Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
8314
De la 07 Ianuarie 2003
76758858
Mihai Razvan Ungureanu:

Reprezentanţii FMI şi CE au venit cu un mesaj foarte încurajator

  • ne gândim la bunăstarea cetăţenilor
  • 22 February 2012, 23:00
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat, la finalul intalnirii pe care a avut-o cu reprezentantii FMI si ai Comisiei Europene, ca discutia a fost "foarte buna" iar mesajul pe care l-a transmis a fost unul de "continuitate".
"A fost o discutie foarte buna, in care am atins contextul european si global, despre ce sa facem in continuare in Romania. Economic, tara este pe cale de a se pregati sa reziste oricarui posibil soc viitor asa incat siguranta noastra sa poata determina aparitia unei Romanii atractive pentru o Europa care are destule probleme de infruntat," a afirmat Ungureanu.
Premierul a afirmat totodata ca s-a discutat si despre hotararea autoritatilor romane "pentru a mari rata absorbtiei fondurilor europene si de a limita pe cat posibil evaziunea fiscala."
"Nu va ascund ca am discutat si despre modul in care am putea flexibiliza hotararile unor guverne nationale din interiorul UE pentru a accepta forta de muna in propriile piete," a spus premierul, afirmand ca exista doua puncte pe care statele reticente la fortele de munca din afara lor trebuie sa le inteleaga: "Unu - ca face parte din filosofia esentiala a UE; doi ca beneficiul este mutual".
Premierul a declarat ca se gandesc la bunastarea cetatenilor si ca mesajul transmis de reprezentantii FMI si CE este unul incurajator, in special prin prisma faptului ca instalarea unui nou guvern, in timp atat de scurt, a transmis incredere.
Premierul Mihai-Răzvan Ungureanu a precizat marţi că la întâlnirea cu reprezentanţii FMI şi CE discuţiile vor viza situaţia economică internaţională şi internă, precum şi gradul de îndeplinire de către România a înţelegerilor cu cele două instituţii.
"În primul rând, dăm un semnal de continuitate în ceea ce priveşte respectarea angajamentelor internaţionale pe care şi le-a asumat Guvernul precedent, ni le asumăm la rândul nostru, aşa cum menţionează şi programul de guvernare. Este şi o întâlnire de acomodare cu noii conducători de ministere, care sunt implicaţi în acoperirea angajamentelor noastre externe.
Este oricum o întâlnire normală, naturală. Nu discutăm scrisoarea de intenţie, dar discuţia se va axa în principal pe situaţia economică internaţională şi pe ceea ce astăzi avem în ţară. Evident, vom face o trecere în revistă a rezultatelor pe care, până în momentul de faţă, le-am înregistrat în punerea în aplicare a punctelor din scrisoarea de intenţie", afirma Ungureanu.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu pot fi repere morale
Ioan Rotundu
Caricatura zilei
Bancul zilei: Femeia termometru
Horoscop
1 misiuni de înlăturare a pericolului de pe acoperişuri
Grecia dezbate şi mai multe măsuri de austeritate
Un nou scandal in Grecia
grecii au transferat în băncile străine aproape 21 de miliarde de euro
CE trimite ACTA la verificări la Curtea Europeană de Justiţie
Au găsit între 42 şi 84 miliarde metri cubi de gaze în Marea Neagra
Premier㠄furtunoas㔠la Teatrul Mihai Eminescu
CJ Botoşani: Începe evaluarea directorilor de instituţii de cultură
Oamenii de afaceri sunt constrânşi politic cu controale
dacă încearcă să se înscrie în PP-DD
Dorohoi: Mihai Aniţulesei vrea primarul municipiului
de va fi ales, va pune pe băţ pielea angajaţilor din Primărie
Să fie managementul privat salvarea spitalelor?
Absenteismul şcolar i-a speriat pe profesori
Capcana termopanelor cu preţuri mici
Masonerie şi Ortodoxism
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă