Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
13191
De la 07 Ianuarie 2003
70493061

Memorialul Ipoteşti face paşi mici spre acreditare

  • 7 October 2007, 23:00
Nici până în momentul de faţă problema acreditării Memorialului Ipoteşti nu a fost tranşată la Ministerul Culturii. Directorul Memorialului Ipoteşti, Valentin Coşereanu a abordat o nouă tactică în ce priveşte acreditarea Memorialului Ipoteşti drept instituţie muzeală. Deşi Memorialul Ipoteşti a fost primul din ţară care a depus dosarul pentru acreditare Ministerul Culturii şi Cultelor a respins cererea de acreditare pe motiv că în titulatura instituţiei nu exista cuvântul „muzeu”. „La vremea când am făcut publică situaţia lucram după regulile vechi. După ce am ieşit în public şi ne-am revoltat, s-au schimbat regulile. În proporţie de 10% ei aveau dreptate. Noi cred că ne-am grăbit la vremea respectivă. Trebuia să facem şi nişte fişe de tezaur până la sfârşitul anului. Unul din punctele esenţiale de acreditare sunt aceste fişe, dar ele au un mers foarte lent. Probabil că Ministerul va schimba acest ritm”, a precizat, directorul Valentin Coşereanu. .
Ministerul nu primeşte mai mult de 30 de fişe odată, în pofida faptului că botoşănenii au realizate peste 100 de astfel de fişe de tezaur. Pe măsură ce fişele sunt aprobate, trebuie trimise altele. „Noi avem trimise gata peste o sută de fişe de tezaur. Chiar dacă suntem un muzeu tânăr, avem foarte multe unicate. Reprezentanţii Ministerului Culturii au judecat simplist. Din lucrurile pe care noi le avem în patrimoniu şi care-l privesc pe Eminescu, foarte multe sunt de tezaur. Dar ei aprobă ce cred de cuviinţă din ce propunem noi. Suntem la mâna Ministerului”, a declarat Valentin Coşereanu. .
Chiar dacă se preconizează că Ministerul va renunţa la normele actuale de acreditare şi va elabora altele noi, fiindcă totul e deocamdată doar la stadiul de zvonuri, directorul Memorialului Ipoteşti îşi vede de treabă. „Cred că vom obţine acreditarea. Dar nu cred că acest lucru va fi posibil până la sfârşitul anului. Am auzit neoficial că s-ar putea să se renunţe la criteriile astea de acreditare şi să se facă altele, mai cu picioarele pe pământ. Probabil că ne vor avantaja. Dar deocamdată încercăm să răzbatem pe sistemul acesta”, a precizat directorul Memorialului, convins fiind că trebuie să insiste pe fişele de tezaur, punctul forte pentru dosarul de acreditare. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Câmpanu nu poate fi chemat în judecată pentru calomnie
Conţac n-a găsit încă cheia pentru broasca DNA
Chirilă persistă în premierea omului de afaceri al anului
Deputatul Drăguş se arată optimist de vizita în Italia
Vasilescu provoacă, dar nu se ştie dacă i se va răspunde
Program TELE’M Botoşani, luni, 8 octombrie
Victor Construct i-a lăsat pe botoşăneni fără curent electric
APM achiziţionează un nou GPS
Deţinătorii de situri în Natura 2000 vor primi compensaţii
Lactate expirate retrase de piaţă
Neputinţă, incompetenţă sau corupţie?
Ioan Rotundu
Cursuri de formare pentru cadrele didactice auxiliare
Încă două centre de sănătate mintală în judeţ
Sănătatea salariaţilor nu prea are valoare pentru angajatori
Priveşte cu mâinile legate şcoala construită prin Banca Mondială
Iluminatul arhitectural întârziat de reabilitarea clădirilor principale
Horoscop
Un schimb avantajos
Anunţ important
Ciobanul şi ciomagul
Cătălin Măruţă promite ”Happy Hour”
Românul şi gura
Ofertă pentru pensia dvs. privată
Umilit şi înjosit, Secrieru s-a întors în PNL
lui i s-a rezervat rolul de săgeată cu vârful tocit
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă