Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Social
Horoscop
Umor
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3966
De la 07 Ianuarie 2003
81983532

Medicii de familie pot vinde liste cu pacienţi

  • 29 December 2010, 23:00
Pentru că noul contract cadru nu le permite medicilor de familie să aibă mai mult de 2200 de asiguraţi pe liste, aceştia pot recurge la vânzarea listelor de pacienţi. Le permite legea să facă acest lucru. Lista de pacienţi a unui medic de familie poate fi vândută către alt medic, fără ca pacienţii să fie informaţi că medicul lor de familie se schimbă. Ordinul care le permite medicilor de familie să îşi vândă praxis-ul către un alt medic este în vigoare de patru ani.
Praxisul include cabinetul şi lista de pacienţi. În Ordinul emis cu câţiva ani în urmă de Ministerul Sănătăţii, nu a fost însă inclusă vreo menţiune despre obligaţia medicului de a-şi informa pacientul că este vândut unui alt medic.
În judeţul Botoşani mai mulţi medici au încercat să îşi vândă listele de pacienţi, şi unii chiar au reuşit, chiar dacă preţurile nu sunt deloc mici. În medie, pentru un pacient de pe listă suma medie este de cinci-şase euro. „Sunt medici care vor să plece în altă zonă a ţării, sau în străinătate, şi atunci îşi vând cabinetul şi lista de pacienţi.
Este legal, dar eu ştiu că sunt cazuri foarte rare când se recurge la aşa ceva. Şi cel ce cumpără trebuie să fie la rândul său medic de familie cu specializarea dată”, declară un medic de familie botoşănean.
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate spun că pacientul are dreptul să îşi schimbe medicul de familie dacă este nemulţumit de acesta. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zileri : Nedumerirea lui Bulă
„Panglicarii”
Catalogat de senatorul Câmpanu ca „născut mort”
Liviu Câmpanu: şi „Şmecheriada de la Darabani”
„Alături de tine!”
Vechimea în muncă poate fi reconstituită pe calea instanţei
Noi reguli de acordare a medicamentelor compensate
Caricatura zilei: Lăcomie
Florin Ţurcanu, se joacă cu nervii PSD-iştilor dorohoieni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă