Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
709
De la 07 Ianuarie 2003
104663303

Mecenatul Vioricăi!

  • 20 January 2009, 23:00
Vineri, 23 ianuarie, Teatrul „Mihai Eminescu” va fi gazda laureaţilor celei de-a şasea ediţii a Concursului de Poezie pentru liceeni „Aripi deschise” ce va avea loc la orele 17.30. La manifestare sunt aşteptaţi elevi, părinţi, profesori, politicieni şi alte oficialităţi locale. Juriul, alcătuit din profesorul Dumitru Ţiganiuc (preşedinte), scriitorul Gellu Dorian şi poeta Maria Baciu, alături de şeful Centrului de Creaţie, Ion Ilie, fosta şefă a Direcţiei Judeţene de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural, Dana Pietraru, inspectorul de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, Daniel Botezatu şi iniţiatoarea concursului, Viorica Afrăsinei a selectat din 437 poezii trimise de 108 elevi din 22 licee, 4 fiind din Suceava.
„Au fost selectaţi 36 elevi pentru Antologia de poezie Aripi deschise cu 137 poezii. Va fi un spectacol în care îşi vor da concursul şi actori care vor recita din creaţiile laureaţilor. Ca invitaţi avem formaţia Cantores Amicitiae de la Academia de Muzică George Enescu din Iaşi, dirijată de profesorul universitar Nicolae Gâscă”, a declarat Viorica Afrăsinei.
Ca premii vor fi acordate un premiu I, de altfel şi trofeul concursului, în valoare de 1.000 lei, câte două premii II şi III, în cuantum de 600 lei şi 400 lei fiecare, trei premii speciale ale juriului, de 300 lei şi 12 menţiuni a câte 200 lei. „Acest concurs a devenit deja o tradiţie şi este un fapt ce ne animă pe toţi când vedem spiritul nu doar creator al acestor copii, ci şi competitiv. Îi privim cu bucurie, chiar dacă nu toţi excelează în poezie. Dorim ca acest concurs să meargă mai departe. Este o dovadă că în judeţul Botoşani spiritul creator, gena lui Eminescu nu a murit”, a mai adăugat Viorica Afrăsinei. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


România stat poliţienesc?
Decorat post mortem cu Steaua României în grad de Mare Cruce
Asta este Rusia pe care o doresc parteneră unii politicieni din România?
Poliţia a reconstituit accidentul în care a fost implicat Grigore Vieru
Inteligenţa românilor - nu doar un mit
Badea Gheorghe şi… America
Horoscop
Obama vs. Băsescu
Vizită de lucru a delegaţiei ucrainene Suceava, la Prefectură
20 de botoşăneni au fost tăiaţi de la subvenţii la încălzire
Minoră care şi-a prădat mama
Se întorc botoşănenii cu faţa către Termica?
Are o mare problemă, nu-şi poate vinde...
Românul şi nemulţumirile (sale)
Dialize în sistem privat, dar pe banii CJAS
Gripa atacă!
Proces până la final
Frigul din clase
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă