Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ultima oră
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15020
De la 07 Ianuarie 2003
108551661
Mihai Munteanu secretar general al partidului “Identitatea Romaneasca” din Italia:

“Opriţi mineriada gulerelor albe”

  • 5 July 2012, 23:00
“Nicicând in ultimii 22 de ani, guvernele si parlamentele României nu au excelat în corectitudine, competentă si onestitate, dar niciuna dintre aceste institutii până azi, nu si-a permis să atenteze la integritatea natională a statului de drept, ca actualul guvern si parlament al României” asa isi incepe Partidul Identitatea Romaneasca din Italia scrisoarea publica adresata clasei politice din Romania si preluata de Romanian Global News.
“De la politizarea capilară a institutiilor statului, la ignorarea si încălcarea prevederilor Constitutiei, la atacul la adresa Curtii Constitutionale, la decredibilizarea învătamântului României pe plan intern si international, nicio metodă lumpen-parlamentar-guvernamentală nu a fost ocolită.
Dar cea mai mare "realizare" a tuturor guvernelor din perioada 1990-2012, a fost si rămâne crearea celei de-a doua Românii, respectiv cei aproape 5 milioane de cetăteni români emigrati în căutarea unor locuri de muncă, ignorati de România care asteaptă de la ei exclusiv remitentele, ignorati de tările de adoptie, pentru care acestia sunt doar o masă de brate de muncă.
Situatia conflictuală creată în această perioadă poate fi usor comparată cu mineriadele anilor 1990-2000, camioanele, furtunele cu cap de otel, bocancii si lămpasele fiind înlocuite, cu limuzinele parlamentare, pixurile aurite, pantofii din piele de sarpe si gulerele albe ale parlamentarilor si guvernantilor. Graba si violenta psihologică cu care se încearcă destructurarea statului de drept, ne face să ne întrebăm care este adevărata miză, cui, ce si cât i s-a promis din pretul vânzării României la talciocul international!?
"Nu ne vindem tara" a fost sloganul cu care s-a intoxicat si manipulate populatia la începuturile pseudo-democratiei, la adăpostul căruia, România era vândută în grabă, cu furie si inconstientă, iar azi politicienii tării se bat pe vânzarea ultimelor bucătele, la un pret fixat de altii.
Diaspora ar fi putut si ar fi trebuit să fie o voce liberă si independentă fată de orice imixtiune politică, dacă, tentaculele politicienilor României nu s-ar fi întins si asupra ei, căci oriunde în lume se găsesc oricînd personae care au uitat de ce au emigrat, gata să se prosterneze în fata celor de la care speră să obtină avantaje personale.
Partidul Identitatea Românească din Italia, organizatie independentă si autonomă, condamnă tentativa de lovitură de stat, ce se desfăsoară în aceste zile în România si face apel la solidaritatea de opinie a cetătenilor în apărarea echilibrelor constitutionale si institutionale, fără de care niciun stat de drept nu poate functiona.
Schimbarea configuratiei politice a parlamentului, în urma traseismului, coruptiei, blaturilor politice, arată fata hidoasă a clasei politice a României si faptul că aceasta, nu are limite morale si profesionale, în folosirea oricăror mijloace de a-si proteja interesele personale, în dauna eternă a intereselor generale ale tării si cetătenilor săi, a natiunii Române!
Precizăm si specificăm că nu ne interesează numele persoanelor implicate si culoarea politică, dar ne interesează stabilitatea si functionalitatea statului si a democratiei, pe care orice dezechilibru institutional le pune in pericol.”
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Între blonde
Dan Voiculescu zice că Băsescu l-a defăimat
Deprecierea leului poate aduce venituri mai mari la buget
numai că aceste venituri sunt din buzunarul populaţiei
Victor Ponta vrea să-l mai lovească odată pe Băsescu
Crin Antonescu nu vrea referendum pentru Unicameral şi 300 parlamentari
Franţa cere Guvernului Ponta "să respecte statul de drept"
S-a făcut lumină
Ioan Rotundu
„Împăratul” Ţurcanu şi bunul samaritean
Bani şi flori pentru elevele de nota 10 de la primarul Portariuc
Curăţenia de pe drumurile naţionale în atenţia autorităţilor
Prefectul pregăteşte terenul pentru un nou şef la PC
Botoşani: Două cazuri de leptospiroză
Botoşani: Meningita l-a speriat pe ministrul Cepoi
Spitalul Judeţean Botoşani: Asistenţi medicali chemaţi în instanţă
IŞJ Botoşani: Cinci inspectori şcolari n-au acceptat-o pe Huncă de şefă
Proştii plătesc!
Ioan Rotundu
Cine este Wesley Clark, consilier pe probleme strategice al lui Ponta, este omul lui Soroş
compania lui Soroş are afaceri cu gaze de sist în Polonia
Curtea Constituţională: Judecătoarea Aspazia Cojocaru a fost ameninţată
înainte de începerea dezbaterilor asupra cererii de suspendare a preşedintelui României
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă