Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5634
De la 07 Ianuarie 2003
122577573
Mihai Tudose, catre ministrul finantelor:

Daca bancile sunt nervoase, va felicit, sunteti pe drumul cel bun

  • Ionut Misa: Am fost primul care a initiat controale in sistemul bancar
  • 8 November 2017, 23:00
Premierul Mihai Tudose a atacat bancile la inceputul sedintei de Guvern in care se adopta modificarile la Codul Fiscal. Tudose l-a felicitat pe ministrul finantelor, Ionut Misa, ca a reusit sa enerveze bancile. "Felicitari, domnule Misa pentru alocutiunea de la inceput! Tocmai am aflat acum ca niste sucursale ale unor banci au dat liber angajatilor ca sa participe la mitingul din fata. Daca bancile sunt nervoase, va felicit, sunteti pe drumul cel bun. Poate vor plati si impozit", a spus Tudose, la inceputul sedintei de Guvern.
Inainte de aceasta declaratie a premierului, Ionut Misa s-a laudat ca in perioada in care a lucrat la ANAF a fost primul director care a initiat controale in sistemul bancar. "Sunt primul care a initiat controale in sistemul bancar, ca director general la mari contribuabili, sunt primul care a initiat controale la companii multinationale, sunt primul care a reusit cu o echipa de profesioniosti sa aduca sute de milioane de euro de la o singura companie, in urma unui control fiscal si care a reusit sa determine sistemul bancar din Romania", a spus Misa.
Acesta a spus ca una dintre modificarile Codului Fiscal se refera la "transpunerea directivei 1164 de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne". Misa spune ca este o masura contestata.
"Bineinteles ca masura este contesta, pentru ca ea doreste sa limiteze deductibilitatea dobanzilor realizate intre firmele multinationale din Romania si companiile mama din afara tarii pentru ca aceasta masura doreste sa impiedice transferul profiturilor din Romania catre alte tari pentru ca aceasta masura doreste sa creasca profitul in Romania si implicit impozitul pe profit achitat de aceste companii in Romania.
Deci, este, evident, o masura extrem de benefica mediului economic romanesc, bugetului de stat si implicit cetatenilor care vor beneficia, prin cresterea sumelor alocate si incasate la bugetul de stat, de mai multe spitale, de mai multe autostrazi, de mult mai multe beneficii in vafoarea lor.
E o masura care, dupa cum am observat, in media este neglijata, dar, in opinia mea personala, este esenta acestei ordonante si reprezinta elementul care doreste sa atraga atentie romanilor, care sunt convins ca sunt extrem de intelingenti, sa faca diferenta sa nu mearga dupa fenta, daca imi permiteti o mica exprimare, in a urmari transferul contributiilor si sa inteleaga ca contestarea acestei ordonante este mai mult legata de transferul acestor profituri in afara tarii si de dorinta de a impiedica posibilitatea statului roman sa impoziteze aceste companii", a spus Misa.
Reamintim ca in timp ce are loc sedinta de Guvern, sute de oameni protesteaza in Piata Victoriei fata de modificarile Codului Fiscal.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În căutarea lui Iisus
Horoscopul zilei de 9.11.2017
Curtea Constitutionala discuta pe 16 noiembrie cererea lui Tariceanu
privind constatarea unui conflict in urma anchetei DNA in cazul Belina
Consultantii fiscali avertizeaza: Mecanismul split TVA a devenit pseudo-optional
Politico.eu: Frans Timmermans i-a cerut lui Tudorel Toader ca legile justitiei sa nu fie modificate
fara avizul Comisiei de la Venetia
Ministrul Apararii, Mihai Fifor, s-a intalnit la Bruxelles cu seful Pentagonului, James Mattis
Reactia Groupe Renault Romania, dupa acuzatiile premierului Tudose de externalizare a profitului:
Nu comentam deciziile politice ale autoritatilor
Premierul Mihai Tudose acuza Dacia Renault - fara a o numi - ca externalizeaza profiturile
Avertisment al administratorilor fondurilor de pensii:
Reducerea in premiera a contributiei la pilonul II se traduce in pensii private mai mici cu cel putin 20% pentru viitorii pensionari
Guvernul a aprobat reducerea contributiei catre Pilonul II de la 5,1% la 3,75%
Calcule Deloitte: Potentialii perdanti ai noilor masuri fiscale, programatorii si persoanele cu handicap
La Tudora, fetiţa Sofica merge acum la şcoală
Ioan Rotundu
Ambuscada PSD creată societăţii româneşti
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog