Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
16736
De la 07 Ianuarie 2003
79852149

Marșul pentru autostrăzi în Moldova

  • Coloana de mașini, ajunsă în Capitală, nu a fost lasată să intre în Piața Victoriei. Manifestanții și-au lăsat mașinile pe Kiseleff și au mers să protesteze în fața Guvernului: "Vrem autostrazi!"
  • 20 May 2018, 23:00
Câteva sute de mașini care au pornit sâmbătă din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea proiectelor de autostradă, nu au fost lăsate să intre în Piața Victoriei. Poliția și Jandarmeria au dirijat coloana spre Calea Dorobanți, pentru ca mai apoi, peste aproape o oră, să ajungă pe bulevardul Kiseleff, unde mașinile au fost parcate, iar protestatarii au mers pe jos până în Piața Victoriei.
”Este incredibil ce se întâmplă. Am venit de la sute de kilometri distanţă, am protestat paşnic, nu au fost probleme pe traseu, niciun incident, iar aici vedem că ne mint. Vrem să ajungem în faţa Guvernului, dar nu suntem lăsaţi. În Piaţa Victoriei nu este nici un alt protest, ne-au blocat pur şi simplu accesul”, a afirmat, potrivit news.ro, Mihaela Munteanu, reprezentanta uneia dintre asociațiile care au organizat evenimentul.
De cealaltă parte, Jandarmeria a susținut că protestatarii nu au avut autorizație pentru a intra în Piața Victoriei cu mașinile. „Este ilegal sa parchezi în Piața Victoriei și nu au nici aprobare. Persoanele se pot duce acolo să protesteze, dar fără autovehicule. Am discutat cu Poliția Rutieră și le-am pus în vedere că trebuie să se deplaseze", a declarat, pentru Mediafax, Georgian Enache, purtătorul de cuvând al Jandarmerei București.
Cele câteva sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei, dar și din Transilvania, au pornit sâmbătă într-un marș motorizat spre București pentru a cere urgentarea celor două mari proiecte de autostradă pentru Moldova: A8 Târgu Mureș - Tg. Neamț - Iași - Ungheni și A7 Suceava - Bacău - Focșani - Buzău - Ploiești, potrivit organizatorilor protestului. Aceștia au solicitat o întâlnire cu Prim-Ministrul României, Viorica Dăncilă, și cu Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, pentru a primi garanții oficiale ferme și o foaie de parcurs cu termene și acțiuni clare pentru deblocarea construirii
Agentia de stiri HotNews‚

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Dacă Dăncilă este suspendată de președinte, după 45 de zile nu mai avem Guvern
Ar fi o revocare atipică, ascunsă
Am ascultat-o de mai multe ori pe doamna Dăncilă,
de puține ori am înțeles ce vrea să spună
Ruşine! Gaiţelor din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Ruşine! Gaiţelor din PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Duminică au intrat în vigoare noile modificări aduse Codului Rutier
Protest al magistraţilor în faţa Palatului de Justiţie
pe tema modificărilor la Codurile penale şi Legile justiţiei
Economia Rusiei va intra în recesiune dacă SUA impun noi sancțiuni
Horoscop zilnic 21.05.2018
Bancul zilei: Cunoştinţe vechi în spaţiu nou
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 18.05.2018
Bisericuţa dintre blocuri este, de fapt, un mastodont
Ioan Rotundu
Casa „Sofian”, emblema neputinţei Bisericii şi a administraţiei publice
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă