Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Reportaje
Religie
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
24672
De la 07 Ianuarie 2003
120880285
Miercuri, la Curtea de apel Tg. Mureş

Lovitură de graţie dată inculpatei Ralucăi Stâncescu

  • Ioan Rotundu
  • 11 August 2018, 23:00
Miercuri, 8 august a.c., la Curtea de Apel Tg. Mureş s-a judecat în prim termen dosarul privind gruparea mafiotă organizată la Botoşani de către Raluca Stâncescu în calitatea sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. După încercările disperate ale acesteia de a obţine de la instanţele de judecată retrimiterea dosarului la DNA Suceava pentru refacerea cercetărilor pe motiv că acestea au fost efectuate cu încălcarea procedurilor judiciare, încercări soldate cu eşec pe toată linia, miercuri, la termenul de judecată Raluca Stâncescu a primit două grele lovituri care i-au pecetluit soarta de inculpată şi care se pot solda în final cu o condamnare cu executare de peste 4 ani închisoare.
Interogat de judecători, inculpatul Cătălin Stavără, zis Borcoi, ţiganul care, împreună cu Stâncescu a pus bazele unei grupări mafiote formată din poliţişti, procurori şi alţi membri ai lumii interlope botoşănene a recunoscut toate faptele din rechizitoriul întocmit de către procurorii DNA Suceava, cerând judecarea sa în formă simplificată. Recunoaşterea de către Stavără a faptelor de care este acuzat s-a transformat în probă directă împotriva inculpatei Raluca Stâncescu.
Uimirea Ralucăi pare să nu fi avut margine asistând la lovitura de graţie care i-a dat-o chiar amantul său pentru care a încălcat legile ca să-l salveze de la eventuale condamnări în cele cinci dosare în care Stavără are calitatea de inculpat pentru fapte de natură interlopă.
Dar surpriza Ralucăi nu s-a oprit la Stavără. Agentul de poliţie Constantin Batcă, cel care la cererea Ralucăi a fabricat dosare false împotriva părţii vătămate în dosar Ioan Jijie şi care a tergiversat cercetările în dosarele în care era inculpat Stavără a recunoscut şi el faptele pentru care este trimis în judecată şi a cerut judecarea sa în formă simplificată, punându-se la adăpost de o condamnare cu executare şi chiar urmând a beneficia de o pedeapsă mai mică.
Cu această ultimă recunoaştere, inculpata Raluca Stâncescu urmează să răspundă în faţa judecătorilor pentru cinci infracţiuni reţinute şi probate în sarcina sa de către procurorii DNA Suceava care-i pot aduce o condamnare cu executare de peste 4 ani închisoare.
Cireaşa de pe tortul dezastrului în care s-a trezit aruncată inculpata Raluca Stâncescu a pus-o avocatul său Aurel Dicu. Fost judecător şi devenit avocat, Dicu a fost angajat de către Stâncescu s-o apere în acest dosar, după ce încercarea de a-l angaja avocat pe fostul prim-procuror Cristian Popovici, acum avocat, a eşuat. Numai că, după ce a luat cunoştinţă de conţinutul dosarului şi probele administrare de procurorii DNA, Dicu şi-a dat seama că nu are nicio şansă ca măcar s-o scape cu o condamnare cu suspendare, aşa că renunţat s-o mai apere.
Acum Raluca Stâncescu are ca avocat pe Alina Pânzar a cărei soţ a lucrat la Biroul de caziere din cadrul IJP Botoşani şi pe care de-a lungul activităţii sale de procuror Stâncescu a favorizat-o în mai multe împrejurări legate de activitatea sa avocăţească.
Inculpatul Bogdan Buliga, fost şef al Direcţiei Generale Antifraudă din IJP Botoşani şi care s-a asociat cu Stâncescu în activitatea ei infracţională devenindu-i amant a încercat să-i îmbuneze pe judecători explicându-le bunele sale rezultate profesionale din activitatea de până acum. Numai că judecătorii judecă faptele din dosar şi nu activitatea sa profesională anterioară.
Dacă la termenul următor Buliga nu va înţelege să-şi recunoască vinovăţia aşa cum au făcut-o Stavără şi Batcă, riscă şi el o condamnare cu executare. În ce-o priveşte pe inculpata Raluca Stâncescu, aceasta n-a recunoscut în faţa judecătorilor niciuna dintre faptele pentru care este trimisă în judecată,m ceea ce la dozarea pedepsei s-ar putea ca judecătorii să aibă în vedere şi circumstanţele agravante.
Voi urmări ce se va întâmpla la următorul termen de judecată pentru că se anunţă noi răsturnări de situaţie.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii – Avocatul fraierit
Horoscopul săptămânii 6 - 12 august 2018
Catrenul săptămânii
A cincia mănăstire de maici din judeţ s-a întemeiat la Crăiniceni
Ioan Rotundu
Ziua de sâmbătă şi cele trei ceasuri rele ale culturii botoşănene
Ioan Rotundu
Ce ştie şi nu ne spune Isărescu
Ioan Rotundu
Marturii Ardealului şi indiferenţa autorităţilor
Ioan Rotundu
Diaspora trezeşte Ţara la realitate
Ioan Rotundu
Jandarmeria, minerii lui Dragnea
Ioan Rotundu
Brutele lui Dragnea s-au dezlănţuit cu sălbăticie
Ioan Rotundu
Povestea uneia dintre cele mai tulburătoare imagini de la protestele din Piața Victoriei
. „Mihai era târât pe asfalt de un jandarm. Mi-am desfăcut legătura din spatele scaunului cu rotile și m-am aruncat peste el, protejându-l”
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Martirii Ardealului
rima fotografie clară cu bărbatul în alb care ar fi coordonat intervenția brutală a jandarmilor în Piața Victoriei.
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă