Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24705
De la 07 Ianuarie 2003
122884772
Mihai Razvan Ungureanu, despre scandalul paşapoartelor:

Este o dovadă a faptului că instituţiile statului lucrează foarte bine

  • ceea ce nu se poate controla este lăcomia unora dintre funcţionari publici
  • 4 March 2012, 23:00
Premierul Mihai Razvan Ungureanu a declarat sambata ca scandalul pasapoartelor pentru cetatenii moldoveni este o dovada a faptului ca institutiile statului lucreaza foarte bine. "Insa, ceea ce nu pot controla institutiile statului este lacomia unora dintre functionari publici in acordarea cetateniei romane", a afirmat seful Executivului roman. La randul sau, primul-ministru moldovean Vlad Filat a spus ca "nimeni, indiferent de domeniu, care va face vreo abatere de la lege in aceasta problema nu va scapa nesanctionat".
Iata declaratiile facute de cei doi premieri pe acest subiect:
Mihai Razvan Ungureanu: "Este o dovada a faptului ca institutiile statului lucreaza foarte bine. Insa, ceea ce nu pot controla institutiile statului este lacomia unora dintre functionari publici in acordarea cetateniei romane. Imi pare rau sa o spun, dar acesta este un inamic al actiunii guvernamentale si din acest motiv Guvernul este cat se poate de serios atunci cand vine vorba de combaterea coruptiei".
Vlad Filat: "Acest subiect trebuie tratat de institutiile abilitate si vreau sa va spun ca institutiile isi fac datoria. In acest context vreau sa mai spun ceva. Nimeni, indiferent de domeniu, care va face vreo abatere de la lege in aceasta problema nu va scapa nesanctionat". Mai multi functionari ai Autoritatii Nationale pentru Cetatenie din cadrul Ministerului Justitiei si ai oficiului de stare civila al Primariei sectorului 1 Bucuresti sunt vizati in investigatia procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica a PICCJ referitoare la acordarea nelegala de cetatenie unor cetateni moldoveni. Aceasta investigatie este cea mai ampla a SUPC dupa decembrie 1989.
Magistratii Tribunalului Bucuresti au emis vineri dimineata mandate de arestare preventiva de 29 de zile pe numele a zece persoane puse sub acuzare in dosarul acordarii cetateniei romane unor persoane din Republica Moldova, informeaza Agerpres. Persoanele arestate sunt acuzate de savarsirea infractiunilor de dare-luare de mita, trafic de influenta, primire de foloase necuvenite, precum si transmiterea de informatii nedestinate publicitatii.
In acest dosar sunt cercetate 36 de persoane, dintre care 21 de functionari ai Autoritatii Nationale pentru Cetatenie si Serviciului de Stare Civila Sector 1.
Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti a ajutat procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica sa documenteze modalitatea de transfer a banilor din strainatate, utilizata de catre inculpatii din dosarul acordarii cetateniei romane unor persoane din Republica Moldova, a informat, vineri, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, potrivit Agerpres.
"Din cercetarile efectuate a rezultat ca modalitatea de transmitere a sumelor de bani din strainatate se realiza prin transfer. Documentarea modalitatii de transfer a banilor utilizata de catre cei implicati a fost realizata de procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitiei cu sprijinul Secret Service din cadrul Ambasadei SUA la Bucuresti", se precizeaza intr-un comunicat al Parchetului General.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Pretenţie matrimonială
Mişcarea Populară trebuie să existe, acum sau mai târziu
din ea nu trebuie să facă parte UNPR şi UDMR
Lebăda cea urâţită
A fost constituit Consiliul Unirii
Demisionez de la conducerea PNL dacă USL nu câştigă alegerile parlamentare
Deputatul Florentin Gust, fost la PSD si PC, a trecut la PDL
Un american ce cântăreşte 317 kg a cerut ajutor pentru a slăbi.
"Regele asfaltului din Argeş", retinut pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
2014 e foarte departe, e greu să ştiu dacă voi candida
Mihai Răzvan Ungureanu poate candida la prezidenţiale
Morala imoralităţii
Ioan Rotundu
Botoşani: Patimile creştinilor din Buhăceni continuă
UNPR Botoşani va ataca Consiliul Judeţean
Humelnicu îi vrea la închisoare pe criminalii de la revoluţia din 1989
Ipoteşti: Lacul cu nuferi, o dorinţă aparent irealizabilă
Ministrul Berca: „ Aveţi un prefect în funcţie! Respectaţi-l!”
Comercianţii dosesc produsele ecologice
Botoşani: Sute de locuinţe au rămas în întuneric din cauza vântului
Cinci miliarde lei vechi pentru un sediu nou la DSP
De azi, copii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare
Gaiţele hodorogite trebuie să plece
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: La şezătoare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog