Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1207
De la 07 Ianuarie 2003
123124778
pnl

Merită să câştige preşedinţia CJ

  • 13 May 2008, 23:00
Cu siguranţă că citind aceste rânduri se vor găsi şi botoşăneni care să aibă altă opinie decât a mea. Este normal să fie aşa, pentru că divergenţele de opinie sunt considerate miezul democraţiei, dezbaterile publice nefiind inventate de către noi, agora fiind patentul anticilor greci.
Suntem în plină campanie electorală, iar preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani este râvnită de multe partide, în care scop au avansat fel de fel de candidaţi. Nu spun că printre ei nu sunt şi persoane credibile, oneste, bine intenţionate, dar experienţa mea politică îmi spune că toate aceste calităţi nu fac doi bani atunci când liderii partidului încep să-ţi ceară favoruri, să comiţi ilegalităţi numai de dragul de a mulţumi clientela de partid, să recurgi la compromisuri pentru a atrage bani la partid etc.
Dacă privim funcţia de preşedinte al CJ sub acest aspect, cel mai potrivit acestei funcţii, dintre candidaţii actuali este şi rămâne Constantin Conţac. Nu că este şeful meu politic fac această afirmaţie, ci din pragmatism politic şi îmi voi susţine opinia cu argumente care, zic eu, sunt îndeajuns de consistente. Conţac este un om politic adevărat, plin de realism, simplu atunci când împrejurările i-o cer şi dur atunci când se impune. El şi-a construit cariera politică nu prin vorbe mieroase şi înşelătoare, ci demonstrând că ştie să fie un bun gospodar. Ştie un Botoşani întreg că preşedintele Conţac este un bun gospodar, iar cine a călcat prin curtea firmei sale de transport a rămas uimit de curăţenia care domină peste tot.
Recent venit la Botoşani, preşedintele Consiliului PSD, Adrian Năstase a declarat c㠄preşedintele Constantin Conţac este un om politic sută la sută”. Nimic de zis, şi Conţac este om, şi Conţac munceşte, şi Conţac nutreşte gânduri de îmbogăţire ca toţi dintre noi, numai că lui i-a reuşit în viaţă, majoritatea celor dintre noi alegându-ne cu eşecuri. Însă nu trebuie să-l considerăm pe Conţac vinovat de eşecurile noastre în viaţă, cum încearcă unii. Trăim într-o societate formată din bogaţi şi săraci, o societate de tip capitalist. Am văzut cum am trăit în comunism şi ce înseamnă egalitarismul social, acum vedem ce înseamnă a trăi în capitalism.
Iar capitaliştii, ca oameni bogaţi ce sunt, fac acte de caritate. Nici Conţac n-a evitat actele de caritate. Ba, aş putea spune că, dintre bogaţii judeţului Conţac este aproape singurul care bagă mâna în buzunar şi ajută pe unul sau pe altul. Mulţi sunt cei pe care Conţac i-a ajutat la greu, după care, în loc de mulţumire, orbiţi de avuţia lui Conţac, l-au înjurat şi şi denigrat. Ştiu preoţi care au primit sute de milioane de lei, după care l-au afurisit pe Conţac pentru că nu le-a mai dat, de parcă ar intra în obligaţia omului Conţac să acopere financiar toate bisericile din judeţ aflate în curs de construire. El este un om religios, cu credinţă adevărată şi nu un farsor politic care-şi face cruce numai în campania electorală.
Conţac a sponsorizat familii necăjite, a ajutat elevi premianţi, a ajutat bolnavi şi familii de tineri căsătoriţi. Nu ştiu să fi ajuns cineva la Conţac, pentru a fi ajutat, şi a plecat cu mâna goală. Să-mi spună vreun cititor câţi dintre bogaţii judeţului au mai procedat sau procedează ca şi Conţac? Apoi, în bogăţia sa Conţac s-a dovedit a fi modest. N-a afişat niciodată un lux ostentativ, n-a fost văzut pe la chefuri şi chiolhanuri costisitoare, n-a auzit nimeni că ar avea vile pe la Durău, Bulgaria, Paris, nu l-a auzit nimeni lăudându-se că a fost în concediu în nu ştiu ce ţară şi a cheltuit mii de euro. El îşi petrece concediul într-o pensiune de munte din zona Cârlibaba şi nu în Dubai.
Preşedintele Conţac este un om popular, nu se sfiieşte să stea de vorbă cu ţăranii necăjiţi, nu umblă cu nasul pe sus, nu se jenează să calce prin noroiul satelor. Are comunicare cu oamenii simpli sau cu intelectuali, chiar dacă uneori este acuzat de agramatisme. Câţi dintre noi respectăm, în vorbire, limba română în litera ei lingvistică?
Prin cele expuse mai sus consider că am adus în faţa dvs. suficiente argumente care-l deosebeşte pe Conţac de restul candidaţilor la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani şi care-l recomandă pentru această funcţie. Nu-i de ignorat nici argumentul că preşedintele Conţac este un om „sătul”, iar cei care vor să-i ia locul sunt „flămânzi”, cu burta lipită de şira spinării, iar dijmuirea fondurilor CJ i-ar mai împlini financiar.
În opinia mea n-ar fi drept ca preşedintele Conţac să piardă alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ. Este un om profund religios, credincios botoşănenilor, nu i se poate reproşa că ar fi dominat de păcate lumeşti, are tot ce-i trebuie, are o familie împlinită şi prosperă. Este liderul celei mai puternice formaţiuni politice din judeţ şi nu are nevoie să recurgă la compromisuri în favoarea partidului, pentru a se recompensa că a fost desemnat candidat. Eu aşa cred. (Prof. Mircea Dănuţă)

N.R. - Articolul este de natură publicitară şi a fost preluat de pe blogul prof. Mircea Dănuţă în cadrul obligaţiilor contractuale de publicitate încheiat cu PSD Botoşani.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Job de student in Belgia, noua reglementare
Ce valori promovează învăţământul românesc şi pentru cine?
Reacţii la acţiunile xenofobe îndreptate împotriva românilor din Europa
Adevărata corupţie
Ioan Rotundu
TVR 1 intră în Basarabia prin fiul lui Voronin
Voronin apără sârma ghimpată care desparte Basarabia de UE
Comentariul comentariilor (CXII)
(Ioan Rotundu)
Comunicat de presă
Publikus informáciokat akar megtudni? Tanuljon meg magyarul!
Program Tele'M Botoşani miercuri, 14 mai
Horoscop
Dialog între blonde
CARTEL AFLA - Campanie de sindicalizare
Zice că-i serios şi vrea să facă afacere serioasă
Poliţia trebuie să facă lumină în cazul buletinelor de vot sustrase
Se limpezesc apele în lupta electorală
„Supravieţuitorul” la Botoşani
Bucecenii vor putea face sport pe săturate
Pensionarii mai au de aşteptat o lege
Credite speciale pentru profesori
Locul întâi la „Non violenta”
Cu profesorii la tratament
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog