Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17855
De la 07 Ianuarie 2003
122877922

Măsurile luate de M.I.R.A. pentru pregătirea alegerilor

  • 12 November 2008, 23:00
Secretarii de stat MIRA Victor Paul Dobre şi Anghel Andreescu au susţinut astăzi, 12 noiembrie a.c., o conferinţă de presă, prilej cu care au fost prezentate date referitoare la stadiul pregătirii pentru alegerile parlamentare şi măsurile de ordine publică dispuse în vederea bunei desfăşurări a campaniei electorale. În ceea ce priveşte stadiul pregătirii pentru alegeri, prefecţii au comunicat ieri, în cadrul unei video-conferinţe, faptul că acţiunea de tipărire a buletinelor de vot a fost finalizată deja în două judeţe ale ţării, respectiv Ialomiţa şi Prahova.
De asemenea, în municipiul Bucureşti şi în alte 33 de judeţe, tipărirea buletinelor de vot este în curs de desfăşurare, iar în celelalte 6 judeţe această acţiune va fi demarată în perioada imediat următoare. Începând de mâine, Instituţiile Prefectului vor ridica de la sediul Monitorului Oficial broşuri conţinând actele normative în vigoare pentru alegerile parlamentare, care urmează a fi distribuite autorităţilor şi organismelor cu atribuţii în domeniul electoral.
Referitor la măsurile luate în vederea bunei desfăşurări a campaniei electorale, încă din perioada pre-campanie, la nivelul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative a fost realizat un Plan de Măsuri de Ordine şi Siguranţă Publică.
Conform acestui Plan, au fost stabilite misiunile de ordine publică pe care Poliţia, Jandarmeria, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia de Frontieră şi celelalte structuri operative ale ministerului le vor desfăşura în această perioadă.
În urmă cu câteva zile aceste măsuri au fost suplimentate, astfel încât numărul forţelor de ordine angrenate în asigurarea ordinii şi liniştii publice pentru această perioadă depăşeşte 55.000 oameni din MIRA, din care 3.000 forţe din partea poliţiei comunitare.
În plus, a fost activat Centrul Operaţional de Comandă, care, începând de ieri funcţionează în regim de 24 din 24 de ore.
Pentru perioada de final a campaniei, conducerea ministerului a dispus ca alături de Poliţie la misiunile de ordine publică să participe aproximativ 1.100 de studenţi şi elevi de la şcolile proprii ale ministerului – Academia de Poliţie şi Şcoala de Agenţi de Poliţie de la Câmpina.
Aceştia vor participa la misiuni de patrulare şi ordine publică numai însoţiţi de poliţişti sau jandarmi. Toate aceste măsuri suplimentare au fost luate ca urmare a numărului semnificativ de incidente electorale înregistrate în campanie.
Pentru o bună gestionare a acestui gen de incidente, s-a solicitat inspectorilor şefi să raporteze în regim de urgenţă toate semnalările sau incidentele constatate în această perioadă.
Pentru fiecare semnalare s-a stabilit, la nivelul Centrului Operaţional de Comandă, realizarea unui sistem de monitorizare, verificare şi investigare în regim de urgenţă.
Secţiile de votare vor fi luate în pază cu o zi înaintea alegerilor până în seara zilei de luni, 1 decembrie a.c.
INFORMAŢII DE BACKGROUND:
La nivel naţional vor fi organizate 17.883, iar în afara graniţelor ţării vor exista 221 secţii de votare. Conform datelor furnizate de Centrul Naţional de Administrare a Bazei de Date, numărul total de alegători, la 1 septembrie 2008, este 18.313.440 dintre care cca. 1.400.000 persoane votează pentru prima dată la alegerile parlamentare, faţă de momentul 28 noiembrie 2004.
Vor fi distribuite secţiilor de votare: 90.000 ştampile, 20.156.342 timbre autocolante, 42,8 milioane buletine de vot (pentru secţiile interne) şi 1,24 milioane buletine de vot (pentru secţiile externe).
În organizarea procesului de votare vor fi implicate 163.839 persoane (la Biroul Electoral Central, la birourile de circumscripţie şi la birourile secţiilor de votare).
Până ieri, 11 noiembrie a.c., au fost semnalate 219 evenimente legate de campania electorală, din care 37 fapte întrunesc elementele constitutive ale unei infracţiuni. Pentru aceste infracţiuni sunt cercetate 17 persoane.
Totodată, au fost aplicate peste 200 de amenzi contravenţionale pentru acele fapte aflate în competenţa de sancţionare a Poliţiei, cuantumul acestor amenzi depăşind 120.000 lei.
Până la acest moment cele mai multe incidente sunt legate de afişajul electoral – fie rupere de afişe, fie afişaj în alte locuri decât cele prevăzute de lege sau incidente violente referitor la afişaj.
(Comunicat de presa MIRA, 12 noiembrie 2008)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Borfaşul tot borfaş rămâne, iar mai nou vrea şi deputat
unde a dispărut bunul simţ? Se întreabă un candidat la parlamentare
Ţurcanu îşi invită adversarul la biserică
Preţul mincinos al benzinei!
Germania continuă să facă jocurile Rusiei în NATO
Comentariul comentariilor (CCXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Horoscop
Lăcomia româncei şi penisul lui Abdul
O afacere profitabilă în zona Rediu
Ce mai "apreciază" Iliescu la Geoană!
Alocaţia de stat pentru copii – majorată
Invitaţie la spectacol
Se încaieră candidaţii, apar derutaţii!
Ioan Rotundu
Indirect, Ghiorghiţă îi recomandă lui Ostafie niţică educaţie
33 de mii de botoşăneni n-au dat curs iniţiativei ministrului Nicolaescu
Furtună oferă, dar n-are cui deocamdată
Sârbu nu numai că nu renunţă la putere, dar vrea şi un miliard de lei
el merge pe principiul că distracţia costă şi cine comandă muzica, plăteşte
Comunitarii au dat iama prin varză
Continuă traficul de maşini la Casa Cărţii
Un moşneguţ de 64 de ani va plăti toate oalele sparte ale campaniei
Gripa a pus stăpânire pe România
Spicul Dorohoi iar are probleme cu „Laptele şi cornul”
Liviu Axinte vrea măsuri care să elimine violenţa din şcoli
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog