Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15401
De la 07 Ianuarie 2003
83680412

Media botoşăneană va suferi modificări majore

  • Ioan Rotundu
  • 22 October 2015, 23:00
Media botoşăneană formată dintr-un singur ziar printat, două televiziuni din care una aflată la reanimare şi o puzderie de site.-uri cu ştiruţe fără noimă sau lipsite de orice importanţă şi care n-au contror propriu pentru a le putea fi cunoscut traficul se află în situaţia de a-şi pierde independenţa editorială.
Deja putem vorbi de un control politic asupra majorităţii mijloacelor media enumerate. Dacă despre Tele’M se poate spune că are o politică editorială de dreapta, câtă vreme postul Tv SOMAX emitea, botoşănenii puteau constata şi singuri că politica lor editorială aluneca şi ea spre dreapta politică. Despre stite-urile de ştiri se poate spune că în marea lor majoritate s-au grupat pe lângă PSD, probabil fiindu-le şi sursa de finanţare.
Despre presă independentă aproape că nu putem aduce vorba. Jurnalul şi încă două site-.ri pot fi considerate a face parte din această categorie.
Iată că această stare de lucruri în care se află media botoşăneană, dacă zvonul primit se va adeveri, se va schimba radical în favoarea stângii politice. Despre ce este vorba? Pe surse am aflat că patronul postului Tv SOMAX; Victor Mihalachi, negociază vânzarea postului către Gheorghe Portariuc, tatăl actualului primar de Botoşani şi cunoscut susţinător financiar al PSD.
Mihalachi a mai încercat să vândă postul medicului Gabriel Oprişanu numai că negocierile cu acesta au eşuat, Oprişanu nefiind dispus să plătească suma cerută de Mihalachi, sumă care nu este încă cunoscută.
În momentul de faţă Mihalachi negociază vânzarea cu Gheorghe Portariuc, acesta având suficienţi bani nu numai că cumpere televiziunea dar şi s-o susţină financiar o perioadă până ce va începe să aibă încasări din publicitate. Amintim că Gheorghe Portariuc şi-a vândut afacerea de la Vlăsâneşti unui investitor din SUA şi a încasat o frumoasă sumă de bani în dolari care se numără în milioane.
O întărire a stângii politice în media botoşăneană va avea o puternică influenţă asupra manipulării electoratului în vederea alegerilor locale şi parlamentare de la anul.
În schimb, dreapta politică reprezentată de liberali pare să aibă probleme în ce priveşte susţinerea mijloacelor media. Postul Tv Tele’M, aflat şi el în insolvenţă, are nevoie de susţinere financiară pentru a nu ajunge înb faliment şi pierde licenţa de emisie. Ori susţinerea financiară nu poate veni decât fie de la un investitor dispus să-şi rişte banii, fie din publicitate. Dar la nivel de judeţ Botoşani publicitatea este extrem de scăzută, agenţii economici neavând potenţial financiar care să le permită să-şi facă reclamă decât în foarte mică măsură.
O intrare a electoratului botoşănean sub controlul mediei aflată în curtea PSD va influenţa din nou negativ mediul economic, va descuraja venirea investitorilor şi va determina o nouă reducere a locurilor de muncă, situaţie prin care judeţul nostru a mai trecut în urma alegerilor din 1996 şi trece în prezent în urma alegerilor din 2012. Soluţii să fie evitate astfel de situaţii neplăcute pentru noi toţi ar fi dar din păcate politicienii de dreapta au alte preocupări decât a se pune în interesul comunităţii judeţene.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Senatorul Timotei Stuparu, trimis in judecata pentru ca si-a angajat in mod fictiv un consilier, incasand el salariul
Senator PNL: Declaratiile de interese ale primarilor ar trebui verificate in prealabil de prefecturi
Evreu, ucis de militari israelieni ce il suspectau ca este "terorist" palestinian
Conducerea Republicii Moldova, umilita de rusi
Presedintele Timofti a fost tras pe sfoara de un farseur care s-a dat drept Saakasvili
Scandal in lumea academica din Rusia
Oamenii de stiinta, instruiti sa-si trimita lucrarile spre aprobare la FSB inainte de publicare
Horoscopul zilei de 23.10.2015
Bancul zilei: Cură de slăbire
Reţeta zilei: Rosii uscate la soare conservate in ulei de masline pe pat de busuioc
Cele cinci mari semne de intrebare in cazul politistului care a murit
dupa ce a cazut cu motocicleta intr-o groapa, in timp ce insotea coloana oficiala a lui Gabriel Oprea
Botoşani: Ion Iliescu, prizonierul trecutului istoric socialist
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă