Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
3837
De la 07 Ianuarie 2003
78575174

Medicii de familie refuza sa se implice in distribuirea cardurilor de sanatate

  • 5 January 2015, 23:00
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) si Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) sustin, intr-un comunicat de presa, ca nu accepta sa se implice in distributia cardurilor de sanatate ramase nedistribuite la nivelul caselor de asigurari judetene si nici in actiunile de distribuire ulterioare.
"Asa cum am argumentat in numeroase randuri si cum se poate observa in documentele incarcate pe pagina de web a SNMF (www.snmf.ro/card), distribuirea cardului trebuie sa fie finalizata de catre CNAS:
- cardul de asigurat este proiectul acestei institutii, nu al medicilor de familie. Cardul reprezinta un document de identificare care conform legii poate fi eliberat titularului doar de emitent (CNAS).
- cardul de asigurat trebuie sa fie distribuit de asigurator catre asigurat, el constituind o legatura directa intre acestia, care nu poate include terti. In acest sens reiteram necesitatea existentei unui contract intre asigurat si asigurator, contract care sa contina obligatiile si drepturile fiecarei parti contractuale!
- distribuirea cardului de sanatate nu este activitate medicala si nu este in concordanta cu curriculumul de pregatire in medicina familiei.
Potrivit reprezentantiilor medicilor de familie, cardul nu poate fi utilizat ca dovada a calitatii de asigurat ci are rolul de a valida consultatiile, internarile, eliberarea de medicamente compensate si toate serviciile medicale si farmaceutice din intregul sistem medical care are contract cu CNAS: cabinete medicina de familie, ambulatoriu de specialitate, laboratoare.
"Datele medicale ale pacientilor se vor afla in curand in dosarul electronic de sanatate. De aceea, consideram ca inscriptionarea cardurilor este o activitate birocratica, cronofaga si inutila. Nu vom inlocui consultatiile cu inscriptionarea cardului, asa cum am precizat de nenumarate ori ca nu vom accepta sarcini birocratice suplimentare, in defavoarea actului medical" se afirma in continuare in comunicat.
Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) este o organizatie profesionala, stiintifica, nonguvernamentala, politica, de drept privat, cu personalitate juridica, constituita din organizatii judetene, cu personalitate juridica, ale medicilor de familie din judetele Romaniei si a municipiului Bucuresti.
Federatia Nationala a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) este o federatie patronala care reuneste organizatii patronale ale medicilor de familie. Federatia are caracter non profit, apolitic si neguvernamental. Scopul FNPMF este reprezentarea, sustinerea si aprobarea intereselor membrilor sai in relatiile cu autoritatile publice, cu sindicatele si cu alte persoane juridice si fizice.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sondaj: PNL ar castiga alegerile parlamentare
Prognoza meteo pana in 18 ianuarie
Informare meteo de ger in intreaga tara
Temperaturile vor cobori sub -25
Mormantul unei regine necunoscute a fost descoperit in Egipt
Omul care a dezamăgit întreg Botoşaniul
Ioan Rotundu
Stejarel Olaru (PNL) a fost demis din functia de secretar de stat in MAE
PNL va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Ponta in urmatoarea sesiune parlamentara
Sansa alegerilor anticipate, foarte redusa
Comisia Europeana: Apartenenta unei tari la zona euro este "irevocabila"
Oficial german: Romania nu va adera la Schengen in 2015
Horoscopul zilei
Bancul zilei: Efectul viagrăi
Felicitările de ieri, suportul moral pentru mâine
Vieţi dramatice ale unor preoţi ortodocşi
Ioan Rotundu
Botoşani: Premiantului Academiei Române de la Popăuţi i s-a inundat biroul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă