Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
17137
De la 07 Ianuarie 2003
78524072

Medicul Beleca s-arată neiertătoare cu colegii de breaslă

  • 7 December 2007, 23:00
Până la momentul de faţă este cabinetul stomatologic cu cele mai grave deficienţe constatate. Cel puţin aceasta este concluzia la care au ajuns inspectorii Inspecţiei Sanitare de Stat (ISS) Botoşani după ce au efectuat verificări la cabinetul stomatolog din Coţuşca. Având în vedere neregulile grave găsite activitatea cabinetului a fost închisă, iar medicului stomatolog Valentina Pârţac i s-a aplicat o amendă în valoare de 50 milioane lei vechi.
Se pare că activitatea cabinetului stomatologic nu a fost închisă chiar după primul control efectuat. După cum susţine inspectorul şef al ISS Botoşani Mihaela Beleca, cabinetul a fost verificat în repetate rânduri. La fiecare control s-au găsit diverse nereguli. Acest lucru i-a determinat pe inspectorii ISS să treacă la aplicarea de măsuri drastice. "Am considerată că sunt încălcate în repetate rânduri normele legale de igienă. Prin controale repetate noi am sancţionat această unitate şi pentru aceleaşi deficienţe constatate. Am considerat că ultima sancţiune care este legată de această încălcare repetată este anularea autorizaţiei sanitare de funcţionare", a declarat Mihaela Felicia Beleca, inspector şef al Inspecţiei Sanitare de Stat Botoşani.
Cabinetul stomatologic funcţiona la data controlului în condiţii care puneau în pericol iminent atât sănătatea populaţiei, cât şi cea a personalului medical şi nemedical care desfăşura activitate. După cum susţine inspectorul Beleca, în ziua controlului medicul stomatolog Valentina Pârţac a efectuat extracţii la pacienţi. Faptul că efectua extracţii pacienţilor nu reprezintă nimic ieşit în activitatea unui medic stomatolog. Însă situaţia devine neobişnuită în cazul în care cabinetul stomatolog nu are apă curentă. Apa era adusă de la fântâna unui locuitor din apropiere. Având în vedere acest lucru, medicul stomatolog nu a putut pregăti conform normelor instrumentarul pentru sterilizare. "Cabinetul stomatologic nu este organizat conform normelor în vigoare pentru a nu pune în pericol sănătatea populaţiei. De altfel nici echipamentul de protecţie a dumneaei nu era complet. Nu avea mănuşi sterile, ceea ce presupune nepreocuparea pentru precauţiunile universale de care i-au cunoştinţă toţi medicii prin normele în vigoare", a adăugat Felicia Beleca. Mai mult, în cadrul cabinetului nici măcar nu există un spaţiu destinat pentru pregătirea şi sterilizarea instrumentarului folosit. Acesta era ţinut pe marginea chiuvetei cu două cuve. Potrivit inspectorului sanitar, în cabinet ar fi trebui să existe două vase speciale pentru curăţarea, dezinfectarea instrumentarului. Pentru dezinfectarea instrumentarului, medicul stomatolog folosea o serie de substanţe care nu erau păstrate corespunzător. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Niculiţă ne face cunoştinţă cu gaşca lui Oprişanu (II)
Îmbină utilul cu plăcutul ţuicii, al vinului şi al mierii de albine
cel mai renumit producător de ţuică de pe raza comunei Hlipicenideşi îl cheamă Gheorghe, toată lumea îi spune moş Vasile
Comentariul comentariilor (VI)
(Ioan Rotundu)
Concursul de colinde “Astăzi s-a născut Hristos”
Avalanşă de Diplome de onoare pentru cadrele Liceului „Bălcescu”
Columbeanu şi fraţii Baragan, duminică în “Business Magazin”
Poveşti de graniţă la Beba Veche
Puteţi să-l treziţi la orice oră din zi sau noapte
Finanţări suplimentare pentru infrastructură şi baze sportive
Investiţii pentru Botoşani dezbătute la Instituţia Prefectului
Indignarea preşedintei Lozneanu
Îi cere din nou demisia preşedintelui Băsescu
Câmpanu susţine că vrea limpezirea apelor la ISS
Liberalii îi cer primarului Flutur să acţioneze pragmatic
Se pregăteşte înscăunarea lui Ţâbuleac la şefia PDL
Cristian Achiţei – candidatul PDL la şefia Consiliului Judeţean
Preparate din carne scoase de la comercializare
Se scot la concurs toate posturile vacante de asistent comunitar
Bani grei plătiţi pe ore suplimentare la Infecţioase
Lucrări în plină desfăşurare la sălile de operaţie
Horoscop
Trădarea nevestei
Program TELE’M Botoşani
Românul şi sporturile de iarnă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă