Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12359
De la 07 Ianuarie 2003
122898008

Mii de manifestanti la Moscova impotriva unui plan de urbanism

  • care prevede mutarea a sute de mii de locuitori
  • 14 May 2017, 23:00
Mii de manifestanti protestau duminica la Moscova fata de un important plan de urbanism care prevede mutarea a sute de mii de locuitori ai capitalei ruse si care simbolizeaza, in opinia criticilor lui, lipsa de respect a autoritatilor fata de proprietatea privata, relateaza News.ro citand AFP.
"Nu distrugerilor", "cartierul nostru se opune expulzarilor", se putea citi pe pancarte purtate de multimea adunata in centrul Moscovei, care scanda "Jos labele de pe Moscova!".
Politia a numarat 5.000 de manifestanti, iar organizatorii 30.000.
La randul ei, organizatia independenta Contorul Alb a anuntat trecerea a aproape 20.000 de oameni prin punctele de acces - o mobilizare de amploare rara impotriva autoritatilor.
Opozantul Aleksei Navalnii s-a dus la fata locului, dar a fost scos de politie in afara perimetrului mitingului impotriva proiectului primarului Serghei Sobianin - un fost director de cabinet al lui Vladimir Putin - de a demola peste 4.000 de imobile datand din perioada sovietica.
"Eu traiesc intr-un cartier linistit si verde, impreuna cu prietena mea, iar acum ei vor sa ne expulzeze catre un cartier mai putin prestigios, in timp ce imobilul nostru este in continuare solid si ar fi putut sa mai tina inca mult timp", a declarat pentru AFP Pavel Kuznetsov, in varsta de 38 de ani.
"Planul de renovare incalca Constitutia, lasati-ne imobilele!", a subliniat Svetlana Ilina, in varsta de 59 de ani. "Asta este in folosul promotorilor imobiliari si autoritatilor, care vor incasa comisioane enorme".
Numite "hruscevki", deoarece au fost construite in epoca in care Nikita Hrusciov conducea Uniunea Sovietica, in anii '50 si '60, aceste imobile sunt emblematice la Moscova, dar si in foarte multe orase rusesti, in care au permis solutionarea crizei locuintelor cu care se confrunta tara la vremea respectiva.
Primaria Moscovei, sustinuta de Kremlin, vrea sa inlocuiasca mii de edificii cu putine etaje, deoarece constructiile inalte permit oferirea de locuinte mai multor familii, intr-o capitala cu 12 milioane de locuitori in care lipseste spatiul.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Educaţie răstălmăcită
Horoscopul zilei de 13.05.2017
Lumea lu' Rotundu: Botoşănean omagiat la Chişinău
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 12.05.2017
Schit Orăşeni: Cum a refuzat părintele Ungureanu să fie scos din gura lupului
Ioan Rotundu
Papa Francisc si-a exprimat neincrederea cu privire la presupusele aparitii ale Fecioarei Maria de la Medjugorje
Seful ANAF spune ca este nevoie de o legislatie mai buna pentru protectia inspectorilor
si ca este pentru infiintarea unui Tribunal Fiscal
Cel putin 17 mumii, descoperite de arheologi intr-o necropola egipteana
Peste 5.000 de persoane protesteaza la Chisinau
fata de proiectele de trecere la vot uninominal sau mixt promovate de socialistii lui Dodon si de partidul lui Pahotniuc
Xi Jinping a deschis summitul dedicat noului Drum al Matasii,
o initiativa de 900 mld. dolari. Presedintele chinez spune ca "proiectul secolului" va aduce o noua epoca de aur a globalizarii
Nicusor Dan afirma ca USR va pregati un guvern din umbra
si nu exclude ca acesta sa fie condus de Ciolos
Atacul cibernetic de vineri a afectat 200.000 de computere din 150 de tari.
Numarul va creste puternic luni cand lumea revine la munca
Garda de Mediu Botoşani – Indianca, dolarii şi parlamentarii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog