Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
4386
De la 07 Ianuarie 2003
106104477

Medicii români sunt la mare căutare prin ţările Europei

  • 19 July 2009, 23:00
Peste 120 de locuri de muncă din spaţiul european au fost anunţate vacante pentru românii care vor să se angajeze în afara graniţelor ţării. Sunt locuri de muncă anunţate de angajatorii din Cipru, Spania, Germania, Portugalia, însă căutare au persoanele calificate în profesii din domeniul medical. Se caută medici şi asistente medicale.
În Portgalia, anunţul de angajare pentru români îi vizează pe medicii neuropsihologi, care sunt căutaţi de o clinică privată, unde pot obţine un salariu lunar de 3.000 de euro brut, la care li se adaugă un bonus de 500 de euro, fiindu-le asigurată şi cazarea. Contractul se încheie pe perioadă nedeterminată. Condiţia este de a cunoaşte limba engleză fluent, iar cea portugheză, cel puţin la nivel de începător.
Medici se caută în continuare şi în Spania, în specializările: anestezie, cardiologie, chirurgie, hematologie, ortopedie, medicină internă, oftalmologie, ginecologie, geriatrie, dermatologie, urologie, neurologie, oncologie, radiologie şi microbiologie. salariul oferit este de 47.000 de euro, brut, pe an, precizându-se că se plătesc suplimentar orele de gardă, peste cele 35 de ore, săptămânal, prevăzute în contract.
Şi din Germania vin oferte de angajare tot pentru medici specialişti şi rezidenţi, în specializările: medicină internă, cardiologie, neurologie, radiologie, salariul lunar fiind cuprins între 3.600- 5.600 de euro, brut. Pentru aceştia, angajatorul german anunţă că primele şase luni se lucrează de probă, după care se încheie contract pe perioadă determinată, de 1-3 ani, sau pe perioadă nedeterminată.
Şi în Franţa se caută medici anestezişti, însă nu se precizează salariul pe care îl oferă angajatorul, iar din Cipru au venit oferte de angajare pentru electricieni, tot fără precizarea salariului lunar. Din Germania, sunt anunţate prin reţeaua EURES locuri de muncă şi pentru asistenţi medicali, care să le ofere asistenţă medicală la domiciliu copiilor şi persoanelor vârstnice bolnave, salariul oferit fiind în acest caz de 1200-1400 de euro pe lună. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şovan dă cu penalul peste directoarea Pârvan
el a depus pentru plângere penală a doua oară
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 20 iulie
La femei
Recunoştinţa lui Băsescu
Atentat politic
Ţâbu şi lanţurile
Păşcănean luat ca din oală la Botoşani
Sucevean de 52 ani înecat în Siret
Sala Polivalentă n-are căutare în vreme de caniculă
Calea Naţională, în zona industrială, se va schimba la faţă
Autobuzele IKARUS nu bat defel cu feed back-ul!
Roxana Ciuhulescu a petrecut prima vacanţă la mare
Au picat pe stradă, doborâţi de caniculă
Externalizarea serviciilor – o măsură ce va eşua lamentabil
Profesorii au fost mai slabi la examen dect elevii
Anunţ angajare
Tipa nu pare să glumeasscă. Vrea aventuri tari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă