Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4564
De la 07 Ianuarie 2003
122890213

Metehnele baragladinei din fruntea IŞJ Botoşanii

  • Ioan Rotundu
  • 14 August 2014, 23:00
Mai toţi primarii de prin judeţ s-au revoltat când au aflat că de la IŞJ, sub semnătura inspectorului general Mihaela Huncă, s-a transmis directorilor de şcoli că la festivitatea de deschiderea anului şcolar invitaţii oficiali trebuie să aibă aprobarea IŞJ, adică a sa. Joi am filmat la Grupul de Acţiune Locală din Săveni emisiunea „Dinamica economiei”. Prin oraş se aflau şi câţiva primari din comunele vecine oraşului. Erau foarte revoltaţi. Ei, care toată vara au investit zeci şi sute de mii de lei în reparatul şi modernizarea şcolilor nu pot participa luni, 16 septembrie, la festivitatea de deschiderea anului şcolar decât numai dacă le dă aprobare Huncă.
Baragladina asta (cum a numit-o un primar) habar n-are că toate şcolile sunt în proprietatea şi administrarea primăriilor locale şi că primarul îi poate interzice Mihaelei Huncă să calce prin comună, nu să mai intre şi în şcoli.
A mai afirmat baragladina că şcolile sunt un fel de „cazărmi militare” aşa că nu mai pot intra persoane din afara şcolii. Altfel, spus baragladina a rupt legătura dintre şcoală şi părinţi şi a izolat actul educaţional care de acum înainte se va desfăşura numai în spiritul PSD.
Este uimitor de câtă prostie poate suferi femeia asta. Cum să interzici oficialităţilor publice să intre în şcoală, cum să nu permiţi părinţilor sau rudelor elevilor să se intereseze de starea la învăţătură a copilului sau nepotului?
Când socialista Bărculeţ a fost numită de babuşca Androneasca inspector general adj. ziceam că deva mai ruşinos, degradant şi ofensator pentru învăţământul botoşănean nu se putea. Iată că s-a putut prin numirea Mihaelei Hiuncă în funcţia supremă. Şi, culmea, tot Androneasca a fost cea care a miluit-o cu postul râvnit de mai mulţi ani de Huncă.
Mai lipsea ca Huncă să le ceară primarilor şi cuvântul scris pe care-l vor rosti la festivitate, ca să-şi dea ea avizul şi să prevină faptul ca vreun primar din afara PSD să critice partidul de guvernământ care duce ţara spre dezastru.
Huncă îşi permite toate acestea pentru că ea a văzut cum se comportă şeful său de partid Victor Ponta. Cu tupeu, cu ironie şi zeflemea în a trata problemele românilor, cu rostirea de minciuni incredibile, cu laşitate când este forţat să de-a socoteală pentru faptele sale.
Huncă este un Ponta în miniatură, numai că ea poartă fustă. Diferenţa dintre ei constă în ce are fiecare în chiloţi, în rest asemănarea este perfectă.
Raluca Turcan, prinzând-o pe baragladină că a raportat la Ministerul Educaţiei cifre mincinoase în ce priveşte autorizarea sanitară a şcolilor, i-a cerut demisia. Ce, Ponta când a fost prins cu plagiatul a demisionat? Nu! Nici baragladina nu va demisiona nici dacă ar fi violată politic. Este femeia care s-ar şterge imediat la fund cu doctrina socialistă şi ar adopta-o pe cea liberală numai să rămână în funcţie.
Este inexplicabil faptul că judeţul care şi-a făcut un brand din cultură şi educaţie de cel puţin două secole este cel mai umilit acum prin numirea la educaţie şi cultură a unor nulităţi care au doar paşaport politic şi nu profesional.
Eu îi consider vinovaţi pe acei profesori şi învăţători care s-au remarcat în plan profesional prin a educa cu adevărat generaţii de copii şi care acum acceptă umilinţa de a fi conduşi de nişte colegi care n-au alte merite decât că sunt înregimentaţi politic şi slujesc cu credinţă partidul care-i răsplăteşte cu huzmeturi pe care nu le merită sub nicio formă.
Când aceşti profesori vor realiza umilinţa şi ruşinea pe care o suportă acceptând să fie conduşi de nonvalori profesionale şi vor lua atitudine colectivă, poate că abia atunci nici partidele nu vor mai îndrăzni să-şi bată njoc de ei numindu-le şefi ca baragladina de faţă.
14.09.2013

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Viol de proprietate rămas în aşteptare (II)
Marea dezamăgire
Ioan Rotundu
Bancul zilei: La starea civilă
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog