Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Fapt divers
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31381
De la 07 Ianuarie 2003
93983395

Medici sancţionaţi de casa de asigurări

  • 21 June 2006, 23:00
În ultima perioadă, reprezentanţi ai casei de asigurări au amendat mai mulţi medici, după ce pacienţii acestora i-au reclamat. Ca orice altă instituţie bugetară, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) primeşte, săptămânal, reclamaţii din partea mai multor cetăţeni, majoritatea arătându-se nemulţumiţi de medicii familie şi sistemului sanitar. Cu toate că există reclamaţii sau petiţii nedemne de luat în seamă, sunt unele care se dovedesc a fi întemeiate. La medicii din judeţ este, de exemplu, foarte des întâlnit absenteismul de la serviciu. Unii dintre asiguraţi au făcut reclamaţii, iar reprezentanţii casei au verificat dacă medicii se prezintă la program. Rezultatele controlului au fost surprinzătoare, având în vedere că un număr destul de mare de medici lipseau de la cabinet. „Să nu mai zică lumea că reclamaţiile nu sunt luate în seamă. O parte din ele nu sunt întemeiate, faptele reclamate nefiind din vina medicului sau a unei persoane anume. Dar, uneori, mai au şi asiguraţii dreptate. Mulţi reclamă că medicul de familie nu respectă programul şi noi, după ce am fost în controale, am văzut că aveau dreptate. În jur de 10 medici au fost sancţionaţi”, a declarat Rodica Huţuleac, directorul CJAS. Sancţiunea pe care au primit-o medicii pentru lipsa de la cabinet în timpul programului este de 10% din valoarea contractului încheiat cu CJAS în luna respectivă. (Dănuţ ROTARIU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Preluarea marilor contribuabili se face la 1 iulie
Baia Centrală, în renovare
Năravul l-a dat pe mâna poliţiei
De la testul naţional, la spital
Matematica, piatra de încercare a testelor naţionale
Pacienţi trataţi din milă
O nouă zi dedicată demolărilor
Ploile au făcut ravagii în judeţ
Medicii s-au transformat în recuperatori
Cel mai bun poliţist este femeie
profesie moştenită din familie cei anchetaţi de ea ajung pe mâna soţului, la Penitenciar consilierul juridic al IPJ s-a şcolit la securitatepoliţista care a predat limba română maghiarilor
Coreea de Nord sfidează presiunile internaţionale
Ovidiu Tender aşteaptă decizia CEDO
Constantinescu cere SRI să transmită documentele referitoare la Traian Băsescu
Gazprom vrea să majoreze preţul pentru Ucraina
Urmări grave ale ploilor abundente din ultimele 24 de ore
Subiecte sensibile pentru ambele părţi pe masa de lucru
Un motociclist beat a lovit un Opel
Credite cu dobândă redusă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă