Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Administraţie
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
15031
De la 07 Ianuarie 2003
77673858

Meteorologi: Prognoza meteo în perioada 3-16 martie

  • 3 March 2014, 23:00
Valorile termice estimate de catre meteorologi vor continua sa fie peste normele climatologice ale perioadei, in timp ce ploile, in general slabe cantitativ, vor afecta majoritatea regiunilor atat in urmatoarele zile, cat si de la jumatatea saptamanii viitoare, potrivit prognozei Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabila in intervalul 3-16 martie.
Conform meteorologilor, in Banat, valorile termice vor continua sa se situeze si in prima jumatate a lunii martie peste cele climatologic normale. Astfel, media temperaturilor maxime va fi cuprinsa intre 11 si 14 grade. Abaterea termica pozitiva va fi chiar si mai evidenta in privinta valorilor minime nocturne, care se vor incadra in medie in ecartul 3-5 grade. O usoara scadere de temperatura este posibila in perioada 11-13 martie, dar valorile se vor situa in limite apropiate de normalul datei. Ploi locale, slabe si moderate cantitativ, se vor semnala in special in prima saptamana, cu o probabilitate mai mare in perioada 3-6 martie.
In Crisana, regimul termic se va mentine in tot intervalul celor doua saptamani peste ce ar fi normal in prima jumatate a lunii martie, chiar daca vor fi usoare variatii de temperatura. Media temperaturilor maxime va fi de 11-14 grade, iar in privinta minimelor sunt de asteptat in continuare abateri pozitive semnificative fata de mediile climatologice ale perioadei, in orele diminetilor urmand a se inregistra in medie intre doua si 5 grade, posibil valori mai scazute in intervalul 11 - 14 martie. Ploi locale, slabe cantitativ, vor fi in primele zile ale intervalului, intre 3 si 6 martie, iar probabilitatea va creste din nou dupa data de 11 martie.
In Transilvania, temperatura aerului va fi caracterizata de valori peste mediile multianuale specifice, astfel ca ziua vor fi in medie intre 6 si 11 grade. In privinta temperaturilor minime, in prima saptamana, la nivelul intregii regiuni, vor fi in medie intre 1 si 3 grade, reprezentand valori mult mai ridicate decat cele specifice perioadei. In cea de-a doua saptamana, scaderea de temperatura estimata va determina un regim termic apropiat de cel normal, cu o medie a valorilor nocturne de -2 pana la zero grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare in primele zile, intre 3 si 6 martie, dar acestea se vor semnala local si vor fi in general slabe.
In Maramures, in cea mai mare parte a intervalului de prognoza, dar in special in prima saptamana, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele normale la inceput de martie, incat media maximelor va fi de 9 - 13 grade. Abaterea pozitiva a temperaturilor minime va fi semnificativa in perioada 3-9 martie, cand vor fi valori medii de pana la 3 grade. Usoara scadere de temperatura estimata pentru intervalul 10-15 martie va conduce la inregistrarea unor valori nocturne mai apropiate de cele climatologic normale, respectiv o medie in jurul a zero grade. Intre 4 si 6 martie, ploile isi vor face aparitie, la fel si in jurul datei de 13 martie.
In Moldova, intervalul de prognoza va debuta cu temperaturi diurne apropiate de cele specifice datei calendaristice, in medie de 4-6 grade, apoi ecartul mediu al valorilor maxime, respectiv de la 8 la 12 grade, va fi in general peste cel normal in prima jumatate a lunii martie. In privinta regimului valorilor nocturne, acesta se va mentine peste cel climatologic normal, cu precadere in prima saptamana, astfel ca, la nivelul intregii regiuni, media minimelor va fi intre 1 si 4 grade. Probabilitatea pentru ploi, slabe si moderate, va fi mai mare in primele zile ale intervalului de referinta, respectiv in perioada 3-7 martie.
In Dobrogea, pe tot parcursul intervalului de prognoza, atat temperaturile diurne, dar mai ales cele nocturne vor caracteriza o vreme calda pentru prima jumatate a lunii martie. Mediile temperaturilor maxime vor oscila usor intre 8 si 12 grade, cele mai ridicate valori urmand a se inregistra indeosebi in ultimele zile ale intervalului de prognoza. Temperaturile minime se vor situa, in medie, in jurul valorii de 5 grade pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, pentru ca mai apoi sa marcheze o scadere usoara, de aproximativ doua grade Celsius, iar pana la sfarsitul intervalului vor fi relativ constante. Pana in jurul datei de 8 martie, local si temporar va ploua, in general slab cantitativ. In cea de-a doua saptamana de prognoza, probabilitatea de ploaie va fi mai scazuta.
Muntenia: pe parcursul celor doua saptamani de prognoza, regimul termic va fi in general mai ridicat decat cel specific acestei perioade, mai ales in ceea ce priveste temperaturile nocturne. Astfel, dupa ce in primele doua zile, media maximelor va fi de aproximativ 8 grade, incepand din data de 5 martie si pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza aceasta se va situa in jurul valorii de 12 grade. Minimele termice se vor situa, in medie, intre 2 si 4 grade, cu cele mai ridicate valori in prima saptamana de prognoza. Pana in jurul datei de 7 martie, pe arii relativ extinse se vor semnala ploi, izolat mai insemnate cantitativ. Incepand cu data de 8 martie probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai scazuta, acestea fiind posibile trecator si pe spatii destul de mici.
In Oltenia, in medie, valorile termice diurne vor marca o crestere dupa primele doua zile de prognoza si se vor situa pana la sfarsitul intervalului in jurul valorii de 12 grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoza, mediile temperaturilor minime vor fi mai ridicate decat mediile multianuale specifice acestei perioade, dar mai ales in prima saptamana, cand acestea vor fi de aproximativ 4 grade. Ploile isi vor face aparitia moderat cantitativ si pe arii extinse in prima saptamana de prognoza. Ulterior, precipitatiile vor fi sporadice si slabe cantitativ.
La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoza, atat regimul termic mediu diurn, cat si cel nocturn nu vor avea variatii semnificative. Mediile temperaturilor maxime vor fi de la doua grade Celsius la 4 grade, iar ale celor minime intre -5 si minus doua grade. Pana in jurul datei de 8 martie, pe arii extinse se vor semnala precipitatii, temporar moderate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare. Apoi, pana la sfarsitul intervalului de prognoza, pe arii restranse vor mai fi precipitatii slabe si trecatoare.
Prognoza ANM, valabila pentru perioada 3 - 16 martie, are la baza datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) din Reading, Anglia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Contrabandă
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Borş călugăresc (de post)
La presiunea FMI si a Băncii Mondiale, Guvernul va "prioritiza" banii publici alocaţi baronilor locali
Fiscul va putea folosi ca mijloace de probă date stocate pe orice fel de servere şi înregistrări audio-video
Şeful Comitetului pentru Informaţii din cadrul Casei Albe, Mike Rogers confirmă temerile lui Traian Băsescu
următoarea victimă a agresiunii ruse va fi R.Moldova
Harghita ar putea deveni primul judeţ din România fără presă în limba română
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, pus sub control judiciar şi acuzat oficial de dare de mită
Procurorul de şedinţă cere ICCJ sa respingă cererea de redeschidere a dosarului în care Ponta este acuzat de plagiat
Alune americane
Cine este Florin Jianu, propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru IMM-uri şi turism
Cine este Răzvan Coţovelea, ministrul propus al Societăţii Informaţionale
Cine este Gabriela Szabo, propunerea lui Victor Ponta pentru Ministerul Tineretului şi Sportului
Cine este Răzvan Nicolescu, propunerea pentru funcţia de ministru al energiei
Cine este Aurelia Cristea, propusă pentru la ministerul pentru Dialog Social si relaţia cu societatea civilă
Fostul membru CSA a reuşit să vândă un imobil în 2013 cu jumătate de milion de euro
Cine este Ioana Petrescu, ministrul propus al Finanţelor
Componenţa Guvernului Ponta 3
Botoşani: Electroalfa vrea să vândă produse cu un înalt nivel tehnologic
produse care să înglobeze inteligenţă multă
Un politician de carieră propus la ministerul Sănătăţii: Nicolae Bănicioiu
Să nu uitaţi botoşăneni, nimic să nu uitaţi!
Ioan Rotundu
Botoşani: Reacţia „eroului” Apaţiei şi in memoriam Huţu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă