Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14188
De la 07 Ianuarie 2003
122899837

Masacrul de la Nairobi, la final. Mall-ul este sub controlul autorităţilo

  • americani şi britanici, printre atacatori
  • 24 September 2013, 23:00
Fortele speciale de securitate din Kenya au controlat minutios, in noaptea de luni spre marti, toate etaje centrului comercial din Westgate, din capitala Nairobi, dupa ce au preluat controlul situatiei, la trei zile dupa atacul lansat de un comando islamist din care faceau parte inclusiv americani si britanici.
Grupul islamist afirma pe Twitter ca tin in continuare ostatici aflati in viata in mall. "Exista multe cadavre imprastiate in mall, iar mujahedinii detin controlul in continuare. Ostaticii care sunt tinuti in Westgate sunt in viata, destul de socati, insa in viata", scrie gruparea pe contul sau de Twitter, potrivit Reuters.
Fortele speciale din Kenya lupta inca, marti dimineata, cu "unul sau doi" atacatori islamisti ascunsi la unul dintre etajele superioare ale centrului comercial Westgate din Nairobi, desi anuntasera in cursul noptii ca detin controlul asupra mall-ului.
Atacul asupra cladirii, unul dintre cele mai exclusiviste mall-uri din capitala Kenyei, a inceput sambata la pranz, cand grup islamist afiliat insurgentilor Shebab a lansat grenade si a folosit arme automate. In 60 de ore, cel putin 62 de persoane au fost ucise si 200 sunt ranite.
"Detinem controlul asupra Westgate", a anuntat ministerul de Interne pe contul sau de Twitter, cu putin inainte de miezul noptii.
Ministrul kenyan al Afacerilor Externe, Amina Mohamed, a confirmat, luni seara, la postul american de televiziune PBS ca din comando a facut parte si doi sau trei americani si un britanic. Ministrul a spus ca britanicul a mai comis acte similare de terorism "de multe ori".
Politia din Kenya cerceteaza informatiile potrivit carora britanica Samantha Lewthwaite, vaduva unuia dintre atentatorii sinucigasi din 7 iulie 2005 de la Londra, ar fi "implicata".
In ceea ce-i priveste pe americani, a declarat ministrul, sunt "tineri intre 18 si 19 ani (...) de origine somaleza sau araba, dar care au trait in Statele Unite, Minnesota".
Potrivit autoritatilor kenyene, trei atacatori au murit luni. Dar soarta a altor membri ai grupului a este inca necunoscuta marti dimineata. Masacrul a fost revendicat de catre insurgentii somalezi Shebab, care pretind ca actioneaza fata de interventia militara a Kenyei in Somalia lansata la sfarsitul anului 2011.
Agenţia de ştiri HotNews


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Un telefon interesant
PE aprobă ca România să mai beneficieze de un an pentru a cheltui fondurile UE
Şi medicii militari iau mită
şeful unei secţii de chirurgie cardiovasculară din cadrul armatei a fost reţinut
România se confruntă cu un nivel ridicat (7%) al creanţelor neîncasate
Pentru că producem energie scumpă nu o putem exporta
Deputatul Mircia Muntean, condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu suspendare
Ministrul Maria Grapini ameninţat de Ponta cu eliminarea din Guvern
Ciudăţeniile din gândirea arhitectului Dan Sandu
Ioan Rotundu
Umiliţi de funcţionari bădărani
Ioan Rotundu
Botoşani: Uzucapiunea dă insomnii Mariei Ajităriţei
Ioan Rotundu
Franţa se opune intrării României în Spaţiul Schengen
Ce ar fi dacă Rusia ar dispărea de tot?
Rovana Plumb vrea ca Proiectul Roşia Montana să fie declarat de interes public
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog