Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19405
De la 07 Ianuarie 2003
106348484
Miercuri seara,

Protestul anemic al bătuţilor şi umiliţilor

  • Ioan Rotundu
  • 10 August 2022, 21:38
Miercuri seară, 10 august 2022, s-au împlinit 4 an de când cei peste 100 mi de românii din diaspora şi din ţară au protestat împotriva Guvernului PSD condus de Liviu Dragnea prin Viorica Dăncilă pentru că a masacrat legile justiţiei şi a creat condiţii propice dezvoltării corupţiei.
În acea seară de miercuri, 10 august 2018, sub coordonarea din umbră a lui Liviu Dragnea, Jandarmeria Română a declanşat un amplu atac asupra protestatarilor paşnici, lansând grenade fumigene şi lacrimogene, bătând cu bastonul, de-a valma, bărbaţi, femei ş copii.
Cruzimea cu care jandarmii, coordonaţi de colonelul Cătălin Paraschiv, supranumit „omul în alb” a fost una de nivel demenţial, peste 700 de persoane paşnice suferind răni şi alte consecinţe de pe urma gazării.
De atunci au trecut 4 ani ar cei care au organizat atacul demenţial asupra oamenilor paşnici n-au fost încă pedepsiţii. Intervenţia brutală a jandarmilor a fost coordonată de cinci personaje-cheie precum maiorul Laurenţiu Cazan, coloneii Sebastian Cucoş, Ionuţ Cătălin Sindile, Cătălin Paraschiv şi secretarul de stat în MAI Mihai Dan Chirică.
Ce s-a întâmplat cu aceşti oameni în cei 4 ani de la unul dintre momentele de cotitură din istoria post-decembristă a României? A funcţionat rotaţia cadrelor, apoi doi dintre ei s-au pensionat la 42, respectiv 45 de ani. Cătălin Paraschiv - omul în alb - este în continuare pe acelaşi post, la conducerea Brigăzii speciale de intervenţie, semn că şi actuala guvernare s-ar putea să aibă nevoie de serviciile sale..
Preşedintele Klaus Iohannis, care obişnuia să treacă printre protestatarii din Piaţa Victoriei, s-a lăudat că toţi cei care au coordonat intervenţia vor fi pedepsiţi. Ne-am convins cu toţii că avem un preşedinte impostor. În loc să ceară Justiţiei să încheie ancheta asupra acestui eveniment criminal, a adus PSD-ul la guvernare. S-a făcut frate cu dracul trecând puntea celui de-al doilea mandat, în final rămânând prieten cu dracul, adică cu PSD
. Cei adunaţi în această seară în Piaţa Victoriei pentru a comemora evenimentul au fost în număr aşa de mic, încât cei din PSD şi-au frecat mâinile de bucurie. Dosarele cu intervenţia jandarmilor vor dospi mult şi bine la Parchetul General şi DICOT, aşteptându-se prescripţia faptelor.
Iar dacă procurorii vor înainta dosarele pe masa judecătorilor, au cei din PSD plantaţi judecătorii lor care să tergiverseze judecata. De 4 anii de zile scriu că înlăturarea Codruţei Koveşi de la şefia DNA a deschis drum liber corupţiei în justiţie. Ne aflăm în situaţia că nu avem cui reclama abuzurile şu ilegalităţile procurorilor şi judecătorilor. Cel puţin eu mă aflu într-o asemenea situaţie, fiind nevoit să au o decizie radicală în ce priveşte corupţia instalată în justiţia botoşăneană.
Nici în cele mai proaste momente istorice ale sale, România n-a avut o aşa amploare a corupţiei în justiţie. Nici măcar în timpul Primului Război Mondial când Guvernul s-a refugiat la Iaşi, Bucureştiul fiind ocupat de trupele Germaniei.
Protestul din ziua comemorării celor 4 ani de neputinţă ş umilinţă este un protest care nu va impresiona actuala guvernare şi nici justiţia.
Am auzit-o zilele trecute pe impostoarea liberală Alina Gorghiu, pusă preşedinte interimar la Senat, rostind cu limba sa pusă pe moaţe, că PNL-ul este nun partid cinstit şi corect cu partenerii de guvernare. Aiurea! PNL-ul este partidul care i-a scos pe USR-işti de la guvernare pentru că-i împiedicau să fure şi să numească în funcţii publice lichelele partidului. PNL-ul, care s-a declarat mereu duşmanul de moarte al PSD, guvernează acum cu mult hulita „ciumă roşie”. PNL-ul a adus la guvernare UDMR-ul, acest partid ce este un cap de pod al Ungariei în Transilvania.
Bătuţi şi umiliţi, ce peste 100 de mii de protestatari de acum 4 ani n-au mai ieşit în această seară în Piaţa Victoriei. S-au dat învinşi şi ne-am dat învinşi de o grupare politică ce s-a constituit într-un stat mafiot. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu - Comunicat de presă
Câtă vreme vom mai răbda să fim umiliţi în propria casă?
Ioan Rotundu
Cum a reuşit Asztalos discriminarea discriminării
Ioan Rotundu
Ce salarii au șefii de instituții publice controlate de Parlament / Cât câștigă șefii de la Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, AEP, ASF și Serviciile Secrete
Luminita Pirvu • HotNews.ro
Horoscopul săptămânii 8 – 14 august 2022
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Umor fin cu Dalai Lama
incident filmari piata Dorohoi
„Pui de pe cas㔠care au adus celebritate localităţi Ciocăneşti
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu: Tezaurul de la Ciocăneşti
Csaba Asztalos îl va cita pe premierul Viktor Orban la CNCD
Ioan Rotundu
Conac monument istoric şi parc dendrologic abandonate ruinei
Ioan Rotundu
Ticăloşie jurnalistică pe seama concursului de vameş şef la Stânca
Ioan Rotundu
Impostura, boala cu care s-a infestat şi Doina Federovici
Ioan Rotundu
Seceta a muşcat adânc din veniturile fermierilor botoşăneni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă