Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6206
De la 07 Ianuarie 2003
122891855

Mărgeluţele ruginite ouate de găinuşa Huncă în cuibarul PSD-ului

  • Ioan Rotundu
  • 9 May 2017, 23:00
Despre găina babei din povestea lui Creangă cunoscută sub numele de „Punguţa cu doi bani” ştim că a făcut mare gălăgie când s-a întors acasă şi a ouat o mărgică ruginită. Umilită de un aşa cadou, când cocoşul moşneagului bi-a adus acestuia bogăţii cu nemiluita, baba ia tras găinii o bătaie soră cu moartea
Cam un fel de găina babei sunt şi parlamentarii PSD de Botoşani. Vin de la Bucureşti la sfârşit de săptămână şi ne cotcodăcesc prin co0municate de presă fel de fel de isprăvi făcute la Bucureşti, isprăvi care se dovedesc a fi doar mărgeluţe ruginite asemenea celei ouate de găina babei.
Am, atras în nenumărate rânduri acestor parlamentari atenţia să nu ne mai mintă că nu suntem proştii lor. Să aibă ceva mai mult respect faţă de cei care i-au votat şi trimis în Parlament pentru a se întoarce după unul sau mai multe mandate cu pensii speciale pe care şi le-au votat în dispreţul românului care munceşte toată viaţa şi la bătrâneţe se alege cu câţiva leuţi care, îndeobşte, nu-i ajung de medicamente pentru boala cu care s-a pricopsit muncind toată viaţa.
Ieri, am citit din nou un comunicat manipulator semnat de deputatul Mihaela Huncă. Presa locală care l-a publicat a consemnat c㠄deputatul PSD Mihaela Huncă a anunțat astăzi că domeniul educației și cercetării din țara noastră va beneficia de investiții importante în următorii patru ani, ca urmare a adoptării de către Guvern a condițiilor de implementare a proiectelor europene finanțate prin Mecanismului Financiar al Spaţiului Economic European și Norvegian.”
Un cititor al Jurnalului a postat la un comentariu politic al meu observaţia că parlamentarii botoşăneni se laudă la Botoşani cu realizările Guvernului, a miniştrilor şi prezintă aceste realizări ca şi cum au contribuit la înfăptuirea lor. Are dreptate cititorul, dar grav, poate mai grav, este că prin aceste comunicate ne manipulează, prezentând intenţiile de viitor drept realizări ale prezentului. Practic, ne mint cu neruşinare.
Luni, comisarul european pentru Politici Regionale, l Corina Creţu, lider de vază al PSD, l-a atenţionat pentru a doua oară pe premierul Sorin Grindeanu că România n-a accesat în acest an nici un euro din fondurile alocate de către Uniunea Europeană.
Cât tupeu trebuie să aibă Mihaela Huncă să ne spună că va ploua cu fonduri europene în domeniul educaţiei şi cercetării? Iată dovada că parlamentarii PSD ne prezintă intenţiile lor de viitor drept realizările prezentului.
Cum aş putea s-o cred pe Mihaela Huncă în ce spune prin comunicat când ea a fost vreme de patru ani inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi n-a reuşit să pună o cărămidă la o şcoală sau să pună o mistrie de mortar pe pereţii şcolilor aflate în construcţii de ani de zile şi nefinalizate.
Iată şi exemple! La Epureni – Ungureni stă la roşu clădirea unei şcoli din anul 2008. Elevii n-au unde învăţa dar directorul de şcoală pus tot de Huncă n-a îndrăznit să-i ceară să finalizeze investiţia. Şcoala de la Codreni – Mileanca stă mărturie a incompetenţei Mihaelei Huncă alături de temelia unui Complex şcolar turnată în curtea Liceului Săveni.
Patru ani de zile Huncă a avut la guvernare partidul său, PSD-ul, şi n-a făcut nimic pentru judeţul Botoşani. Ajunsă parlamentar, ne anunţă că ne va sufoca cu fonduri europene numai să fim noi capabili să cheltuim aceşti bani. Din nou găinuşa băbuţei a ouat în cuibul PSD-ului o mărgică ruginită pe care ne-o prezintă ca fiind o perlă sau poate diamant.
Cucoana asta cu rang de parlamentar încă n-a aflat că minciuna are picioare scurte! O bătaie precum cea primită de găina babei cred că ar aduce-o la realitate: Bătaie sub formă de muştruluială publică, nu fizică!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dulceaţa vorbei cu subînţeles
Horoscopul zilei de 10.05.2017
Detinutii isi vor putea cumpara zile libere
Pedepsele executate in conditii necorespunzatoare, reduse cu cate 6 zile la fiecare 30 zile - Deputatii au adoptat legea executarii pedepselor
Camera Deputatilor a aprobat infiintarea Institutului de Studii Avansate pentru Cultura si Civilizatia Levantului
Jean - Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, se intalneste in Romania cu presedintele Iohannis,
premierul Grindeanu si sustine un discurs in Parlament
Fiscul a depistat peste 119,5 milioane de lei nedeclarati de romani.
Cu acestia, fie se creditau firmele, fie se faceau achizitii imobiliare Serban, ANAF: Unii ne spuneau ca pur si simplu au gasit bani in casa sau in curte, cu ocazia unor sapaturi
Interventia chirurgicala ‘minune’ care vindeca diabetul si obezitatea
Deputatii au adoptat initiativa cetateneasca de redefinire a familiei in Constitutie ca uniune intre barbat si femeie.
Au fost doar 22 voturi impotriva, majoritatea de la USR, unul singur de la PSD
Marile demonstratii din februarie au exprimat angajamentul unei noi generatii
de a reincarca notiunile de stat de drept si democratie
Plafonarea indemnizatiilor pentru cresterea copiilor va opri o inselatorie a statului roman
Cel mai potrivit plafon - 8.000 lei
Anunt APIA Botosani
În lipsă de realizări, consilierii PSD îşi bat joc de Cornişa
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog