Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21019
De la 07 Ianuarie 2003
122881086

Mareşalul şi Protocoalele...

  • 5 August 2008, 23:00
Cine zice ca in R. Moldova nu se intampla minuni? Cine spune ca statul dintre Nistru si Prut este ocolit de conspiratii si nu a fost luat in calcul nici macar de Nostradamus, se insala? In Basarabia( R. Moldova) poti intra in posesia feluritelor documente strict secrete via Moscova, incat, degraba, la Chisinau, unii vor intra in posesia „Testamentului lui Patru I” si „Protocoalelor Inteleptilor Sionului"( ambele in variante revazute si actualizate).
Cica, acum o saptamana, un maresal italian a poposit la Chisinau. Bravii nostri politisti l-au luat la rost crezand ca este un bisnitar sau un mafiot/ un gangster care vrea sa-si disloce afacerile mai putin curate in „enciclopedica” R. Moldova. Cand da sa-l legitimeze pe italian, hop, ca acesta este un ditamai maresal. Si atunci au sosit rapid „girofarurile”, plecaciunile nu s-au lasat asteptate.
Vorba e, a sosit pe plai moldav un mareşal european.
Si cum sa nu il insoteasca politistii basarabeni pe maresal, sa nu-i arate locurile pitoresti din R. Moldova. Hai la Cricova, hai la „gratare”, hai in deal si hai la vale...Si cand ziua isi incheia timpul de pastorit, maresalul italian a fost dus cu alai la baia traditionala, adica la sauna.
Dar ce fel de sauna fara de muzica italiana, scriitori si regizori vestiti?! Si au fost chemati cei mai cu talc artisti, scribi si regizori de ai casei. Dar ce fel de distractie fara gagici focoase, care au cutremurat batranul continent.
- Sa fie „masaj” national traditional pentru oaspetele international. Masajul tailandez nu se compara cu „fineturile” noastre care te scot din starea depresiva.
Si au jucat cu „maresalul” hore si au povestit despre Integrarea R. Moldova in UE si cat is barabulele de crude. Cate unul din artisti care-l ingana pe Celentano, ii tot facea ochi musafirului italian:
-Maresale ne odihnim si noi mai cu talent?!
Si a curs vinul in pahare, iar tosturile in cinstea celui „mai mare maresal” in viata nu s-au lasat de asteptat.
Si au existat mesaje si s-au desfasurat masaje, incat maresalul nostru a atipit putin.
Se pare, ca in rastimp cat a adormit italianul, unul dintre gazdasi a cautat sa vada poseta „maresalului” si, sa vezi - sa nu crezi, in poseta se afla un document secret, elaborat de Centrul de Studii Politice Strategice (CSPS) al Comunitatii Statelor Independente (CSI), care continea 30 de pagini si era redactat in limbile rusa si romana.
-Nasol,- si-o zis cel cu mana in poseta, bani putini..
. -Uite-te ce dau rusii italienilor, un document strict secret si e rau. Nimic despre Pasat si RAO EES al Rusiei ca ar putea ajunge sef de stat, ca sa putem achizitiona si noi energie electrica ruseasca la bani marunti, s-o vindem, ca sa facem dolari in draci... Uite Lupu, Voronin, Rosca, Filat, Urechean, Ghimpu si toate caile duc la Tcaciuk, nimic depre Papuc... Totul e complot( nu compot) in viata, las* sa stie omul simplu ce ne asteapta!-ar fi zis unul din ei.
Si intr-adevar am fost instiintati prin presa ca republica este in continuare bolnava si ca Moscova iar ne-o trage...Chit ca maresalul italian este echivalentul unui plutonier nu mai conteaza, iar ce-i adevar si cei manipulare crasa e o intrebare ce astazi ne viciaza.
In R. Moldova politicienii si creatorii de imagine se zvarcolesc mai ceva ca fochistii, incat vena de pe frunte e atat de umflata, incat pare gata sa plesneasca.
In loc, sa nasca solutii de reabilitare a republicii si de aducere a acesteia in sfera eurooccidentala din cea rusa, sa schimbe clasa politica „rosie” in una democratica, unii din noi cautam conspiratii. Si e pacat, pentru ca ne discreditam, iar lumea nu e proasta, vede...Si atunci cum vrem sa rasturnam „carul comunistilor”, prin minciuna? !
Cred ca doar adevarul ne poate apropia de oameni si de popor, dar pentru aceasta trebuie de mers spre oameni si popor, sa impartasim adevarul!
Ca asa pot sa spun si eu: sunt anticomunist, ce pana mea?!
Octavian Sergentu, Presa.md
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Mobilizare generală pentru edilii comunei Copălău
Baciu speră să năşească primul proiect integrat din istoria comunei
Horoscop
Degetul plăcerii
Program Tele'M Botoşani miercuri, 6 august
Un primar interzice grupurile formate din mai mult de trei persoane
Campanie electorală pe cinci continente
Naţional Geographic confundă cecenii cu românii
Cum se derulează mecanismul unei ţepe cu autoturisme pe Mobile.de
A apărut primul caz de botulism
Taberele de sinistraţi vor fi amenajate cu bani din donaţii
Case reconstruite după numărul de membri
Ţâbuleac vrea bani pentru asfaltarea drumului naţional Rădăuţi Prut-Ştefăneşti
Camere video la Protecţia Copilului
Ieşean dispărut în pădurea de la Liveni
Locuinţele din Baranca vor fi strămutate pe deal
Peste 600 cadavre de animale incinerate
Recrurează reprezentanţi de firmă
Sute de miliarde de lei băgate în pământ… fără folos
(Ioan Rotundu)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog