Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5749
De la 07 Ianuarie 2003
123695922
Metoda marca Vladimir Voronin:

„Votezi comuniştii şi-ţi dăm copilul înapoi”

  • 25 May 2009, 23:00
Regimul comunist a recurs la metode netradiţionale ca să obţină cel de-al 61-lea vot necesar pentru alegerea preşedintelui. Un deputat liberal s-a pomenit cu dosar penal, iar altuia i s-a propus să numească suma pentru care ar fi dispus să-şi vândă votul. Va rezista sau nu opoziţia presiunii exercitate de puterea comunistă?
Liderii opoziţiei au confirmat că asupra deputaţilor din opoziţie se exercită presiuni enorme. Deşi au declarat că vor comunica despre fiecare caz după data de 28 mai, ei au lăsat să se înţeleagă că ar fi vorba chiar şi despre răpirea copiilor deputaţilor din opoziţie. Vicepreşedintele Alianţei Moldova Noastră, Veaceslav Untilă:
„...I se fură copilul cuiva şi îi propune: - Votezi comuniştii şi-ţi dăm copilul înapoi".
Liderul PLDM, Vlad Filat:
„Faptul că noi nu am ieşit până acum şi nu am vorbit despre cazuri concrete - ceea ce ţine de presiuni, şantaj - atunci când se ajunge deja la copii... aceasta nu înseamnă că noi nu vom vorbi despre acest lucru. Dar vom vorbi după data de 28 mai. Şi să nu creadă ei (comuniştii - n.n.) că vor reuşi, prin intimidare şi şantaj, să obţină încă 4 ani de guvernare ruşinoasă în Republica Moldova".
Vicepreşedintele PL, Dorin Chirtoacă, a comunicat că deputatului Vadim Vacarciuc i s-a propus să numească orice sumă pentru votul său, iar deputatul Ana Guţu s-a pomenit cu un dosar penal despre care nu ştie nimic.
„Au existat tentative de corupere a membrilor fracţiunii Partidului Liberal. Vadim Vacarciuc, colegul nostru de la Bălţi, a fost abordat în sensul acesta. Am auzit, de asemenea, informaţii neconfirmate cu privire la doamna Corina Fusu şi doamna Ana Guţu. Însă poziţia noastră este foarte clară - nici un fel de cooperare şi colaborare cu Partidul Comuniştilor, aşa cum este decis acest lucru de ani de zile".

Monstruoasa coaliţie este necesară
Mai puţin categoric în acest sens este liderul AMN, Serafim Urechean. El a declarat într-un interviu că „monstruoasa coaliţie între comunişti şi opoziţie este necesară pentru depăşirea crizei". (...). "Dacă comuniştii vor stabilitate în ţară, dacă vor să depăşim aceasta situaţie de criză, atunci ei vor găsi curaj să voteze o candidatură, propusă de forţele democratice", a adăugat Urechean.
Liderul PL, Mihai Ghimpu s-a arătat surprins de declaraţia lui Serafim Urechean, iar liderul PLDM, Vlad Filat, a dat asigurări că acesta nu şi-a schimbat poziţia:
"În ceea ce priveşte declaraţia domnului Serafim Urechean, sigur ar trebui să fie făcute anumite precizări, deoarece eu m-am întâlnit cu el acum o jumătate de oră... În continuare vorbim despre alegeri anticipate şi nu am sesizat vreo schimbare de opţiune".
Dar chiar ar dori centristul Urechean să intre acum în combinaţii cu regimul Voronin în schimbul funcţiei de preşedinte - este deja târziu. Comuniştii au înaintat-o ieri oficial, în mod repetat, la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova pe Zinaida Greceanîi.
Autor: Vitalie Călugăreanu,
Redactor: Medana Weident,
Deutsche Welle


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor LXXXIII
(Ioan Rotundu)
State de Romania pe urmele lui John Travolta la Paris
Comunicat de presă – Sindicatul Energia
Mâncare de cartofi cu smântâmă
Horoscop
Cel mai rapid lucru din lume
Mica publicitate
Românul şi ce mică-i lumea!
A fost inaugurată zona din Roma acordată românilor care trăiesc în capitala Italiei
Patriarhia Română rămâne alături de românii din Timoc şi de Părintele Boian
PROGRAM TELE'M BOTOŞANI MARTI- 26 MAI
SC Eltrans merge spre bine
,,Educaţie Rutieră – Educaţie pentru viaţă”
Remorcă neînmatriculată descoperită la ieşirea din România
Femeie de 100 kg dusă de pompieri la ambulanţă
Dăm afară din spitale medicii specialişti şi angajăm preoţi
consilierii municipali şi judeţeni votează
Edilii au pus ochii pe 100 maşini abandonate
Adus la spital muşcat de şarpe
Se va înfiinţa un DNA al sănătăţii
Se va răzgândi sau nu medicul Angela Ţurcanu?
Ceauşescu n-a murit, trăiască Ceauşescu!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog