Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1819
De la 07 Ianuarie 2003
77684524
Meleşcanu:

"Nu am fost ofiţer acoperit sau descoperit" al Securităţii

  • 20 August 2006, 23:00
Teodor Meleşcanu a negat, într-o declaraţie pentru NewsIn, că ar fi fost vreodată "ofiţer acoperit sau descoperit" al Securităţii sau că ar fi colaborat cu poliţia politică a regimului comunist, respingând astfel acuzaţiile voalate la adresa sa ale lui Cozmin Guşă. Vicepreşedintele PNL, Teodor Meleşcanu, a declarat, duminică, pentru Agenţia NewsIn, că acuzaţiile lui Cozmin Guşă nu au corespondent în realitate - "Nu am fost ofiţer acoperit sau descoperit al Securităţii" şi nu am colaborat cu Securitatea, a spus vicepreşedintele PNL. El a reamintit că în urmă cu câteva săptămâni a depus, alături de 150 de fruntaşi liberali, un memoriu la CNSAS prin intermediul căruia a cerut verificarea trecutului său. În acelaşi timp, Meleşcanu a mai precizat că, deşi a fost verificat de trei ori până acum de CNSAS - candidând de două ori la un post de senator şi o dată la cel de preşedinte -, nu a avut curiozitatea să se intereseze dacă există pe numele său vreun dosar în arhivele poliţiei politice a regimului comunist.
Cozmin Guşă a sugerat, fără să-l acuze direct, că Meleşcanu ar fi fost şi încă ar mai fi ofiţer acoperit al serviciilor secrete, implicit al Securităţii, şi că este posibil ca el să fi fost recrutat din rândurile turnătorilor. De asemenea, Guşă a indicat că ar putea fi găsit un răspuns la întrebările privind trecutul lui Meleşcanu aflând dacă vicepreşedintele liberalilor s-ar fi aflat în preajma fratelui lui Nicolae Ceauşescu, Marin, la Viena, în 1989, când acesta din urmă "a fost sinucis".
"Îi spun lui Cozmin Guşă şi celor care vă urmăresc că în iulie 2001 am fost la New York, dar nu de asta s-au prăbuşit turnurile gemene de la World Trade Center", a spus Meleşcanu, care a negat că s-ar fi aflat la locaţia precizată de liderul PIN în 1989. Twin Towers au fost atacate şi distruse la 11 septembrie 2001.
Numele vicepreşedintelui PNL a fost vehiculat în presă cu ocazia primirii de către CNSAS a patru dosare de la SIE. Alături de numele lui Meleşcanu apare şi numele unui alt liberal, Theodor Stolojan, şi numele a doi membri PSD - Mircea Geoană şi Adrian Severin.
Schimbarea de regim, în 1989, l-a prins pe Meleşcanu în diplomaţie, carieră căreia i s-a dedicat de la finalizarea studiilor de drept. Până în 1996, Meleşcanu a fost reprezentant apolitic în guvernele PSD (FDSN şi respectiv PDSR la acea vreme), fie în post de secretar de stat, fie de ministru de Externe. În 1996 a intrat în politică, la PDSR, l-a sprijinit pe Ion Iliescu în alegerile prezidenţiale pe care le-a pierdut şi, un an mai târziu, după ce a devenit senator PDSR, a înfiinţat ApR, un partid care a fuzionat, mai apoi, cu PNL.De mai multe ori s-a scris şi s-a spus despre Meleşcanu că ar fi fost ofiţer al serviciilor de spionaj de dinainte de 89, documente însă, nu. Până acum, Meleşcanu a fost controlat, în arhivele parţiale pe care CNSAS le-a avut la dispoziţie, de trei ori şi a primit de fiecare dată certificat de bună purtare. (NewsIn)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariu la comentarii (CXLI)
Horoscop
Senzaţie confuză
"E.U. nu dau şpagă - E.U. nu iau şpagă"
Zeci de copii abandonaţi în unităţi medicale
Cânepa a ajuns un blestem pe capul ţăranilor
O oază de dulceaţă într-o mlaştină cu alcool
Marea sărbătoare mare, pusă la cale de conservatori
Bugete locale secătuite de gripa aviară
Măsuri dictatoriale dispuse de Ministerul Sănătăţii
Alianţa solicită IŞJ măsuri pentru prevenirea fraudelor de la BAC
Puncte de vedere asupra coaliţiei la Botoşani
Sfârşit de săptămână plin de concerte la Galele Verii
Profesorii se pregătesc pentru a doua etapă a concursului unic
Focuri de armă pentru o maşină zgâriată
Decedat după ce s-a electrocutat
Beat şi fugar de la locul accidentului
Cozmin Guşă sugerează că Meleşcanu a colaborat cu Securitatea
PSD pregăteşte "masa critică pentru schimbare" chiar şi prin congres
Crin Antonescu respinge atacul la CNSAS al PSD şi al lui Guşă
Ioan Talpeş a fost şi este ofiţer de securitate activ
Gazele naturale s-ar putea scumpi din nou
Producătorii de lapte vor primi subvenţii după calitatea produselor
Bacul de toamnă începe cu proba orală
Un prânz la schitul Balş
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă