Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
2754
De la 07 Ianuarie 2003
69312186

Mihai Bâlbă, bossul de la OCPI, iar a dat-o în bâlbâială cu protejata sa Frunzeti

  • Ioan Rotundu
  • 10 February 2019, 22:33
Astăzi, la Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Botoşani, urma să înceapă concursul pentru ocuparea funcţiei de Şef Birou – Biroul Juridic,, Resurse Umane, Secretariat şi Petiţii, concursul fiind programata se desfăşura în intervalul 11 – 15 februarie a.c.
Referitor la ocuparea acestei funcţii, directorul OCPI Botoşani, Mihai Bâlbă (foto), mai organizase un concurs şi anul trecut, tematica fixată fiind taman pe calapodul profesional al protejatei sale Irina Frunzeti. Cine este această Frunzeti am explicat în articolul intitulat „Mihai Bâlbă, bossul pus de PSD să facă legea în OCPI Botoşani”, postat pe site-ul Jurnalului la data de 6 iulie 2018.
Pentru o mai bună înţelegere a celor ce urmează, reproduc un fragment din acel articol: „Adusă funcţionară la OCPI de către fostul său patron, acum director, Frunzeti vrea să-şi valorifice cunoştinţele sale de marketing devenind şefă peste juriştii profesionişti.
Ca să poată participa la concurs, protectorul său, adică directorul Mihai Bâlbă a procedat la îndulcirea condiţiilor de examinare. De exemplu, la condiţiile de studii a trecut variantele drept, , economic, finanţe, contabilitate, management cu o vechime minimă de 3 ani în specialitate. Ca să vedeţi cum au fost în îndulcite condiţiile de concurs la Botoşani, vă dau spre comparaţie acelaşi concurs organizat la Dolj pentru acelaşi post de şef birou unde la condiţii de studii stă scris
„studii de specialitate, studii universitare cu licenţă sau absolvite cu diplomă – specializarea drept”. Mi se pare normal să fie aşa de vreme ce este vorba de coordonarea activităţii juriştilor şi nu a vânzătorilor de la magazine ca să fii specialist în marketing.”
Până la urmă conducerea ANCPI Bucureşti a suspendat concursul, respingând dosarul Irinei Frunzeti pe motiv că nu întrunea condiţiile de studii şi stagiu pentru participare la concurs iar concursul era ilegal organizat.
În paralel, jurista OCPI, Mihaela Constantinescu, cea care ar fi meritat funcţia, a contestat organizarea concursului în contenciosul administrativ iar la Curtea de Apel Suceava a avut câştig de cauză, primind dreptul de participare la concurs, instanţa obligând OCPI-ul să reia concursul în condiţii de legalitate.
Văzându-şi protejata rămasă fără „foncţie”, directorul Mihai Bâlbă nu s-a recunoscut învins şi să intre în legalitate. Dimpotrivă, a aşteptat strategic să treacă o perioadă de timp, după care a pus de un nou concurs, stabilind din nou, împotriva prevederilor legale, ca o condiţie de participare la concurs specializarea în marketing-manageriat , Irina Frunzeti fiind singurea care ar fi întrunit condiţiile pentru a ocupa postul.
O contestaţie a unuia dintre candidaţi adresată ANCPI Bucureşti a atras atenţia conducerii instituţiei care la o sumară analiză a constatat că din nou Mihai Bâlbă a organizat concursul cu încălcarea prevederilor legale. Ca o consecinţă, Bucureştiul a anulat concursul. Voi reveni cu detalii asupra acestui subiect pentru că modul în care procedează Mihai Bâlbă este unul specific şefilor de instituţii numiţi de PSD.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (1)]


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 11 – 17.02.2019
Scuzele consilierului liberal Marcel Maxim
Bancul săptămânii: Severitate paterbă
LLumea lu' Rotundu: Enigmă geometrică descifrată
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
A pornit Luceafărul şi-l ţine aşa de 10 ani
Ioan Rotundu
Leac pentru limbariţa Luciei Olaru Nenati
Ioan Rotundu
Când a fost numit director la Loto, Portariuc era cercetat penal
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei
Kovesi are sprijinul celui mai mare grup din Parlamentului European,
pentru funcția de procuror al UE: „Gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”
„Momentan, nu mă duc în România” pentru campanie.
Clarificările lui Tăriceanu „nu m-au convins”
Cine este Irina Frunzeti, protejata bossului Bâlbă
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre audierea lui Kovesi:
Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației
Topul încrederii în personalitățile politice
”Clasamentul încrederii în personalitățile politice este condus de președintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea și Victor Ponta”
PSD vrea să anuleze un amendament PNL adoptat de plen prin care alocația copiilor era dublată
Teodorovici și Iordache, chemați de urgență în birou la Dragnea
Noile afaceri prospere ale primarului PSD de Drăguşeni
Ioan Rotundu
PSD se laudă pe Facebook că el mărește alocațiile copiilor,
deși amendamentul a aparținut PNL și a fost votat de doar 3 social-democrați
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
LLumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă