Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
3176
De la 07 Ianuarie 2003
104613511

Mihai Ghimpu: ”Alianță avem, dar dreptate – mai vedem”

  • 6 January 2011, 23:00
Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, acuză presa și analiștii politici pentru faptul că i-au împiedicat pe liberali să obțină una dintre cele trei instituții de drept pe care o revendicau. "Ne-ați sărit în cap. Ne-ați acuzat că punem condiții, chiar dacă noi am pretins la o singură instituție, în timp ce alții au avut condiționări mai mari, scrie jurnal.md, preluat de Romanian Global News.
Am cedat însă de dragul creării acestei alianțe. Acum, alianță avem, dar dreptate - mai vedem dacă va fi", a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.
Politicianul a lăsat să se înțeleagă că și-ar dori ca primarul capitalei să fie cel care va propune candidatul pentru funcția de comisar general al municipiului Chișinău. Asupra acestui lucru se convenise anul trecut, în timpul negocierilor pentru crearea AIE-1, dar până la urmă partenerii de alianță au ignorat înțelegerea, dezvăluie Ghimpu. În pofida tuturor acestor situații, președintele PL susține că componentele alianței s-au împăcat, au găsit consensul și liberalii nu au regrete.
În locul unei instituții de drept, PL a primit SIS-ul. Deși evită să spună pe cine va înainta la funcția de director al Securității, Ghimpu susține că este mulțumit de activitatea actualului conducător al instituției, cu care a colaborat eficient.
Din câte se pare, PL nu a identificat deocamdată nici candidaturile pentru cele cinci fotolii din Cabinetul de miniștri. "Este posibil să păstrăm toți miniștrii de până acum, dar nu exclud nici posibilitatea de a-i schimba pe unii", a mai spus Ghimpu, menționând că decizia finală va fi luată la Biroul politic al partidului.
Chiar dacă în acordul de constituire a Alianței pentru Integrare Europeană - 2 nu se pomenește nimic despre adoptarea unei noi Constituții, Mihai Ghimpu nu cedează și promite că va insista asupra reformei constituționale.
"Uniunea Europeană a fost de acord cu mine că este nevoie de o nouă Constituție, dar zicea că trebuie să o adoptăm după alegeri. Acum a venit momentul. Nu vom accepta să votăm programul de guvernare care se pregătește acum dacă acesta nu va include și adoptarea unei noi constituții", a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni de la Publika TV.
Pentru că bănuiește că nu toate propunerile sale legate de textul noii constituți vor fi acceptate, liderul PL este gată să facă din nou un pas înapoi și să accepte să fie lăsată intactă prevederea cu privire la neutralitatea R. Moldova, iar articolul care se referă la denumirea limbii de stat să fie omis din Legea Supremă. "Decât să promovăm minciuna mai bine evităm să ne referim la limbă în Constituție", spune Ghimpu. Cât privește modalitatea alegerii șefului statului, președintele PL pledează în continuare pentru alegerea acestuia în Parlament cu micșorarea în trei trepte a numărului de voturi necesare.
Totuși, spune Ghimpu, există posibilitatea de a alege președintele republicii și fără modificarea art.78, evitând chiar și suportul comuniștilor. Despre această soluție liderul PL promite să vorbească mai târziu, când va veni momentul.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei: Atentat la Băse
Va supravieţui Republica Moldova până în 2012?
Ionut Damian, a fost schimbat din func’ie
el urma să opereze sistemul naţional de plată online a taxelor
Un om al străzii a devenit cel mai dorit prezentator din SUA
O noua mişcare politică în România: vis sau prostie?
Dumnezeu s-a aflat in spatele Big Bang
Universul n-a apărut din întâmplare
Deputatul PNL Florin Ţurcanu, trimis în judecată pentru fals şi uz de fals
Bancul zilei: Cocoşul… din casă
Distrugeţi relaţia cu China
Horoscop
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă