Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19771
De la 07 Ianuarie 2003
122905420
Mihai Razvan Ungureanu:

Dacă serviciile secrete s-ar implica în politică, Crin Antonescu nu ar fi om politic

  • 14 November 2012, 23:00
Daca serviciile secrete s-ar implica in politica, Crin Antonescu nu ar mai fi om politic, a afirmat luni fostul sef al SIE Mihai Razvan Ungureanu, in replica la o declaratie a presedintelui PNL facuta sambata, in care afirmase ca una dintre marile 'batalii' ale USL va fi sa faca din politica o 'afacere cu adevarat civila'. "Ii mai spun ceva domnului presedinte al Senatului, Crin Antonescu.
Presupunand, prin absurd, ca serviciile speciale ale Romaniei s-ar implica in politica, tare mi-e teama ca domnia sa nu ar fi om politic", a declarat liderul Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, citat de Agerpres. Acesta i-a cerut lui Crin Antonescu sa prezinte dovezi in sprijinul afirmatiilor acestuia potrivit carora serviciile speciale romanesti sunt implicate in politica interna.
"Il auzim incontinuu pe domnul presedinte al Senatului, domnul Antonescu, pronuntandu-se asupra modului in care institutiile statului ar fi implicate in politica. Si face referinta precisa la serviciile speciale ale Romaniei. (...) N-ar fi nicio problema daca domnul Antonescu n-ar fi decat profesorul de istorie Crin Antonescu, dar este si presedinte al Senatului.
Ocupa o functie inalta in stat, a fost presedinte interimar si avem tot dreptul sa-i cerem ca macar pe subiectele cu inalta incarcatura strategica sa nu se pronunte. Nu pentru ca nu stie sa se cenzureze, ci pentru ca nu cunoaste lucrurile. (...) Eu, unul, nu am stiinta despre asa ceva.
Domnia sa, ca inalt demnitar, probabil ca da. Vrem sa cunoastem aceste lucruri si sper ca are demnitatea de a veni cu o explicatie clara in fata tarii inainte de a vorbi fara sa existe altfel de rezultat decat acela de a contribui la raul general", a comentat Ungureanu, intr-o conferinta de presa.
El a precizat ca, in perioada cat a fost sef al SIE, i-a invitat la dialog pe toti sefii partidelor parlamentare.
"Si acest dialog a existat. Domnul presedinte al PSD, Ponta, m-a vizitat in cateva randuri. Am discutat despre aceste lucruri. Domnul presedinte al PNL a fost invitat in cateva randuri. Nu a venit niciodata. Probabil ca are o competenta pe care nu o cunoastem, dar suna foarte prost sa te referi la felul in care comisiile parlamentare de resort si-au facut treaba. (...)
Daca in decembrie 2011 si ianuarie 2012, domnul Ponta, care nu era prim-ministru, era presedinte al PSD, preluase acelasi tip de mesaj corosiv la adresa institutiilor statului care prin lege nu se implica in politica interna, observ ca, astazi, domnul Ponta si-a moderat discursul. E foarte bine. Ca prim-ministru a invatat ce inseamna sa ai acces la informatii cu grad inalt de confidentialitate. Domnul Antonescu, nu. Domnul Antonescu traieste in continuare in fantasmele domniei sale", a mai declarat copresedintele ARD.
Copresedintele USL Crin Antonescu a declarat sambata, la Sinaia, ca serviciile speciale ale statului trebuie sa se retraga din politica, una dintre marile 'batalii' ale USL fiind aceea sa faca in Romania din politica o 'afacere cu adevarat civila'. "Una dintre marile noastre batalii este sa facem in Romania o adevarata democratie, adica sa facem in Romania din politica o afacere cu adevarat civila.
Lucrul despre care lumea nu vrea sa vorbeasca de foarte multi ani este ca, daca e adevarat ca anumite zone de administratie trebuie depolitizate, este foarte adevarat ca, de pilda, serviciile speciale ale statului roman trebuie sa se retraga din politica", afirmase Crin Antonescu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Şaradă sexuală
Gastronomie: alt mod de a pune varza şa murat
Un preot din Hunedoara a dat biserica pe politică
Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, în afişe alături de un candidat USL
Deputatul Fenechiu nu s-a prezentat la procesul de la Înalta Curte
procesul s-a amânat pe 5 decembrie
Palatul Patriarhiei va fi restaurat cu fonduri europene
valoarea proiectului este de peste 84 de milioane de lei
După alegeri vom relua reformele structurale, mai ales în economie
Ultimele luni arată că este posibilă coabitarea cu Băsescu...
Victor Ponta vede ca o ruşine observarea alegerilor de către OSCE
FMI: România trebuie să-şi îndeplinească angajamentele deja asumate
şi asta înainte de a încheia un nou acord
Pietrele de moară ale ARD
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc ori este uituc, ori aerian
el nu a solicitat CJ-ului bani pentru plata arieratelor
Ivănesu de la Eltrans urmează exemplul lui Diaconu
Cristescu s-a supărat pe convocarea la şedinţa CLM
Cartel Alfa au dat de pomană şi au refuzat dialogul cu prefectul
Poftă bună, domn’ prefect!
Ioan Rotundu
Părinţii cer posibilitatea supravegherii elevilor la ore pe Internet
promisiunea ministrului Adomniţei n-a prins viaţă
Platformă cu informaţii despre examenele elevilor şi profesorilor
Uvertura Mall nu îşi va deschide porţile în acest an
DSP anunţă că a venit laptele gratuit pentru sugari
Simpozion interjudeţean la Botoşani -24 noiembrie 2012
Comunicat Niva Apaserv Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog