Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11084
De la 07 Ianuarie 2003
122871151

Marele compozitor moldovean Eugen Doga concertează azi la Botoşani

  • * eveniment muzical de excepţie
  • 15 May 2017, 23:00
În anul 2014 UNESCO a ales valsul din filmul „Gingaşa şi tandra mea fiară”, scris de marele compozitor Eugen Doga, ca fiind unul din cele patru capodopere muzicale ale secolului XX.
Eugen Doga este considerat în momentul de faţă unul dintre marii compozitori ai lumii care concertează cu sălile pline. Nu mai departe, la Moscova, la concertul său au participat peste 25 mii de spectatori. Recent, regina Olandei l-a primit cu cele mai înalte onoruri, întinzându-i-se covorul roşu.
Născut în 1937 într-o localitate transnistreană, Eugen Doga a urmat studiile muzicale în Chişinău şi s-a distins ca interpret instrumental şi compozitor. A compus muzica pentru sute de filme, coloanele sale sonore ajungând să se bucure de celebritate. Este cunoscut şi apreciat în întreaga lume şi a concertat pe toate marile scene ale mapamondului.
În România prezintă un concert extraordinar aniversar prin marile oraşe. Iniţial Botoşaniul nu făcea parte din programul său dar o întâmplare fericită a făcut să ajungă la Botoşani. Aflat în iarnă într-o vizită privată la domnişoara notar Liliana Bobu, maestrul s-a plâns acesteia că a concertat peste tot în lume „Dialoguri muzicale eminesciene” numai acasă la Eminescu nu. Fondatoare împreună cu mama a Asociaţiei culturale „Regal D’Art”, Liliana Bobu a reuşit să intervină în programul maestrului şi să obţină un concert şi la Botoşani.
Concertul se va desfăşura pe scena Casei Sindicatului Botoşani, astăzi, 15 mai, începând cu ora 19.00. Programul concertului este unul generos iar maestrul, deja ajuns la Botoşani cu echipa sa şi cazat la Casa Lux, a promis că va depune tot efortul ca prestaţia sa să strălucească tot atât de frumos ca şi Luceafărul eminescian.
În cariera sa muzicală a fost distins cu numeroase premii internaţionale. În februarie 2014, preşedintele României de atunci, Traian Băsescu, l-a decorat cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Mare Ofiţer.
Să-i urăm maestrului bun venit la Botoşani şi să-i admirăm extraordinarul său talent prin a fi prezenţi la spectacol şi a-l aplauda. Un concert de o asemenea ţinută şi valoare artistică va rămâne cu certitudine în istoria evenimentelor culturale a Botoşaniului.
Succes, maestre şi vă mulţumim pentru generozitatea de a concerta acasă la Eminescu!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Microsoft critica faptul ca guvernele stocheaza "arme cibernetice"
si spune ca uriasul atac trebuie luat ca un semnal de alarma: E ca si cand de la Armata SUA cineva ar fura rachetele Tomahawk
Bancul zilei: Dezamăgirea de după căsătorie
Horoscopul zilei de 16.05.2017
Proiectul de modificare a Legii referendumului,
raport favorabil in comisia juridica. Referendumul pentru revizuirea Constitutiei - in ultima duminica a perioadei de 30 de zile dupa adoptarea initiativei de revizuire
BNR a revizuit in scadere, la 1,6%, prognoza de inflatie pentru finalul acestui an
Seful ANAF: Le solicit angajatilor sa isi reia lucrul
si ii asigur ca voi face demersurile necesare pentru a gasi solutii
Isarescu: Personal nu vad o criza in ceea ce numim domenii clasice.
Dar vad rabufniri din acestea cum este problema atacurilor cibernetice
Ion Iliescu si Petre Roman, la Parchet, in dosarul mineriadei.
Cercetarile au fost extinse, dupa ce au aparut noi victime
Fenomenul Schit Orăşeni sau cum religia distruge credinţa
Ioan Rotundu
Muzeul Judeţean Botoşani – Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog