Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9151
De la 07 Ianuarie 2003
122581090

Mărfurile contrafăcute, benefice pentru consumatori şi industrie

  • 8 September 2010, 23:00
Marfurile contrafacute nu sunt in sine un lucru rau pentru economie, atata timp cat satisfac nevoile de consum ale unor oameni care nu isi permit produse scumpe si daca, in plus, sunt de o calitate rezonabila. S-a dus vremea lui Abibas, incaltarile de sport chinezesti la preturi derizorii. Acum se poarta genti Louis Vuitton si ceasuri Rolex luate pentru o nimica toata in strainatate. Un studiu finantat de Uniunea Europeana sustine ca achizitionarea de bunuri de marca contrafacute poate fi benefica pentru consumatori si pentru companiile ale caror marci sunt furate.
S-a dus vremea lui Abibas, incaltarile de sport chinezesti la preturi derizorii. Acum se poarta genti Louis Vuitton si ceasuri Rolex luate pentru o nimica toata in strainatate.
In fond, achizitionarea de bunuri de marca contrafacute poate fi benefica pentru consumatori si pentru companiile ale caror marci sunt furate, arata un studiu finantat de de Uniunea Europeana si citat de Daily Telegraph.
Intai de toate, cumparatorii sunt multumiti de pretul pe care il platesc, desi au in mod constient dubii cu privire la calitatea articolelor sau legalitatea lor. Apoi, studiul citat respinge reclamatiile companiilor-designer, sustinand ca pierderile pentru industrie de pe urma contrafacerii sunt larg exagerate, intrucat majoritatea celor care cumpara falsuri nu ar plati niciodata pentru adevaratele produse si constatand ca marfurile copiate pot de fapt promova marcile. Profesorul David Wall, co-autor al raportului si consilier al guvernului privind criminalitatea, a declarat ca adevaratul cost pentru industrie de pe urma contrafacerii ar putea fi de o cincime din cifrele calculate anterior. “Probabil chiar mai putin”, a spus el
Raportul adauga faptul ca politia nu ar trebui sa-si piarda timpul incercand sa-i aresteze pe comerciantii de lucruri contrafacute. Studiul contesta afirmatiile cum ca fenomenul contrafacerii de marci de lux ar finanta terorismul si crima organizata, si argumenteaza ca masurile dure de aplicare a legii nu sunt pe placul publicului, deoarece consumatorii se bucura de chilipirurile oferite de comertul ilegal, care a fost estimat la o valoare de 1,3 miliarde de lire sterline in Marea Britanie.
Potrivit raportului, pana la trei milioane de consumatori in fiecare an cumpara marfuri contrafacute care poarta una dintre etichetele de top designer cum ar fi Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, Burberry sau Gucci. Aproape o treime din vanzari se fac pe Internet.
Expertii estimeaza ca adevarate prejudicii publice aduc insa comertul cu medicamente contrafacute, cu piese de avioane de proasta calitate sau cu jucarii periculoase pentru copii.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boala din fire n-are lecuire
Program Tv SOMAX, joi, 9 septembrie
Contribuţiile sociale la Persoane Fizice Autorizate. Un nou episod de bâlbâieli
Germania, ţara UE cu cele mai mici creşteri salariale in ultimii 10 ani
În condiţiile actuale mingea se află la preşedintele Ghimpu
Referendumul, înfrângere planificată?
Prietenii şi pacienţii Clinicii Novaoptic sunt încântaţi de noul format al site-ului
www.novaoptic.ro.
Smart blindat cu ţigări de contrabandă
Senatorul Câmpanu filozofează pe seama sănătăţii noastre
Accident rutier la Brăeşti
Un locuitor din Dângeni bătut măr de un puşti
omul a avut nevoie de 90 de zile de îngrijire medicală
Parcul Curcubeului va fi reabilitat
Banii de la Ministerul Economiei au fost împărţiţi
Moartea bădiei Dumitru trebuie să fie învăţătură de minte cîruţaşilor
Directorii de şcoli pot sancţiona neştiinţa de la Bac
Generala Macovei una spune şi alta face cu directorii de şcoli
De la anul vom avea card de sănătate
Cadrele medicale iar se joacă de-a protestele
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog