Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8805
De la 07 Ianuarie 2003
122894454

Mihai Tudose, despre autonomia Tinutului Secuiesc:

  • 11 January 2018, 23:00
Premierul Mihai Tudose a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca "nici nu poate fi vorba" de o autonomie a Tinutului Secuiesc, si a avertizat ca "daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag". Cei de la UDMR au reactionat joi foarte dur, presedintele executiv cerandu-i prim-ministrului sa isi ceara scuze public si sa isi retraga declaratia, despre care afirma, pe Twitter, ca este una de "ev mediu".
"Fara a minimaliza sau ignora subiectul, parerea mea este ca anul acesta va fi unul al incercarilor de a baga batul prin gard, noi sa sarim la ei, ei la noi, si anul asta sa devina unul al certurilor, in loc sa fie al unirii. Nu sunt trei mari partide, e drept ca nu trebuie ignorati, dar eu va spun foarte simplu: am transmis ca daca steagul secuiesc va flutura pe institutiile de acolo, toti vor flutura langa steag. Nici nu poate fi vorba de o astfel de autonomie pentru secui. Cat timp canta ei acolo, la ei in curte, e una, dar din punct de vedere legal lucrurile sunt foarte clare", a declarat Mihai Tudose la Realitatea TV, citat de realitatea.net.
Porcsalmi Balint, presedintele executiv al UDMR, a reactionat dur pe Twitter: "Avand un mesaj caracteristic evului mediu, premierul Tudose a jignit si a amenintat comunitatea maghiara din Secuime. Domnia sa poate sa nu fie de acord cu un proiect politic insa nu-i poate trimite la spanzuratoare pe cei cu care nu este de aceeasi parere."
De asemenea, pe pagina oficiala a presedintelui UDMR Kelemen Hunor a aparut un mesaj, tot al lui Porcsalmi Balint, in care i se cere lui Tudose sa isi ceara scuze public: "Declaratiile premierului Mihai Tudose din cadrul emisiunii Jocuri de Putere sunt profund iresponsabile, nedemne pentru pozitia sa. Prin mesajul sau primitiv, caracteristic evului mediu, primul ministru a jignit profund si a amenintat nevoalat comunitatea maghiara din Secuime.
Domnia sa poate sa fie sau sa nu fie de acord cu o declaratie politica sau cu un proiect politic, insa nu-i poate trimite la spanzuratoare pe cei cu care nu este de aceeasi parere. Premierul ori nu este informat ori nu a inteles nimic din propunerea Uniunii de a avea un dialog sincer cu romanii pe tema autonomiei. Ii cerem premierului sa-si retraga imediat declaratia si sa isi ceara scuze public!"
Declaratia lui Mihai Tudose a fost o reactie la rezolutia semnata luni de cele trei formatiuni politice maghiare, UDMR, PPMT si PCM, privind obtinerea autonomiei teritoriale a Tinutului Secuiesc.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Originea diplomelor
Horoscopul zilei de 12.01.2018
Afacerea secreta a lui Radu Mazare:
Caelia, paradisul imobiliar al milionarilor
Pagubă de 34 de milioane de lei la TAROM.
Ce a descoperit Corpul de control al premierului
Politist din Iasi, cercetat pentru ca ar fi agresat sexual o minora
Carmen Dan, dupa ce premierul Mihai Tudose i-a cerut demisia:
Voi da lamuriri cat de curand
Avocatul general al Curtii Europene, in cazul cuplului gay Coman-Hamilton:
Statul roman ar fi trebuit sa permita familiei sa se stabileasca in Romania ca soti
Tudose a trimis Corpul de control la Compania de Autostrazi
pentru suspiciuni de frauda la constructia unor tronsoane de autostrada - surse
Statul nationalizeaza santierul naval din Mangalia,
blocand vanzarea pachetului majoritar de actiuni catre olandezii de la Damen
Mihai Tudose: Refuz orice dialog legat de autonomia unei parti a Romaniei.
Este o incalcare a Constitutiei
Bogdan Chireac a confirmat declaratiile lui Tudose:
Am fost martor la conversatia in care chestorul Ionita a refuzat sefia Politiei
Ziarul sarb Blic sustine ca Victor Ponta a primit cetatenie sarba.
Ponta: Am primit o calitate onorifica
Pe la curul calului şi prin faţa amantei şefului să nu treci
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog