Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Umor
Administraţie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10679
De la 07 Ianuarie 2003
87712068

Mihai Țurcanu își felicită colegii de Ziua Medicului Veterinar

  • 15 May 2014, 23:00

Medicina veterinară din România se află la moment aniversar și se mândrește cu o istorie frumoasă legată de data de 15 mai.

Pe 15 mai 1861, Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a dat un decret semnat prin care a început să funcționeze “Școala de Medicină Veterinară”, în cadrul “Școlii de Medicină și Farmacie”, înființată de Carol Davila. Tot pe 15 mai, dar zece ani mai târziu, 14 medici veterinari au semnat o “Declarațiune” care a stat la baza înființării “Asociației Medicilor Veterinari din România”. Aceasta a fost desființată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînființeze, iar ulterior să fie denumită ”Asociația Medicilor Veterinari din România”. La al VI–lea Congres Național de Medicină Veterinară din 1994, ziua de 15 mai a fost aleasă ca fiind „Ziua Națională a Medicului Veterinar”.

Astăzi, medicina veterinară din România are peste 6.000 de reprezentanți activi.

Profesia de medic veterinar este una liberală și independentă, cu organizare autonomă, și servește apărării sănătății animalelor și sănătății publice.

„Mă mândresc că fac parte din marea famile a medicilor veterinari români cărora vreau să le transmit un mesaj de felicitare pentru aniversarea noastră! Sunt medic veterinar și cunosc problemele cu care profesia noastră se confruntă, iar prin bunele relații pe care le am cu colegii din județ și din țară, voi putea duce problemele noastre în Capitala Europei, acolo unde își pot găsi rezolvare”, a declarat medicul veterinar Mihai Țurcanu, candidat la Parlamentul European pe listele PNL. 


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primarul Ovidiu Portariuc a premiat un veteran de 103 ani
Social democrații botoșăneni susțin că Florin Țurcanu a exportat modelul  botoșănean al Alianței Răului la nivel național (P)
Probleme cu emisiunile de bingo, pe care CNA vrea sa le interzica de peste un an, dar nu poate
Leul, amortit in fata euro, cu o zi inainte de publicarea datelor privind cresterea PIB pe primul trimestru
CNA obliga Antena 3 sa dea drept la replica Presedintiei, dupa acuzatiile aduse lui Traian Basescu
ANAF: Termenul limita de depunere a declaratiei privind veniturile realizate din Romania (formularul 200) trebuie depus pana in 26 mai
Bancul zilei: Test de iubire
Scandal în fruntea Primăriei Botoşani cu „huliganisme”, „interlopi” şi „substanţe psihotrope”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă