Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23660
De la 07 Ianuarie 2003
87439999

Marile semne de intrebare legate de spovedania lui Robert Turcescu

  • a fost sau nu ofiter acoperit?
  • 22 September 2014, 23:00
"Marturisirea" facuta duminica de Robert Turcescu pe blog si intr-o emisiune la B1 TV a fost partiala. Turcescu a scris pe blog ca a fost "locotenent - colonel sub acoperire" si a publicat copii dupa un livret militar cu fotografia sa si copii dupa citeva state de plata. Seara, la emisiunea Sorinei Matei, a refuzat sa dea informatii detaliate despre presupusa sa apartenenta la un serviciu secret si a sustinut intr-un discurs punctat cu numeroase referiri religioase ca se pune la dispozitia justitiei.
Cele doua aparitii de duminica ale lui Robert Turcescu ridica insa citeva mari semne de intrebare. Iata-le:
1. A fost sau nu ofiter sub acoperire al unui serviciu secret? Probele furnizate de Turcescu insusi sint doua: copia dupa livretul militar si copia dupa citeva state de plata. Aici intervine un mare dubiu, pentru ca un ofiter acoperit nu are livret militar. Mai multi militari si conducatori ai unor unitati militare au declarat pentru HotNews.ro ca livret militar are doar un ofiter in rezerva, nu un ofiter activ. Ofiterii activi ai Armatei romane au legitimatie de serviciu, ofiterii in rezerva au livret militar, iar ofiterii acoperiti nu au livret militar.
2. Veridicitatea documentelor postate de Robert Tucescu. Livretul militar are o problema legata de fotografie, care - dupa cum au observat mai multi cititori - este decupata din fotografia de prezentare de pe blogul jurnalistului. In mod normal, fotografiile de pe documentele oficiale (fie documente de identitate, legitimatii de serviciu etc) sint realizate de institutiile respective sau sunt poze standard, "tip buletin", nu se apeleaza la fotografii personale.
In al doilea rind - statele de plata. Copiile prezentate de Turcescu nu prezinta detalii legate de emitatorul statelor de plata (institutia care efectua platile) si nici de destinatarul sumelor. Mai mult: copiile arata documente datate 2012, dar printate cu o imprimanta de generatie mult mai veche (genul de imprimanta folosita in anii 2000 in institutii sau companii publice precum Posta Romana sau ANAF).
3. La ce s-a referit Turcescu cind a spus "am primit aceste documente in mina"? In mod normal, livretul militar este in posesia celui care are calitatea de ofiter in rezerva (adica ar fi trebuit sa fie al lui Turcescu). Cine i-a dat aceste documente?
4. Ce anume a determinat comportamentul straniu al lui Robert Tucescu? A fost santajat? El s-a autodenuntat ca ofiter acoperit, dar a refuzat sa dea detalii si a apelat la un limbaj religios, facind apel la iertare, comparatie cu Iuda etc. Mai mult: in timpul emisiunii Turcescu a afisat imaginea unui om infricosat. Nu putini sint cei care vorbesc de santaj la adresa sa. Daca e adevarat, cine l-a santajat si cu ce?
5. Ce rol joaca Robert Turcescu, daca joaca vreunul, in scandalul "ofiterului acoperit" declansat pe 9 septembrie de presedintele Traian BAsescu in emisiunea lui Turcescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Spaima bărbatului
Horoscopul zilei
Victor Ponta va efectua o vizita in SUA unde va participa la Adunarea Generală ONU
AmCham: Modificarile la Codul Silvic ar putea avea efecte dezastruoase pe termen mediu si lung
Ministerul Apararii nu comenteaza cazul Robert Turcescu
Dezbaterile care pot aduce atingere imaginii Armatei Romaniei nu sunt benefice
Victor Ponta afirma ca nu a fost surprins de scandalul Robert Turcescu
Cine seamana vant, culege furtuna, e valabil si pentru alti oameni apropiati de Basescu
Care sunt noile cote de impunere la CAS
Represiuni asupra elevilor la Colegiul „Eminescu” Botoşani
Cheia enigmei este la Băsescu sau Ponta
Ioan Rotundu
Anunţ societatea Urban Serv
Programul spectacolelor Teatrului Mihai Eminescu Botosani
Ciudat, Țurcanu pleacă în concediu
Astăzi, Klaus Iohannis va fi în Botoşani
Mondenii au fost si ei la lansarea lui Victor Ponta la prezidentiale
A rezultat un nou viral
Sediile primăriilor Săveni şi Brăeşti luate cu asalt de mascaţi
Botoşani: Primăria Gorbăneşti bucşită cu neamurile primarului Iliescu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă