Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8473
De la 07 Ianuarie 2003
122868540
Mihai Razvan Ungureanu:

Încep să cred că reforma în Poliţie nu a fost niciodată începută

  • mă voi implica personal în schimbări
  • 23 February 2012, 23:00
Premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a atentionat pe reprezentantii Politiei Romane ca se va implica personal in schimbarile care trebuie efectuate in structura institutiei, inclusiv in ceea ce priveste selectia si promovarea cadrelor precizand ca are senzatia ca reforma in acest domeniu nu a fost niciodata inceputa.
Prezent la bilantul activitatii Inspectoratului General al Politiei Romane pe 2011, premierul Mihai Razvan Ungureanu a aratat ca procesul de reforma nu presupune doar concedieri si reorganizari de organigrame, ci profesionalizare si introducerea unor standarde de calitate in activitate.
"Deseori la bilanturi, in discursuri, amestecam cifrele cu sperantele noastre. Cifrele uneori ascund, nu dezvaluie, si stiu ca este confortabil sa oferim parametri cantitativi, pentru ca in felul acesta de multe ori dam deoparte evaluarea calitativa. Observ in limbajul multora dintre cei care se refera la bilanturi, mai ales in structurile ministerelor cu implicare majora in siguranta cetateanului, termeni care ameninta sa isi piarda intelesul: reforma, modernizare, redobandirea increderii, recastigarea imaginii. Ei au valoare in situatia in care sunt sustinuti de evidenta. Nu pot sa nu spun ca ori de cate ori vorbim, de la an la an, de o noua reforma in activitatea Politiei Romane, incep sa cred ca ea nu a fost niciodata inceputa, ca fiecare nou conducator, nou sef de departament, are o viziune proprie asupra intelesului acestui termen si isi pierde legatura directa cu problemele reale, evitand sa se refere la disfunctionalitati sau la problemele reale ale sistemului", a afirmat Ungureanu.
Premierul a aduagta ca nu stie pe cine anume incanta faptul ca Bucurestiul are statutul de "oras aproape sigur" in statistici, deoarece oamenii de pe strada nu au aceeasi opinie.
"Puteti fi convinsi ca personal ma voi implica in schimbarile pe care le veti implementa in organizarea mai buna a activitatii dumneavoastra, in selectia si promovarea cadrelor, atat timp cat voi intelege caror disfunctionalitati ele le raspund. Eu nu sunt adeptul, domnul ministru, al schimbarii de dragul schimbarii", s-a adresat Ungureanu ministrului Administratiei si Internelor, Gabriel Berca, si reprezentantilor Politiei Romane.
Seful Guvernului a mai transmis politistilor ca este nevoie sa schimbe "fata Politiei" daca nu sunt multumiti de propria imagine in randul populatiei, problema generata inclusiv de imaginile cu politistii adusi in catuse in fata organelor de cercetare penala, si a atentionat ca aceia care nu vor putea tine pasul si "alerga in ritmul impus de ministru", considerand ca pot ramane pe post pe alte criterii decat cele profesionale, vor fi obligati sa plece din sistem.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Regrete sexuale
Caricatura zilei
Impresii despre întâlnirea cu Victor Ponta la Chicago
Sulfina Barbu: Este necesară o mişcare de centru-dreapta
ar trebui să înceapă discuţiile
CE: Creşterea economică pentru România în 2012 este estimată la 1,6%
Bancul de 11 milioane de euro.
sau cum 9,5 milioane de animale se "mutau" dintr-un judeţ în altul pentru a incasa subvenţiile
Incendiu provocat de o ţigara aprinsă
O bătrână şi doi copii arşi de vii într-un incendiu la Dorohoi
Buhăianu vrea demisia senatorului Crin Antonescu
senatprul are 0% prezenţă la şedinţele Senatului
Depoutatul Rebenciuc condamnă colegii din USL
„Se joacă de-a greva” afirmă el
Şcolile s-au închis din considerente economice
Botoşani: Staţiunea Popăuţi îşi va închide porţile
cauza este lipsa performanţelor în munca de cercetare
Sanitas vrea salarii în loc de medicamente pentru bolnavi
Grupul Şcolar „Elie Radu” nu este agreat de elevi
Gradaţiile de merit se stabilesc la nivel de şcoală
Lungi liste de aşteptare la analizele medicale gratuite
Crin Antonescu şi posmagii lui Creangă
Ioan Rotundu
Dumnezeu sa il ierte
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog