Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7192
De la 07 Ianuarie 2003
122579131

Marcu şi Ţurcanu se tem de o revoltă a botoşănenilor

  • vor scoate proiectul privind comasarea de pe ordinea de zi şi cer demisia preşedintelui Ţâbuleac
  • 25 September 2011, 23:00
USL-iştii botoşăneni s-au revoltat cu privire la declaraţiile managerului Spitalului „Mavromati” pe care îl desfiinţează într-un comunicat de presă.
Aceştia au găsit un mod elegant de a nu se murdări cu cenuşa ce va rezulta din „dinamitarea” Spitalului „Mavromati”, anume vor solicita scoaterea de pe ordinea de zi a proiectului iniţiat de preşedintele Mihai Ţâbuleac, căruia i-au şi cerut demisia. Eludând faptul că Ţîbuleac a fost ales prin vot uninominal şi numai botoşănenii îl pot demite sau cere demisia.
Potrivit celor doi co-preşedinţi ai USL Gheorghe Marcu şi Florin Ţurcanu, Spitalul Judeţean este înfiinţat în baza legii, prin Ordin al Ministrului Sănătăţii şi nu poate fi desfiinţat decât de Ministerul Sănătăţii.
„Aşa zisele criterii de clasificare a spitalelor au fost găselniţa prin care PDL doreşte să controleze toate fondurile din sănătate. PDL manipulează populaţia pentru a forţa comasarea spitalelor.
O dată în plus, PDL preferă să mintă cetăţenii cu declaraţii de genul rămânem fără SMURD sau rămânem fără UPU decât să-şi asume managementul deficitar”
au arătat sursele citate.
Este ciudată acuzaţia celor din USL de vreme ce, susţin tot ei, la anul vor prelua puterea şi atunci ei vor beneficia de avantajele pe care le consideră acum ca fiind ale PDL.
De asemenea au întărit spusele prin faptul că unităţile de primiri urgenţe şi unităţile SMURD sunt organizate în funcţie de numărul populaţiei, iar existenţa acestora la nivel judeţean este obligatorie. Ele sunt entităţi separate, finanţate direct din bugetul de stat, independent de bugetele spitalelor.
„Dacă domnul Mihai Ţibuleac nu are altă soluţie decât comasarea şi concedierile, să demisioneze. De altminteri, consilierii locali ai USL vor cere preşedintelui CJ printr-o scrisoare care-i va fi înmânată la începutul acestei săptămâni, demiterea directorului şi a CA al Spitalului Judeţean şi instalarea unei echipe competente, asumate de USL, care este capabilă să aducă Spitalului Judeţean clasificarea în categoria a III-a” au arătat cei doi co-preşedinţi.
Nici demisia preşedintelui Ţâbuleac cei din USL n.-au dreptul s-o ceară. Ţâbuleac a fost ales prin vot uninominal şi numai botoşănenii îi pot cere demisia sau îl pot revoca din funcţie pe cale legală.
În consecinţă aceştia au adăugat că USL va solicita scoaterea de pe ordinea de zi a şedinţei din 29 septembrie a punctului privind comasarea spitalelor şi va convoca o şedinţă extraordinară a CJ în care va prezenta soluţii concrete, legale, pentru clasificarea Spitalului Judeţean în categoria a III-a.
„Nu putem distruge unităţi extrem de performante, aşa cum, de exemplu, este Maternitatea Botoşani, trecându-le în coordonarea unui manager dovedit incompetent cum este domnul Ovidiu Mimor. USL crede în dreptul românilor la un sistem performant de sănătate, la spitale de specialitate bine dotate şi bine administrate” se arată în comunicatul semnat de cei doi co-preşedinţi ai USL.
Usl n-are competenţa legală de a stabili alte criterii de clasificare a spitalului judeţean pentru că serviciile medicale sunt decontate de CAS şi nu de CJ Botoşani. Iar clasificarea s-a făcut prin lege şi nu se poate modifica legea printr-o hotărâre a CJ votată de consilierii judeţeni USL.
Şi problema Maternităţii este pusă fals. Comasarea nu modifică actul medical ci schema de organizare a unităţii. Adică vor dispărea funcţiile de directori şi ceva personal funcţionăresc de birou şi administrativ. Dimpotrivă, actul medical va creşe în calitate pentru că Maternitatea va avea voie să presteze servicii medicale superioare celor actuale.
Ceri din USL fac un joc politic periculos şi pe seama sănătăţii tuturor botoşănenilor, ceea ce este extrem de grav, este un atentat lka sănăptatea publică şi dacă vor continua să boicoteze comasarea spitatelor vor trebui să răspundă în faţa botoşănenilor şi a legii.
Probabil că spaima de a răspunde pentru consecinţele faptelor lor îi face să retragă proiectul de hgotărâre iniţiat. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Uger de vacă
Bancul zilei: Blonda la farmacie
Oportunitate de angajare
Sute de căruțe, încărcate ochi, circulă zilnic, alandala, pe DE58
SUA ar fi vândut în secret bombe anti-buncăr Israelului
Nazismul şi comunismul au avut efectul unei "ploi acide" asupra credinţei
Declaraţiile celebre facute de Vladimir Putin, fostul şi viitorul preşedinte al Rusiei
Autorităţile canadiene au arestat 11 români la graniţa cu New York
Ada Macovei şi ţârâitul telefoanelor
Ioan Rotundu
Botoşani: Blestemul pământului la vârsta de 86 de ani
Nu pot să fac aşa ceva!
Ioan Rotundu
Săptămână crucială pentru Grecia şi pentru Zona Euro
Sorescu anunţă cartelarea alimentelor pentru bugetari
După promisiunea cu elicopterul, Ţurcanu ne promite şi avioane
Liberala Lupaşcu trimisă să repete clasa I-a
Angajaţii fostului spital Săveni au salarii mai mari
pentru că spitalul a devenit secţie a Spitalului judeţean Botoşani
Profesorii nu mai pot da elevilor teme pentru acasă
Profesorii se pregătesc pentru concedii fără plată pe timp de un an
Cadrele didactice se consideră bătaia de joc a Guvernului Boc
pentru că nu le-a dat salariile majorate prin sentinţe judecătoreşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog