Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8433
De la 07 Ianuarie 2003
123142173
pnl

Marina rusa ar fi trimis avioane sa opreasca distrugatorul USS Ross sa intre in apele sale teritoriale

  • 31 May 2015, 23:00
Avioane rusesti de atac de tip Su-24 din cadrul Marinei ar fi fost trimise sa opreasca distrugatorul USS Ross sa intre in apele teritoriale ale Rusiei si sa revina in apele neutre din estul Marii Negre, a declarat o sursa din cadrul fortelor de securitate din Crimeea pentru RIA Novosti, informeaza Mediafax.
Nava apartinand Marinei Statelor Unite a fost observata in timp ce se indrepta catre apele rusesti, dupa ce a parasit portul Constanta, in aceeasi zi in care fostul lider georgian Mihail Saakasvili a fost numit guvernator al regiunii ucrainene Odesa de la Marea Neagra, relateaza portalul rus de propaganda Sputnik.
"Echipajul acestei nave a actionat in mod provocator si agresiv, declansand alarma in randul operatorilor de la statiile de monitorizare si navelor din cadrul Flotei de Marea Neagra care efectueaza misiuni in zona. Lansarea avioanelor de atac de tip Su-24 a demonstrat hotararea ferma de a opri incalcarile frontierelor si de a apara interesul tarii", a declarat sursa citata.
Potrivit aceleiasi surse, nave din cadrul Flotei ruse la Marea Neagra monitorizeaza in mod constant apele teritoriale rusesti si sunt pregatite sa intervina in cazul oricarei incalcari.
"Se pare ca americanii nu au uitat incidentul din aprilie 2014, in care un (avion de tip) Su-24 a blocat toate echipamentele de la bordul distrugatorului USS Donald Cook, cu elemente de sistem antiracheta", a adaugat aceeasi sursa.
Adjunctul ministrului rus al Apararii Anatoli Antonov a declarat ca navele americane echipate cu rachete din apropierea frontierelor Rusiei reprezinta un pericol la adresa stabilitatii, sambata, in cadrul Dialogului Shangri-La, in Singapore.
Distrugatorul USS Ross este echipat cu sisteme antiracheta de tip Aegis, rachete de croaziera Tomahawk, rachete mare-aer RIM-156 SM-2 si rachete antisubmarin RUM-139 VL-Asroc.
Fortele navale americane trimit in mod regulat nave in Marea Neagra, in conformitate cu legislatia internationala si cu Tratatul de la Montreux.
De asemenea, Alianta Nord-Atlantica trimite prin rotatie nave militare in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Rusia generate de criza din Ucraina
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Klaus Iohannis, de Ziua Romanilor de Pretutindeni
Politicienii au obligatia de a gasi o solutie pentru votul diasporei, e o dovada de respect
Adrian Cioroianu, despre lista Rusiei: Regimurile trec, tarile raman. Fac diferenta intre Brejnev si Pugaciova
Persoanele cu imobile neracordate la reteaua de canalizare sa faca dovada nepoluarii solului
Moscova confirma ca a trimis lista neagra partenerilor sai din UE si ii acuza de show politic
In Romania va urma o perioada de inflatie negativa
Ce inseamna asta?
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea de vinei, 29 mai
Primarul care a promis „casă nou㔠cetăţenilor din comuna Coţuşca
Bancul zilei: Boala soţiei
Reţeta zilei: Lapte de bou
Horoscopul zilei
Botoşani: Baronul de Văculeşti clădeşte stivă de viceprimari
Azi intra in vigoare TVA de 9% la alimente. Preturile ar trebui sa scada cu 12%
Caricatura zilei: Cardul de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog