Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Învăţământ
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
2807
De la 07 Ianuarie 2003
86773942

Medicii de la UPU au avut zile grele de Crăciun

  • 27 December 2010, 23:00
Medicii de la Unitatea de Primire a Urgenţelor Botoşani au avut zile pline şi în acest an, de Crăciun. Le-au ajuns pe mână zeci de persoane care au avut de suferit de pe urma consumului de alcool.
De la alcoolici căzuţi în stradă şi „culeşi” de cadrele medicale de la Ambulanţă pentru a nu îngheţa, până la persoane care s-au bătut prin baruri sau pe la casele lor, după paharele date pe gât fără număr.
„Nu ne-au lipsit alcoolicii. Se spune că este criză şi nu au bani, dar găsesc resurse să bea până nu mai ştiu de ei. Şi de aici încep fel de fel de lucruri, se înjunghie, se lovesc unii pe alţii sau cad pe stradă. La Crăciun, la Anul Nou, Paşti şi la celelalte sărbători din an aşa înţeleg mulţi dintre semenii noştri să simtă spiritul sărbătorilor”, a declarat un cadru medical din Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean.
Cadrele medicale spun că au avut peste 10 cazuri în care au trebuit să acorde îngrijiri medicale persoanelor în stare de ebrietate, iar multe dintre cazurile de traumatisme au avut ca punct de pornire tot consumul exagerat de alcool. Bolnavii cronici au ajuns la Urgenţe în număr mai mic ca în ceilalţi ani.
„Poate că au înţeles ce înseamnă pentru ei abuzul de alimente nesănătoase şi pentru că şi medicamentele pentru cronici sunt acum foarte scumpe, oamenii sunt mai precauţi dacă au o boală cronică. Dar este posibil să apară după câteva zile pacienţii care au suferit decompensări. Oricum, pentru noi perioada plină se întinde toate zilele acestea, până după Revelion, chiar până la Bobotează”, mai spune cadrul medical.
Şi la Spitalul de Copii a fost aglomeraţie la Urgenţe, numărul consultaţiei crescând din cauză că la cabinetele medicilor de familie nu s-a lucrat de joi până luni. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Schimb de amabilităţi
A spart biserica de Crăciun
Accidente rutiere cu morţi şi răniţi în zilele de Crăciun
Banii „papaţi” de Apa Grup în avans pot fi pierduţi
Ieri, la Ungureni, un impresionant spectacol de tradiţii şi obiceiuri
Crăciunul la Capela Militară
Juventus l-a găsit pe noul Buffon. E român şi are 16 ani
Dmitri Medvedev: Nu va fi niciun China Town în Rusia
Generalul Ştefan Dănilă, numit şef al Statului Major General
Acordarea cetăţeniei ungare va reunifica naţiunea
Caricatura zilei: Un altfel de colind
Şi în 2011 elevii vor avea pentru examene modele de subiecte
IŞJ aminteşte directorilor de şcoli că anul 2011 vine cu evaluarea muncii lor
Judeţul Botoşani va fi supus unui studiu medical amănunţit
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă