Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Social
Umor
Decese
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15334
De la 07 Ianuarie 2003
83708751

Marian Neacșu, secretar general al PSD și un apropiat al lui Liviu Dragnea, a fost angajat,

  • pe o sumă confidențială, consilier la ANRE, instituție care a tot scumpit gazele, contribuind la creșterea inflației
  • 4 May 2018, 23:00
Marian Neacşu, secretar general al PSD, este angajat în funcţia de consilier în cadrul Cabinetului preşedintelui ANRE, Dumitru Chiriță, începand cu data de 11 decembrie 2017, se arată într-un răspuns transmis la solicitarea HotNews.ro de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Reamintim că ANRE a aprobat din ianuarie până acum mai multe rânduri de scumpiri la gaze, contribuind masiv la creşterea inflaţiei. Marian Neacșu este cunoscut ca fiind foarte apropiat de șeful PSD Liviu Dragnea, cel care în ultima perioadă tot caută vinovați pentru scumpiri.
Întrebați de HotNews.ro care sunt atribuțiile lui Marian Neacșu, reprezentanții ANRE au răspuns că "asigură asistenţă în activitatea Preşedintelui ANRE în relaţia cu Parlamentul României, Guvern şi alte autorităţi publice centrale şi locale". În plus, mai "asigură consiliere pentru preşedintele ANRE în legatură cu propunerile de acte normative".
Marian Neacşu este angajat pe durata determinată cu un nr de 4 ore/zi, având o retribuţie corespunzatoare orelor lucrate. Cuantumul retribuţiei este conform reglementărilor în vigoare şi contractelor de muncă încheiate de ANRE, confidenţial, a mai transmis ANRE.
ANRE mai susține că în cazul angajării lui Marian Neacșu "au fost respectate toate prevederile Constitutionale şi legale în vigoare", chiar dacă deține o funcție politică, iar Autoritatea trebuie să fie o instituție independentă.
Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat din mai multe scumpiri la gaze din ianuarie până acum. O primă scumpire a avut loc pe 10 ianuarie, cu circa 8%, în medie. La 1 aprilie s-a mai produs o scumpire cu 10% în cazul gazelor furnizate de Engie, care are circa 1,6 milioane clienți. De pe 1 mai s-au produs noi scumpiri în cazul unor furnizori mai mici, după ce ANRE a aprobat noi tarife de distribuție. Aceste scumpiri au avut un rol important asupra creșterii peste măsură a inflației.
Liviu Dragnea a declarat joi că "principalele cauze pentru creștere inflației sunt factori exogeni", legați de prețurile la gaze, energie și petrol, dar care nu sunt gestionate nici de Guvern, nici de BNR. Declarația a fost făcută după o întâlnire cu guvernatorul Mugur Isărescu.
Dragnea a omis să spună că, cel puțin la gaze, prețurile sunt gestionate de ANRE, instituție care a ajuns să fie controlată politic de PSD. Apropiatul său Marian Neacșu îl consiliază pe actualul șef al ANRE, Dumitru Chiriță, care până în octombrie 2017 când a preluat această funcție, a fost deputat PSD.
Cine este Marian Neacșu, consilierul șefului ANRE? În februarie 2016, Neacsu a fost condamnat definitiv la 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru conflict de interese, din motiv ca si-a angajat fiica la biroul parlamentar. Neacsu, deputat de Ialomita in 2008-2012 si 2012-2016, nu a mai candidat pentru un nou mandat de parlamentar in urma acestei condamnari, insa este in continuare secretar general al partidului. Vezi aici mai multe.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


A murit Doina Cornea. Fosta disidentă avea 88 de ani
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
„Normalitate” din şcoala Suliţa condusă de directorul Elena Puşcaşu
Ionică Nechifor caută contabil şef după chipul şi asemănarea sa
Vlăsâneşti: Bătaia de joc a celor de la Telekom continuă
S-a substituit sau nu Dragnea preşedintelui Iohannis?
Ioan Rotundu
Mare canalie poţi fi amice Lupaşcu!
Isărescu: Ar fi rușinos să nu faci reformele necesare cât timp ai ocazia
O încetinire e inevitabilă în timp și ar fi înțelept ca în acel moment să dispunem de un spațiu de manevră și de o economie cât mai robustă
Absurda secretomanie guvernamentală
Doina Cornea a murit. Dizidența, aceea tăcere care ustură și înebunește. Poporul laș
Starea Nației și "Capetele de porc" - când umorul are și el demnitatea lui. Nație, tu taci?
Catrenul săptămânii
Ce s-a discutat în spatele ușilor închise la întrevederea Dragnea-Isărescu.
Ce grafice a pus Guvernatorul pe masă și cine a fost cel mai vocal în discuții. Bonus: scrisoarea lui Dragnea catre BNR si raspunsul lui Isărescu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 5.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă