Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20537
De la 07 Ianuarie 2003
90426048

Medicii, taxaţi de politic drept o gaşcă de criminali

  • 2 November 2008, 23:00
Şeful suspendat al Autorităţii de Sănătate Publică Botoşani, Gabriel Oprişanu continuă să facă valuri pe tema „cazul Paul Ionescu”, deranjat de faptul că sistemul sanitar botoşănean a fost catalogat drept „criminal”. Condiţie în care îl întreabă pe primarul Cătălin Flutur dacă şi oamenii ce i-au îngrijit copilul înainte de a suporta o operaţie de transplant sunt criminali?
Totodată îl întreabă pe doctorul chirurg de la Spitalul Judeţean „Mavromati”, Radu Malancea, de coloratură democrat liberală cum se uită în ochii liderului său, după ce acesta l-a făcut, implicit, criminal? La fel şi pe directorul de la Spitalul Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş şi pe doctoriţa Rodica Huţuleac, candidată la deputăţie, pe Colegiul Dorohoi, care face parte din acelaşi sistem. „Îl întreb şi pe viceprimarul Florin Ghiorghiţă cum se uită în ochii şefului său, după ce a catalogat-o pe mama sa, care este angajată la Spitalul Judeţean, drept criminală?, a subliniat Gabriel Oprişanu. În replică, viceprimarul Ghiorghiţă îi spune că ar trebui să facă o diferenţă între sistemul sanitar şi angajaţii acestuia.
„Ştim cu toţii că în orice domeniu sunt şi vârfuri şi ramuri uscate. El nu face decât să scoată în evidenţă uscăturile, să ne arate că sistemul sanitar e la pământ. Că sistemul sanitar botoşănean este unul criminal care omoară oameni. Au fost extraordinar de multe cazuri de oameni care au murit fiindcă nu aveau medicamente în spitale. Oameni care stau câte doi în pat ca să se facă economie şi a doua zi mulţi dintre ei erau găsiţi morţi”, a precizat Florin Ghiorghiţă, specificând că un asistent medical cu o vechime în branşă de peste 35 ani are salariul de 900 lei şi şeful ASP, prin onor Guvernul, refuză să mărească salariile cadrelor medicale. Lucru care, probabil, face ca unii angajaţi ai sistemului să nu îşi facă datoria aşa cum ar trebui.
În privinţa morţii lui Paul Ionescu, viceprimarul Florin Ghiorghiţă acuză încă o dată Serviciul Judeţean de Ambulanţă. „Din punctul meu de vedere, Serviciul de Ambulanţă e vinovat. Acolo nu lucrează nici Malancea, nici Rodica Huţuleac. Putem aduce dovezi care să-i incrimineze pe cei de la Ambulanţă. Nu e adevărat că am stat pasivi, dar niciunul din cei de acolo nu avea pregătire medicală. Au fost date telefoane peste telefoane. Ei s-au plimbat prin oraş şi după jumătate de oră a venit abia prima Ambulanţă. A doua a venit după 12 minute. Au fost peste 6 apeluri la 112. Odată apelat serviciul, intervenţia trebuie să fie la maxim 2 minute. Chit că mama mea lucrează în sistemul sanitar, afirm că la Botoşani este un sistem criminal şi un conducător şi mai criminal din moment ce acoperă astfel de mizerii”, a mai adăugat Florin Ghiorghiţă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CCXXX)
(Ioan Rotundu)
Românul şi cafeaua de dimineaţă
Horoscop
Numai ofiţer de credite la bancă să nu fii!
Preferinţele blondei Băsescu
Tânăr cu aspiraţii parlamentare
Onest om de afaceri, onest viitor parlamentar
Mai mult adevăr, mai multă dreptate!
Senatorul de care avem nevoie!
Noi isprăvi ale lui Gelu Străjeru
Sediul de campanie al lui „Gelu Străjeru” a fost cuprins de vâlvătăi
20 de tineri puteau să ardă de vii incendiatorul a fost văzut şi descris poliţiştilor
Suceveanul Flutur cere botoşănenilor să voteze cu PDL
Casa Memorială „Nicolae Iorga” în urmă la capitolul „vizitatori”
Întâlnire cu arta şi literatura la Stăuceni
Stolojan înfierează liberalismul cu adâncă mânie democrat-liberală
Adulţii botoşăneni nu se înghesuie la Muzeu
Boc vrea o Românie portocalie, începută de la Botoşani
Răfuieli politice între Ghiorghiţă şi Ostafie
Pedeliştii botoşăneni sunt hotărâţi să instaureze „Codul portocaliu”
Noua clădire a Colegiului Naţional „A.T. Laurian” a fost inaugurată
Deşi nu sunt medici de medicina muncii, patronii sunt amendaţi
Medicii tineri nu se simt atraşi spre Botoşani
Vaccinul împotriva cancerului de col uterin poate produce drame
Şi-a bătut nevasta cu sălbăticie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă