Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12181
De la 07 Ianuarie 2003
76762725

Manifestul acuzator şi implicaţiile lui Dănilă, şeful OJCA Botoşani

  • 7 June 2010, 23:00
Prin comuna Manoleasa circulă manifeste prin care primarul Mircea Mihai este făcut răspunzător pentru hoţia a multor miliarde de lei din bugetul local şi în dauna intereselor comunităţii. Primarul susţine că în spatele acestor manifeste se află consilierul local democrat-liberal Alexandru Boroleanu, fostul său contracandidat la funcţia de primar.
Că este aşa sau nu, cert este doar că exemplare din aceste manifeste au fost distribuite cetăţenilor din comună chiar de la barul lui Boroleanu aflat în incinta căminului cultural din Manoleasa.
Cât de serioase sunt acuzaţiile aduse primarului, puteţi trage concluzia după ce veţi parcurge acest text. Conform cerinţelor normelor europene, pentru ca cetăţenii din comună crescători de animale să mai poată beneficia de subvenţie la imaşul comunal, trebuie să fie organizaţi în asociaţii neguvernamentale. Aşa cum s-a procedat în întreg judeţul, şi la Manoleasa s-a înfiinţat o astfel de asociaţie. Singurul lucru de obiectat ar fi faptul că iar pe filieră s-a aflat numele familiei Dănilă.
De această dată nu Gheorghe Dănilă, şeful Oficiului Judeţean de Consultanţă Agricolă Botoşani a băgat în buzunar tariful pentru consultanţa acordată, ci soţia sa. Aşa cum noi am mai scris, pe seama banilor europeni, în special a subvenţiilor acordate, s-au interpus fel de fel de persoane care căpuşează aceşti bani.
Subvenţia care se va acorda pentru cele 760 ha păşune, va intra în contul Asociaţiei crescătorilor de animale, cheltuirea banilor urmând a fi urmărită prin satelit, teledetecţie, şi inspectorii de la APIA Botoşani. Primarul n-are intersecţie cu aceşti bani, deci n-are cum îi fura. Numai c ă autorul manifestului n-are cunoştinţă de aceste cerinţe şi a speculat totul pentru a lovi în primar. Este treaba primarului să-şi apere onoarea şi să afle cine este în spatele manifestului.
Se mai spune în manifest că subvenţia pentru păşune pe anul 2008, în sumă de 1,4 miliarde lei, a fost subtilizată de către un grup mafiot format din Violeta Ursu, Ion Ilie, Petrică Alexandru, Ilie Buhaciuc, Neculai Buhaciuc şi Ilie Ţinteanu. Primarul Mircea Mihai are altă variantă. Banii au fost cheltuiţi pentru amenajarea de adăpători pe imaş, curăţarea acestuia şi ameliorarea cu îngrăşăminte. Că este aşa, controalele de specialitate n-au constatat că banii ar fi luat altă destinaţie
. Şi iar atragem atenţia că stă în putinţa celor acuzaţi să-şi apere onoarea, depistându-i pe cei care stau în spatele manifestului.
Pe peretele Căminului cultural, cel deţinut de consilierul PDL Alexandru Boroleanu fără a-şi plăti taxele de concesionare, stă la vederea trecătorilor un mare afiş (foto) prin care primarul este acuzat că a dat 12 miliarde lei vechi pe clădirea noii primării, bani cu care se puteau cumpăra, potrivit consilierului portocaliu utilaje agricole şi multe altele. Iar ca nu cumva cititorul să aibă vreo îndoială asupra paternităţii manifestului, la subsol scrie mare „Consilier local Alexandru Boroleanu”.
Interesant este şi faptul că acelaşi consilier râvneşte la sediul vechii primării. Îşi doreşte clădirea să deschidă un bar. Primarul vrea să mute acolo grădiniţa, Consilierii locali ar vrea să fie pe placul lui Boroleanu şi să i-l dea acestuia, lăsând grădiniţa în clădirea care se dărâmă.. Deocamdată nu s-a luat o hotărâre.
După cum putem constata, prin comune cetăţenii se ocupă de orice numai de muncă nu. După care se plâng de sărăcie. În tot acest timp, băieţii deştepţi dijmuiesc banii eruropeni sau publici. Şi ne mai mirăm cum din leafa de bugetar poate răsări câte o vilă de lux de-ţi stă mintea-n loc.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program TV SOMAX – marţi, 8 iunie
Horoscop
Bancul zilei: Nevasta ardeleanului
Bucătăria Jurnalul: Pui toscan
Anunţ Termica Botoşani
Mica publicitate
Băut la volan, fostul primar de Botoşani s-a răsturnat cu maşina
Emil Moga ar putea fi subprefect
Festivalul „Amfiteatru” , a doua ediţie
Ultimul clopoţel dincolo de Prut
Elevi de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi în practică la I.J.J. Botoşani
Bătaie cu furci şi cu topoare la Balta Arsă
Ţigarete în valoare de 4100 lei confiscate la sfârşit de săptămână
Câştigătorii concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private ISU
97% grad de colectare a contribuţiei la fondul de sănătate
Zeci de nevăzători din Dâmboviţa şi Botoşani deţin permise auto
Radu Berceanu a fost aspru săpunit de către preşedintele Băsescu
Sunt telefoanele mobile vinovate de distrugerea coloniilor de albine?
Curtea Constituţională - Legea lustratiei este neconstituţională
Semiluna Roşie iraniană va încerca să spargă blocada israeliană din Gaza
Angela Merkel a obţinut sprijinul coaliţiei de guvernare pentru programul de austeritate
"PSD va intra la guvernare numai având suport popular"
Asemenea Zidului Berlinului, sârma ghimpată de pe Prut ar putea deveni suvenir
Pentru cei din Sănătate, Guvernul ia cu o mână şi dă cu cealaltă
Profesorii de sport de la clasele I – IV şi-ar putea pierde orele
Guvernul Boc a devenit generos cu profesorii care vor participa la examene
„Tărâmul copilăriei” a luat sfârşit
Pedeapsă divină sau mână criminală?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă