Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20429
De la 07 Ianuarie 2003
122880496

Marfă contrafăcută în valoare de 12.000 lei descoperită de poliţiştii de frontieră

  • 4 March 2009, 23:00
Administratorul unei societăţi comerciale care vindea prin magazinele proprii produse textile suspecte a fi contrafăcute s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunii de le pune în circulaţie. Produsele textile, ce imitau mărci de renume, în valoare de 11.880 lei, au fost descoperite în magazinele societăţii din municipiul Dorohoi.
Respectivul cetăţean a fost depistat în cadrul unei acţiuni specifice pe linia combaterii infracţiunilor la dreptul proprietăţii intelectuale, efectuată în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani. Poliţiştii au descoperit în două magazine din municipiul Dorohoi, aparţinând aceleiaşi persoane, mai multe produse textile ce purtau mărci de renume, suspecte a fi contrafăcute. Poliţiştilor de frontieră li s-a părut suspect faptul că respectivele produse erau comercializate la preţuri modice, iar calitatea acestora era net inferioară produselor originale.
„Au fost descoperite produse textile ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, expuse la vânzare în cele două magazine aparţinând Elenei T., de 42 de ani, din Dorohoi. Proprietara magazinului a declarat că produsele au fost achiziţionate din Complexul Comercial Europa Bucureşti, însă nu a putut prezenta poliţiştilor de frontieră documente de provenienţă sau certificate de autenticitate a calităţii mărfii”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Botoşani, Minodora Răcnea.
Drept urmare a celor constatate poliţiştii de frontieră botoşăneni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” , faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr.84/1998, iar bunurile în valoare de 11.880 lei au fost ridicate în vederea expertizării. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Gala Pitbull Challenge la Botoşani
Urban Serv are şanse să iasă cu pierderi la deszăpezire
Prinsă în flagrant cu mită de la poştaş
Liber la cătănie!
Litoralul pentru toţi
Taxă pe înfiinţarea de farmacii
Încă o fetiţă moartă prin înfometare
Vinde apartament dar... lângă Thessaloniki
Anunţa eveniment editorial
Horoscop
Comunicat de presă PNL Botoşani
29 de magistraţi colaboratori sau lucrători ai fostei Securităţi!
cine îi judecă pe români?
Comunicat de presă Memorialul Ipoteşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog