Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9077
De la 07 Ianuarie 2003
123142817
pnl

Mihai Tufă, din Anglia, începe înconjurul lumii pe jos:

  • “Voi trăi cu 5 lire pe zi"
  • 9 February 2012, 23:00
Un fotograf român de 26 de ani, Mihai Tufă (foto), originar din Vaslui și stabilit din 2010 la Harrogate (North Yorkshire), pleacă pe 16 februarie într-o uimitoare călătorie pe jos în jurul lumii. Expediția sa va dura între cinci și șapte ani, timp în care va strânge bani pentru trei organizații de caritate.
Călătoria lui Mihai, de aproape 100.000 de km, intitulată “The World Photo Tour”, va începe în Harrogate pe 16 februarie 2012. Mihai și-a propus să strângă 100.000 de lire sterline pentru organizațiile de caritate pe care a ales să le sprijine: Fundația Principesa Margareta, British Heart Foundation și Water Aid.
Tânărul a explicat pentru publicația “Harrogate News” de ce a luat această decizie: “Există o mulțime de probleme de rezolvat în întreaga lume. În opinia mea, în centrul problemelor se află sărăcia, și deasupra ei, sănătatea. Sunt strâns legate. De-a lungul călătoriei mele, vreau să atrag atenția asupra unor probleme specifice. Oamenii vor putea să-mi urmărească călătoria și să aibă parte de descoperirile mele prin intermediul textelor și fotografiilor de pe blogul meu, theworldphototour.com. Sper ca cititorii să mă sprijine, prin donarea către cele trei organizații de caritate.”
În zilele ce au rămas până la începerea marii călătorii, atunci când nu lucrează, Mihai se antrenează. Merge câteva ore zilnic. Călătoria sa necesită programări exacte și încă este ocupat cu stabilirea detaliilor finale pentru prima parte europeană a expediției sale.
În privința finanțării călătoriei, acesta este încă este în căutarea de sponsori: “Resursele pe care le voi avea probabil îmi vor ajunge pe o perioadă de la patru la șase luni. Am în vedere să nu cheltuiesc mai mult de 5 lire pe zi. Toată această călătorie este cu buget redus, aproape nu are buget.
Sper ca oamenii să fie interesați să mă urmărească, să se bucure de fotografiile pe care le fac și să citească cum se desfășoară aventura mea în fiecare țară prin care trec. Voi face actualizări regulat. Sper să atrag sponsorizări din industria fotografiei, echipamentelor out-door și a revistelor de călătorii, însă și donațiile private mă vor ajuta să-mi pot continua călătoria. Donațiile se pot face prin interfața PayPal de pe website-ul meu. Cât de puțin, ajută și va fi primit cu mare recunoștință”.
Ruta călătoriei
O hartă detaliată a rutei călătoriei în jurul lumii proiectată de Mihai poate fi văzută pe theworldphototour.com. Mihai explică: “Ruta pe care intenționez să merg mă va duce pe 6 continente și în 57 de țări, de la 0 la 5.200 de metri altitudine, de la 64° 49’ N în Fairbanks la 54° 47’ S în Ushuaia și traversând Ecuatorul de patru ori.
Voi pleca din Harrogate la Londra și apoi în Dover, de unde voi ajunge pe continent în Franța și îmi voi continua ruta prin Europa către Belgia, Olanda, Germania, Danemarca. Apoi mă voi întoarce în Germania și mă voi duce în Sud-Est către Austria. Vor urma Republica Cehă, Slovacia și Ungaria, după care voi intra în România, țara mea natală.
Voi petrece câteva luni acolo pentru a-mi lua toate vizele și a face vaccinurile necesare pentru restul călătoriei. Apoi mă voi duce către Est prin Moldova, Ucraina, Rusia, Kazakhstan, China, obiectivul pentru partea de mijloc a călătoriei asiatice fiind Nepal și India.
De aici, ruta va continua prin țările Indochinei, către Australia, după Australia și Noua Zeelandă, va urma Alaska - Tierra del Fuego. Apoi va fi rândul Africii, de la Africa de Sud la Maroc, urmând coastele sale Vest-Atlantice, iar apoi mă voi întoarce în Europa: Portugalia, Spania, Franța, apoi Irlanda și în final, înapoi în UK. Întreaga călătorie o voi face pe jos, minus feriboturile, ambarcațiunile și avioanele pe care le voi folosi la traversarea oceanelor.”
Pe blog, Mihai răspunde și la o întrebare care i se pune frecvent: De ce merge în jurul lumii?
“Pur și simplu simt asta. Consider că lumea este un loc imens de descoperit și am ajuns într-un moment în care am realizat că am libertatea să o fac. M-am săturat să citesc despre toate culturile care există, m-am săturat să mă uit la filme despre cât este de minunată lumea, am citit suficiente cărți despre locuri minunate. Și nu e vorba că mă îndoiesc de cât este lumea de minunată, vreau să o trăiesc, să o experimentez, să o trăiesc la prima mână.
Vreau să spun povestea. Și vreau să o documentez, să fac cât de multe fotografii pot, așadar să celebrez frumoasa diversitate. Vreau să merg în jurul lumii purtând și răspândind un mesaj de speranță pentru ideea că oamenii pot fi buni și frumoși.
În același timp, vreau să profit de această oportunitate pentru a strânge fonduri prin intermediul aventurii mele pentru trei organizații de caritate: una internațională - Water Aid, una românească - Fundația Principesa Margareta de România și una britanică - British Heart Foundation.”
Daca vreți să-l susțineți pe Mihai puteți face o donație aici. “De obicei, dorm câte patru ore. Mănânc doar o dată pe zi. Mult. Sunt fericit, dar ceea ce contează este să fiu împlinit. Este o mare diferență.”
“Îi pot face pe oameni să zâmbească, îi pot face pe oameni să plângă, la fel ca oricine altcineva. Nu urăsc pe nimeni. Pur și simplu nu pot face asta.”
“Nu mă descurc minunat cu oamenii, nici cu cuvintele, nici cu fotografia, și, în special, nici cu mersul. Fac doar ce pot, ce știu, ce am învățat. Cred în viață. Cred în oameni.” “Mă aștept să întâlnesc o mulțime de oameni interesanți cu minți frumoase. Sincer, cred că nu voi fi dezamăgit în această pri vință. De asemenea, mă aștept să fac o mulțime de fotografii și să am o mulțime de povești pe care voi să le vedeți și să le citiți. “
Sursa foto: SiRAstudio
Un material din Ziarul Românesc preluat de la Gazeta Romaneasca

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Anticipaţie de poliţist
Liderii PDL, despre declaraţiile lui Victor Ponta
USL s-a format pentru a lupta împotriva regimului Băsescu
Victor Ponta la câteva ore după discursul surprinzător din Parlament
Ziua Europeană 112, sărbătorită şi la Botoşani
Oamenii fără adăpost dibuiţi de poliţiştii botoşăneni
Dolineaschi contestă numirea premierului Ungureanu
Parlamentarii USL de Botoşani sunt nişte chiulangii ordinari
Botoşani: Camera Agricolă se luptă cu zvonarii rurali
Ambasadorul britanic: Ungureanu, primul premier al României absolvent de Oxford
Ambasada SUA: Felicităm noul Guvern şi îi dorim binele în toate demersurile
Spitalele botoşănene au mai pierdut din paturi
Sindicatele vor trebui să-şi colecteze singure cotizaţiile
lucru ce nu le convine nicidecum
Farmaciile, sub tirul comisarilor de la Protecţia Consumatorilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog