Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
29170
De la 07 Ianuarie 2003
111166608

Medicii de familie vor plăti din buzunar anumite reţete gratuite

  • Nicolau ştie că nu-i corectă măsura, dar o va aplica
  • 15 December 2008, 23:00
Reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate vor verifica, la începutul anului viitor, reţetele eliberate de medici în ultimele luni ale anului în curs. Conducerea CAS spune că se va face o verificare pentru depistarea cazurilor în care au fost eliberate reţete compensate sau gratuite persoanelor neasigurate. Conform contractelor încheiate în acest an între medicii de familie şi instituţia de asigurări de sănătate, medicii ar putea fi în situaţia de a plăti medicamentele de pe reţetele prescrise persoanelor neasigurate.
De multe ori, şi pentru medicii de familie este o surpriză să constate că au eliberat reţete compensate unor persoane neasigurate. Cu atât mai mult cu cât pacienţii respectivi sunt angajaţi, vin cu dovezile de salariaţi, dar nu ştiu că angajatorii nu au depus în termen declaraţiile la instituţia de asigurări de sănătate. „De cele mai multe ori este o surpriză şi pentru medic şi pentru pacient. Nici unul, nici celălalt nu ştiu că angajatorul nu a depus declaraţia în termen. Normal, după norme şi după lege ar trebui să i se impute medicamentele preţul medicului. Nu este corect, dar în contractul încheiat în acest an scrie că se impută medicului toate serviciile prescrise pentru persoanele neasigurate”, declară Carmen Nicolau (foto), directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate.
Deşi recunoaşte că nu este o măsură corectă aceea de a-l pune pe medic la plată, în condiţiile în care acesta nu are de unde să ştie dacă angajatorul a depus declaraţie pentru pacientul său, directoarea CAS susţine că până la urmă se va recurge la astfel de măsuri pentru că trebuie să se aplice legea. Cât despre angajatorii din vina cărora sute de persoane din judeţ îşi pierd, în fiecare lună, dreptul la serviciile medicale gratuite, acestora nu le poate fi aplicată nici o sancţiune de către cei de la CAS. „Nu avem posibilitatea legală să îi sancţionăm. Ştiu că de la Direcţia de Finanţe se pot aplica astfel de sancţiuni. Noi o să le trimitem lista cu toţi angajatorii care au întârziat mai mult de trei luni depunerea declaraţiilor. Dar, în primul rând, angajatorul trebuie să ştie că salariaţii lui sunt asiguraţi de la data depunerii declaraţiei”, mai susţine directorul CJAS Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fundaţia Panteonul României
Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Între impotenţă şi cancer
Horoscop
De la focul de artificii la demolări
Românul şi regimul
Românii din Canada, invitaţi să salveze animale fără stăpân
Pensionar italian salvat de un român de la înec
Ce spune presa străină despre noua coaliţie de la Bucureşti
De ce-a primit Stolojan şutul în fund?
Pregătiri pentru iarnă din partea DAP
Tăiatul porcului nu-i o treabă uşoară (II)
Botoşănenii nu se mai căsătoresc de „cruzi”
Cazuri de nou născuţi fără calotă craniană
Greu cu dările!
O focoasă la Baranca!
Ţiganii au drepturi chiar şi după gratii
Cadrele didactice din întreaga ţară s-au adunat la Vlădeni
concurs naţional de artă plastică
Tot mai puţine posturi vacante
Bătrânii norocoşi vor trăi în condiţii europene, restul… Dumnezeu cu mila
Probleme la decontarea certificatelor medicale
Poporul, Băsescu, România!
Ioan Rotundu
Guvernul lui Emil Boc
lista cu miniştrii propuşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă