Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Sport
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
39877
De la 07 Ianuarie 2003
92482020

Matematica, proba de foc a testelor naţionale

  • 20 June 2006, 23:00
Astăzi, absolvenţii clasei a VIII-a susţin o nouă probă din cadrul testelor naţionale. Proba a doua este considerată de majoritatea candidaţilor proba de foc, cea de matematică. Dacă prima probă, de limba şi literatura română, a trecut cu subiecte uşoare, greul şi coşmarul candidaţilor începe azi. "Matematica are, în cadrul testării naţionale, statut de disciplină obligatorie. Candidaţii trebuie să demonstreze că ştiu şi înţeleg conceptele, terminologia şi procedurile de calcul specifice matematicii. Proba cuprinde probleme de aritmetică, algebră şi geometrie", a spus Horia Negrescu, inspectorul şcolar general al IŞJ Botoşani. Proba se va desfăşura pe parcursul a două ore. Accesul candidaţilor în săli este permis cu cel târziu jumătate de oră înainte de începerea probei. Ciornele şi lucrările anulate se strâng separat. Subiectele rezolvate pe ciorne sau pe testul multiplicat nu se iau în considerare. În timpul desfăşurării probei, supraveghetorii de săli nu dau candidaţilor nici o indicaţie, nu rezolvă testele şi nu discută între ei. În acelaşi timp, în săli au voie să intre numai preşedintele, vicepreşedinţii, secretarii şi membrii comisiei judeţene. Aceştia nu dau elevilor nici un fel de indicaţie referitoare la rezolvarea subiectelor. După incidentul care a avut loc sâmbătă, la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, variantele testelor pentru proba de istorie vor ajunge la Botoşani, în cursul zilei de azi. "Cheltuielile cu deplasarea la Bucureşti a lui Adrian Lăcătuş, inspectorul general adjunct, pentru aducerea variantelor de la istorie vor fi suportate din bugetul inspectoratului", a menţionat Horia Negrescu. Ultima probă a testelor naţionale, cea opţională, va avea lor mâine. Candidaţii au putut opta pentru această probă între istorie şi geografie. Emoţiile elevilor şi părinţilor vor fi spulberate dumincă, 25 iunie, când, până la ora 16.00, se vor afişa rezultatele. În aceeaşi zi, până la ora 20.00, nemulţumiţii vor putea depune contestaţii. Rezultatele finale ale testelor naţionale vor fi cunoscute pe 29 iunie. (Petronela MELENCIUC)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Rănit scos prin zid
un bărbat de 40 de ani a căzut în puţul de aerisire al unui bloc echipele de intervenţie au fost nevoite să spargă peretele unui apartament de la parter pentru a ajunge la victimăIon Tihu a suferit traumatisme grave, fiind transportat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi Poliţia a declanşat o anchetă pentru a elucida condiţiile în care s-a produs accidentul
Campioni la lupte plămădiţi din sărăcie
Oină la Vorona şi orientare turistică la Agafton
23 de stâlpi de electricitate trântiţi la pământ
Intervenţii chirurgicale de miliarde de lei la Maternitate
Magistraţii au driblat testul psihologic
Moartea vine din spate, cu Dacia
Cum se completează fişa de înscriere la liceu
Fostul şef al vămilor botoşănene se judecă cu şefii săi
Peremiştii botoşăneni sar la gâtul deputatului Baban
Peşte putred vândut în Piaţa Centrală
Cu tigăi de vânzare vom intra în UE
Tentativă de viol în sânul naturii
Clădirea prăbuşită în Centrul Vechi va fi refăcută
Militari români, victime ale unui incident în Afganistan
Şapte comisii guvernamentale vor discuta soluţionarea revendicărilor sindicale
Finlanda a ratificat Tratatul de Aderare a României
Românii nu investesc în mobilier
un român alocă pentru achiziţionarea de mobilier circa 25 euro anual, de opt ori mai puţin decât un cetăţean din UE
Bărbaţii săraci din India îşi închiriază soţiile
NASA va lansa din nou naveta Discovery la 1 iulie
Starea educaţiei româneşti este justificată de subfinanţarea din ultimii 16 ani
Noua generaţie a vehiculului comercial Ford Transit
Japonia îşi retrage militarii din Irak
Microsoft a lansat Windows Live Messenger
Prinţii Andrew şi Edward, cavaleri ai Ordinului Jartierei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă