelor de construcţii
Ghiorghiţă explică de ce-au fugit nemţii de Eltrans
Democraţii sar în apărarea primarului Sergiu Lungu
Schimburi interculturale în baza primei înfrăţiri
Beneficiarii rentei viagere se pot dubla sau tripla
Ana Maria Bucşă, o voce de nota 10
Islazul va fi transformat în piaţă şi parc
Tămăduiri incredibilele
Bărbatul fără vicii
Horoscop
Romeo şi Julieta la Mizil
Ediţia I
Ce zici de un pekinez?
PROGRAM TELE’M BOTOŞANI LUNI 3 SEPTEMBRIE
Înapoi, la somnul din Parlament!
Ioan Rotundu
Festivalul Verii s-a încheiat în sabotajul celor de la E.ON
liberalii n-au ratat prilejul de a-şi face campanie electorală
Oferta educaţională a Universităţii "Petre Andrei" Iaşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog