Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24575
De la 07 Ianuarie 2003
122884642
Mihai Bogdan Câmpanu cu mască şi fără mască

Adevărata faţă a directorului executiv de la APIA Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 1 June 2020, 23:48
Cariera actualului director executiv al APIA Botoşani Mihai Bogdan Câmpanu (foto 1) se datorează în cea mai mare parte tatălui său Milu Câmpanu şi a relaţiilor acestuia în mediul politic.
Milu Câmpanu a fost contabilul şef al IAS Albeşti până la spartul acestei unităţi agricole de stat. N-a plecat cu mâna goală, mai ales că IAS Albeşti era o unitate extrem de bogată şi deţinea mari suprafeţe de teren agricol de tip cernoziom, cel mai rodnic dintre soluri.
Pe vremea când Partidul Conservator fondat de Dan Voiculescu avea la Botoşani o filială condusă de Marcela Lozneanu, fostă vicepreşedintă al Consiliul Judeţean Botoşani, Milu Câmpanu, tatăl lui Mihai, a reuşit să-şi strecoare fiul la APIA. După Lozneanu conducerea PC a fost preluată de către Paul Onişa care a făcut alianţă cu PNL-ul lui Florin Ţurcanu şi PSD, formându-se celebra USL (foto: Turcanu - Onisa - Marcu). În cadrul acestei Alianţe, pentru PC s-a alocat postul de director adj. la APIA iar Paul Onişa, la înţelegere cu Florin Ţurcanu, l-a promovat pe Câmpanu director adjunct.
Intrat în lumea bună a liderilor de partid, Câmpanu s-a orientat rapid ori de câte ori pe scena politică s-au produs răsturnări între partide prin trecerea de la putere în opoziţie şi invers. După ce USL s-a spart, Mihai Câmpanu a găsit uşă deschisă în PSD, bucurându-se de protecţia a doi baroni locali importanţi: senatorul Lucian Trufin şi primarul de Săveni Relu Târzioru. Relaţia s-a cimentuit şi pin angajarea la APIA a Andreei Cocoi, fostă secretară şi ceva mai mult a primarului Relu Târzioru.
Primarul i-a făcut cunoştinţă Andreei cu Lucian Trufin, că doar prietenii la nevoie se cunosc. Lucian Trufin, mulţumit de calităţile Andreei, a propulsat-o la APIA Botoşani pe un post bine plătit, chiar dacă fata s-a dovedit a fi tămâie faţă de noile sarcini de serviciu.
Venirea la guvernare a PNL-ului n-a fost o problemă pentru Câmpanu. Preşedintele PNL Botoşani, senatorul Costel Şoptică, a primit din interiorul PSD, adică de la amicii săi Trufin şi Târzioru semnalul că este timpul ca Mihai Câmpanu să fie uns director executiv, fiind băiat de gaşcă şi bun executant la poruncile de partid.
Costel Şoptică, însoţit de Adrian Pintea – directorul general al APIA Bucureşti, a aranjat o vizită de lucru la APIA Botoşani, vizită soldată cu ungerea lui Câmpanu ca director executiv. Ca totul să fie după canoanele PSD-ului, directori adjuncţi au rămas Gica Huţanu pe Resurse Umane, cercetată în mai multe rânduri de către procurorii DNA şi Constantin Bulgara pe probleme de recuperarea debitelor, el fiind fratele primarului liberal de Răchiţi Florin Bulgaru şi totodată nepotul deputatului PNL Cristian Achiţei, cu toţii din comuna Unţeni trăgându-se.
Revenind la Mihai Câmpanu, deşi aflat la vârsta de vreo 37 de ani, omul a trecut deja prin multe experienţe de viaţă. Prima sa soţie, Diana, era director la Oficiul Judeţean de Finanţarea Investiţiilor Rurale Botoşani, funcţie plătită barosan de tot. Numai că Diana şi-a tras amant un poliţist. S-a prins soţul Mişu iar Diana a rămas cu poliţistul. Anul trecut, spre toamnă Mişu s-a căsătorit cu o pretinsă femeie de afaceri de la Suceava. Interesantă este evoluţia averii sale. Tatăl Milu a considerat să-şi împartă zestrea cu care a plecat la dizolvarea IAS-ului Albeşti între cei doi feciori ai săi. Mihai şi Cristian. Lui Mihai i-au revenit 38,57 ha teren agricol şi o jumătate dintr-un spaţiu comercial situate toate pe raza comunei Albeşti.
Se pare că fraţii nu se prea înţeleg, spre regretul tatălui că le-a dat moştenirea prea de timpuriu. Cert este că procurorii DNA Suceava deja au făcut unele cercetări de ordin penal la societatea agricolă a fratelui Cristian şi asupra subvenţiei agricole încasată de către Mihai. Aşadar, actuala conducere de la APIA Botoşani este formată din directori trecuţi prin furcile caudine ale DNA-ului, însă nu se cunosc rezultatele.
Am mai aflat că Milu Câmpanu, tatăl lui Mihai, este un apropiat al familiei pădurarului Gheorghe Voiniciuc din comuna Călăraşi. Iată că am ajuns să avem şi explicaţia pentru care Mihai Bogdan Câmpanu a răcnit vineri, 29 mai a.c., la primarul de Călăraşi Elena Vrajotis să elibereze, fără verificarea legalităţii, adeverinţele de care au nevoie cei din familia Voiniciuc, şi ei cercetaţi de DNA.
Închei cu apelul către procurorii DNA Suceava să nu-i mai cerceteze pe şefii din instituţiile statului pentru că nu fac altceva decât să-i ajute să fie promovaţi de PSD sau PNL, aceste două partide frăţeşti în cuget, simţiri şi hoţii din banul public.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 1 – 7.06.2020
Bancul săptămânii: Lupul umilit de Scufiţa Roşie
Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 22.05.1010
Dosarul zilei: Invitat deputatul PNL Ctistian Achiţei
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Primarul de Călăraşi umilit de o grupare organizată în stil mafiot
Ioan Rotundu
Anchetele publicate în Jurnalul încep să aibă efect
Ionel Ungureanu
Felicitări domnule senator Trufin şi la mulţi ani sănătoşi şi procreativi!
Să vă trăiască amanta şi copilul
Strategii ale comisarului şef Şerbănoiu menite să-i apere spatele
Ioan Rotundu
Descindere fulger a DNA-ului Suceava la Primăria Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Protectorii din IJP Botoşani apără mafia ce stăpâneşte oraşul Ştefăneşti
Un fost poliţist de frontieră ajuns procuror le-a legitimat acţiunea
Când instituţia statului este folosită pentru răfuieli de familie
Ioan Rotundu
Ticăloşii jurnalistice în prag de alegeri locale
Ioan Rotundu
Casa Corpului Didactic Botoşani continuă formarea cadrelor didactice în mediul on-line
Dosarul zilei TELE'M Botoşani: Emisiunea din 3.06.1010
Presa`n gura lu` Rotund: Emisiunea din 5 iunie 2020
Podeţele peste apa care nu vine şi nu curge spre nicăieri
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog